מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דמי פגיעה בגין תאונה ברכב בנסיעה לפגישת עבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה במסגרתה ביקש להכיר בו כמי שניפגע בתאונת עבודה כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשמ"ה – 1995 (להלן: "החוק") בעקבות תאונת דרכים שלטענתו התרחשה ביום 1.11.16 (להלן: "הארוע").
לאחר הפגישה, סמוך לשעה 21:00, ביציאה מהמתחם בו נערכה הפגישה ובדרכו חזרה לביתו, התובע היה מעורב בתאונת דרכים כאשר רכב פגע ברכבו מאחור.
המסגרת הנורמאטיבית סעיף 79 לחוק מגדיר "תאונת עבודה" כדלקמן: "תאונה שארעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו ובעובד עצמאי - תוך כדי עסוקו במשלח ידו ועקב עסוקו במשלח ידו;". בכל מקרה בו נטען כי ארוע תאונתי גרם לפגיעה ולנזק שבגינם נתבעים דמי פגיעה, יש להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין הארוע לבין העבודה וכי הנזק אכן נגרם בעטיה של העבודה ולא בעטים של גורמים אחרים שאינם קשורים לעבודה.
זאת ועוד, על פי סעיף 80(1) לחוק, רואים תאונה כתאונת עבודה אף אם זו ארעה תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו או ממקום שבו הוא לן אף אם אינו מעונו, מן העבודה למעונו או ממקום עבודה אחד למישנהו, ועקב נסיעתו או הליכתו זו. השאלה שבמחלוקת האם ביום 1.11.16 ארע לתובע ארוע תאונתי בעבודה? קרי, האם הארוע התאונתי היתרחש לאחר שהתובע יצא מפגישת עבודה בסניף ארומה שבעפולה, בדרכו הביתה כפי שהוא טוען? דיון והכרעה נקדים אחרית לראשית, ונציין כי לאחר שעיינו בכלל החומר שהונח בפנינו, לרבות התעוד הרפואי, ובעדויות הצדדים בבית הדין וכן בהודעתו של התובע לחוקר, מצאנו כי התובע לא הצליח להרים את הנטל לשכנענו שהתאונה התרחשה בתום פגישת עבודה במסעדת ארומה.
...
יתרה מכך, אנו סבורים כי לא בכדי מר זועבי עשה שימוש במונחים "בסביבות" ו-"אם אני לא טועה" שהרי כבר העיד קודם כי "מדובר על שנת 2017, אני לא זוכר בדיוק" (ראו ע' 10 ש' 12 לפרוטוקול), כך שתמוה שפקקים משנת 2017 הוא כן זכר.
סיכום לאור כל האמור לעיל, בשים לב, לעדויות שנשמעו ולסתירות שמצאנו בגרסתו של התובע (הן הסתירות הפנימיות בגרסתו והן החיצוניות אל מול העדים) ובשים לב לתיעוד הרפואי, למועד ולמקום בו התרחשה התאונה, אנו קובעים כי התובע לא הרים את הנטל להוכיח כי פגישתו עם מר קיואן ביום האירוע (ככל שהתקיימה) הייתה פגישת עבודה.
לפיכך, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה להכיר בליקוים בהם לקה התובע בעקבות תאונת דרכים שאירעה לו ביום 25.6.14 כ"תאונת עבודה", לאור החלטתו של הנתבע לדחות את תביעתו של התובע לתשלום דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 (להלן - "החוק").
במסגרת עבודתו קבע פגישות במשרדו ומחוצה לו, ייצג את לקוחותיו בבתי משפט שונים ורוב זמנו הוא עובד במשרדו.
לגירסת התובע במסגרת תצהירו, ביום 24.6.14, יצא ממשרדו ביחד עם מתמחה אשר עובד במשרדו, מר נגאר תאמר (להלן – "המיתמחה"), הם נסעו יחד ברכבו של התובע לאכול ארוחת צהריים בבאקה אל ג'רביה.
מנגד טוען הנתבע, כי התאונה לא אירעה תוך כדי נסיעת התובע לעבודה, או לצרכי עבודה, או כפעולה הנלווית לעבודה, אלא בשעת חזרתו מארוחת צהריים שאיננה קשורה לעבודה, במסעדה בבקה אל גרביה המרוחקת 18.5 ק"מ ממשרדו של התובע באור עקיבא.
...
אנו סבורים, כי בנסיבות העניין, לא ניתן לראות בהפסקת העבודה של התובע לארוחה במסעדה המרוחקת כ-18 ק"מ ממקום עבודתו, כפעולה ה"נלווית לעבודה", שכן מדובר במרחק נסיעה החורג מגדר הסביר מזה הנדרש לפעולת אכילה בסיסית, שאותה גם נהג התובע לעשות בדרך כלל במשרדו, או במסעדות הקרובות למקום עבודתו.
לאור כל האמור, הגענו למסקנה, כי התובע לא הוכיח כי נפגע תוך כדי ועקב עיסוקו במשלח ידו, ולפיכך ראויה תביעתו להידחות.
