הנתבע תמך הגנתו בחוות דעת שמאית מטעמו, ערוכה ע"י השמאי, מר ראמי ח'ורי, מיום 2.3.22 (להלן: "השמאי ח'ורי" או "שמאי הנתבע"), אשר חישב את דמי השמוש השנתיים הראויים לפי שתי חלופות: חלופה (1) - דמי שימוש ראויים הנגזרים משווי השוק של המקרקעין בשימוש מיטבי, בהתאם לזכויות בניה לפי תב"ע, בהיתעלם מקיומו של הבנוי והמחובר במיגרש, בסך של 30,567 ₪ (שווי קרקע 611,330 ₪); חלופה (2) - דמי שימוש ראויים כנגזרת ממרכיב שווי הקרקע, עפ"י השמוש בפועל בנכס כמגרש מגורים וחצר, בסך של 21,221 ₪ (שווי קרקע 424,415 ₪).
אשר לדמי השמוש הראויים, אמנם התובעת טענה בסיכומיה כי יש להכיר בזכאותה לתשלום תוספת רכיב רווח יזמי, אולם באותה נשימה היא ביקשה לאמץ בסיכומיה את החלופה השנייה שנקבעה ע"י מומחה בימ"ש, ולפיה יש להורות על חיובו של הנתבע בתשלום דמי שימוש ראויים בהתאם לשימוש בפועל, כמפורט בעמוד 16 לחוות דעת מומחה בימ"ש, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כחוק בגין כל שנה ועד למועד מתן פסק הדין, ובצרוף מע"מ כחוק.
הוכחת הפלישה
סעיף 16 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המקרקעין") קובע כי "בעל מקרקעין ומי שזכאי להחזיק בהם זכאי לידרוש מסירת המקרקעין ממי שמחזיק בהם שלא כדין". בסעיף 161 לחוק המקרקעין נקבע כי "מתחילת חוק זה אין זכות במקרקעין אלא לפי חוק". עוד קובע סעיף 21 לחוק המקרקעין כי "(א) הקים אדם מבנה או נטע נטיעות (להלן- הקמת מחוברים) במקרקעין של חברו בלי שהיה זכאי לכך על פי דין או לפי הסכם עם בעל המקרקעין, הברירה בידי בעל המקרקעין לקיים את המחוברים בידו או לידרוש ממי שהקים אותם (להלן - המקים) שיסלקם ויחזיר את המקרקעין לקדמותם". סעיפי החוק הנ"ל מבססים את הזכות של התובעת - כבעלים של המקרקעין והזכאי להחזיק בהם - לתבוע את סילוק ידו של הנתבע מן המקרקעין, בהיותו מחזיק שלא כדין.
...
סוף דבר
לשיטה אחרונה, אני מקבלת את התביעה.
אני מורה על סילוק ידו של הנתבע מן המקרקעין חלקות 28,29 ו- 165 בגוש 14154 באדמות טובא - זנגרייה.
אני מורה על עיכוב ביצוע פסק הדין באשר לסעד הפינוי וההריסה לתקופה של 4 חודשים מהיום.