  אנו קובעים, כי לא אירעה לתובע "תאונת עבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי ולכן אנו דוחים את תביעתו לדמי פגיעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר מכן הוא תיכנן לנסוע לפגישת עבודה בתל אביב.
לאור האמור, הוא טען, יש להכיר בפגיעה בברכו כתאונת עבודה המזכה בדמי פגיעה.
ראיה זו מצביעה על המסגרת הנסיבתית שבה פעל התובע, קרי, מסגרת של קשרי לקוחות ועבודה; אישור מאדם בשם שי גולדברג, שעובד בפתוח אפליקציה בשם MUGO לפיו התובע היה אמור להגיע לפגישה עמו ב-21.12.17 בתל אביב אך הפגישה בוטלה כיוון שהתובע נפגע (נספח ו' לתביעה).
התובע חזר בחקירתו על גירסתו בכתב התביעה (עמ' 2-3 לפרוטוקול): "ת. הגעתי למשרד. ראשית הוצאתי טופס הזמנה לארוע שהיה אמור להתקיים למחרת.ש. האם ביצעת שיחות טלפון מהנייד ? ת. כשניגשתי לבצע שיחות טלפון ראיתי שאין לי סוללה ולכן לא ביצעתי. ש.אני מבקשת להציג לבית הדין את נ/1 ונ/2. מציגה פירוט שיחות טלפון, דוח יומן שהתובע הציג בפני חוקר הנתבע. איך אתה מסביר שלפי הרישומים האלה גלשת באנטרנט?ב"כ התובע: אנחנו לא מכחישים. ת. לא התכתבתי. אבקש להוסיף שהעניין הזה של הסוללה היה פער של רבע שעה מפני שלא היתה לי סוללה. ירדתי לרכב כדי להביא את המטען ושם קרתה הפציעה. כשבכוחותיי נסעתי לביתי. הפער שלא היתה לי סוללה הוא בערך 12 דקות או רבע שעה כי כשנכנסתי לאוטו כבר הטענתי את הפלפון. אין שם שום שיחה שבוצעה בשעות האלה. ש.אתה הגעת לבית הפרטי שלך ומשם פונית למיון?ת.כן. עם מונית למיון. ש.אתה צירפת נספח ה' לתצהירך. התכתבות שלך. איפה כתוב את השם של מי שאתה מתכתב?ת.גם אם לא כתוב, ההתכתבות היתה עם שי גולדברג. אני לא יודע אם רואים את זה כאן אבל ההתכתבות באה ממנו ולא ממני. התעוד של ההתכתבות הגיעה ממנו. הוא חיכה לי בפגישה". מחקירת התובע עלה גם שההתכתבות שהוא צירף כנספח ה' לתביעתו הייתה עם מר גולדברג.
...
לטעמנו, ניתן לראות בנפילת התובע כתאונה שארעה במהלך ועקב עבודתו, כפי שמובא לעיל, שכן שוכנענו כי התובע הלך לקחת כבל חיבור מהנייד אל המחשב.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אנו רואים בנפילת התובע במדרגות מחוץ למשרדו, כתאונת עבודה.
משכך, התביעה מתקבלת.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין מושא העירעור קבע בית הדין האיזורי, לאחר שמיעת עדותו של המערער ומר שמואל טורה, הממונה עליו בחברה, כי למערער הייתה מתוכננת פגישה עם מר טורה ביום הארוע, וכי הפיצוץ ברכבו של המערער היתרחש עת המערער היה בדרכו לאותה פגישה, דהיינו בדרכו לעבודה בהמשך לכך, בחן בית הדין האיזורי אם הארוע הוא בגדר פגיעה בעבודה על פי הוראת סעיף 80(1) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 (להלן – חוק הביטוח הלאומי או החוק), הקובעת כי יראו תאונה כתאונה בעבודה אף אם – "ארעה תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו או ממקום שבו הוא לן אף אם אינו מעונו, מן העבודה למעונו או ממקום עבודה אחד למישנהו, ועקב נסיעתו או הליכתו זו". בית הדין האיזורי ציין כי על מנת שארוע יוכר כפגיעה בעבודה עליו להיות קשור בקשר סיבתי עם "סכוני הדרך" ועם "זמן הדרך". בהסתמך על פסיקתו של בית דין זה בעיניין יואב סיני [עב"ל (ארצי) 137-10 יואב סיני – המוסד לביטוח לאומי (5.1.2011); להלן – עניין סיני] קבע בית הדין האיזורי כי אין להכיר בפגיעה בעבודה באותם מקרים שבהם מבוטח נפגע מארוע חבלה אשר כוון אליו ספציפית, גם כאשר מדובר בטעות בזיהוי; על פי אישור משטרת ישראל ברכבו של המערער ארע פצוץ מטען חבלה.
לגופה של טענת "הטעות בזיהוי" טען המוסד כי הטענה בדבר "טעות בזיהוי" הועלתה בשלב מאוחר לאור בג"צ סילאווי ולא נטענה בתביעה לתשלום דמי פגיעה או בכתב התביעה, ואין לאפשר להעלותה בשלב העירעור כתוצאה משינוי ההלכה; כפי שנפסק בבג"צ סילאווי (סעיף 13) הגדרת "סכוני דרך" אינה כוללת פגיעה שכוונה למבוטח במכוון, באופן אישי, בתור מי שהנו, גם במקרים בהם לא נמצא התוקף והתיק המשטרתי ניסגר בשל העידר ראיות, והיא מוגבלת למקרה שבו יש אינדיקאציה שהמבוטח נפגע בשל טעות בזיהוי; כמו כן הובהר בבג"צ סילאווי כי מדובר במקרים נדירים, ואילו המקרים שבהם הארוע הפלילי לא מפוענח אינם מקרים נדירים, וברי כי בג"צ סילאווי לא התכוון כי כל מקרה שבו חסרה ההכרעה הפלילית יוכר כפגיעה בעבודה; הנטל להראות כי תאונה התרחשה בשל "סכוני הדרך" הוא על הטוען לכך, שכן החזקה הקבועה בדין חלה רק על פגיעה שארעה תוך כדי עבודה; על כן, אין מקום להקיש לענייננו מפסקי דין שבהם נדונה פגיעה שהתרחשה תוך כדי העבודה; המערער, עליו נטל ההוכחה, לא הצביע על אינדיקאציה כלשהיא לכך שהיה מדובר בטעות בזיהוי; כך, הפעלת מבחן "האלמלא" מביאה לדחיית התביעה, שכן אין זה נכון שאילמלא היה המערער בדרכו לפגישה לא היה נפגע, נוכח העובדה שהמטען הוצמד לרכב האישי והופעל על ידי העבריינים במועד מסוים בו צפו על הרכב, לאחר שווידאו כי ילדו של המערער ירד ממנו.
...
אנו סבורים, כי תוצאה זו אינה עולה מבג"צ סילאווי, אשר התייחס לנסיבות המקרה הקונקרטיות שלפניו, שבהן הייתה אינדיקציה לכך שחלה טעות בזיהוי, עקב הדמיון בין רכבו של המבוטח לבין רכבו של האדם אליו כוון הפיצוץ.
שכן, גם בהתעלם מעובדות אלה, נוכח נסיבות המקרה – הצמדת מטען לרכבו של המערער, והעדר כל אינדיקציה או ראשית ראייה לכך שמדובר ב"טעות בזיהוי" - המסקנה המסתברת יותר על סמך מאזן ההסתברויות היא כי המערער היה היעד של מבצעי הפיצוץ, והמערער לא נפגע בפיצוץ בדרכו לעבודה כיוון שהיה באופן אקראי במקום שבו התרחש הפיצוץ או בשל "טעות בזיהוי". בהתייחס לפסקי הדין עליהם הסתמך המערער: עניין עבדאללה עודה – בית הדין הארצי קבע במפורש כי אירוע התקיפה אינו בגדר "סיכוני הדרך", אלא שלאחר בחינת המקרה על סמך מאזן ההסתברויות הגיעה למסקנה כי יש קשר בין התקיפה לבין עיסוקו של המבוטח.
סוף דבר – על יסוד כל האמור לעיל – הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת כי התובע הציג תחילה את התאונה כתאונת עבודה: בחקירה במישטרה בעקבות התאונה, מסר התובע בהודעתו: "נסיעה רגילה ונוחה בדרך לפגישת עבודה" (ע' 73 למוצגי התובע ; ע' 19 למוצגי נתבעת).
ביום 15.5.2017, ששה ימים לאחר התאונה, מילא התובע טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי בטענה כי מדובר בתאונת עבודה (נספח 6 לראיות הנתבעת ע' 26 – 31 למוצגים).
למעלה מן הצורך יצויין, כי אם מדובר היה בתאונת עבודה, אפשר שהיה מקום לנכוי האמור, בהתאם להילכת עיזבון תמר (רע"א 686/97 מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' עזבון המנוח משה תמר, פ"ד נג (5) 145 (1999)), לפיה אם הנפגע, הוא עובד עצמאי, הוא זה ששילם דמי ביטוח למל"ל והוא זה ששילם פרמיה לחברת הביטוח - הרי שחברת הביטוח שביטחה את רכבו, באה בנעליו של העובד העצמאי כמעביד עצמו, ולכן אין העובד העצמאי וגם לא המל"ל זכאים לחזור על חברת הביטוח שביטחה את השמוש ברכב (שם פסקה 17 ופסקה 28 לפסה"ד).
...
לאחר שאני שוקל את מלוא הנתונים, נראה לי כי הפגיעה בפוטנציאל ההשתכרות של התובע תעמוד על 25%, רק מעט מעל לנכות הרפואית.
סיכומו של דבר נוכח כל האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סכום כולל של 739,000 ₪.
בנסיבות אלה, אני קובע כי כל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו