מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דמי נסיעה לעבודה לעובד במשמרת לילה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלה המרכזית העומדת לבירור בהליך שלפנינו היא האם על התובע, שעבד בתקופה הרלבנטית לתביעה כעובד סיעודי בלווי נכי צה"ל והועסק לרוב במשמרות לילה שאורכן 12 שעות במשך 7 ימים בשבוע, חל חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951 (להלן - "חוק שעות עבודה ומנוחה" או "החוק") והאם הוא זכאי לגמול שעות נוספות ומנוחה שבועית מכוחו? בנוסף יידון פסק הדין בתביעתו של התובע לתשלום דמי חגים, פדיון חופשה שנתית, דמי הבראה והחזר הוצאות נסיעה.
מעיון בתלושי השכר של התובע עולה כי אכן מידי חודש שולמו לתובע דמי נסיעה / חופשי חודשי וכן רכיב נוסף ונפרד שהוגדר כ'הוצאות רכב משתנות' (נספח א' לתצהיר עדותו של התובע).
...
לפיכך, משתחשיבי התובע עליו הוא מבסס רכיב תביעה זה אינם עדכניים ולא מתייחסים לתשלומים נוספים ששולמו לו בגין חופשה לאחר הגשת התביעה ומשהוכח בפנינו (בהיעדר סתירה לכך) כי עם סיום העסקתו של התובע שולם לו סך של 53,491 ₪ כפדיון חופשה, שהוא גם כמעט אותו הסכום שתבע התובע בכתב התביעה המתוקן, מצאנו לדחות רכיב תביעה זה. לפיכך, תביעת התובע לפדיון חופשה שנתית נדחית.
במצב זה, משלא נסתר האמור בסעיף 34 לתצהיר מלכה בעניין דמי ההבראה ששולמו לתובע בכל שנה ושנה עד לסיום העסקתו ומשהתובע מבסס רכיב תביעה זה על חוות דעת שהאמור בה מתייחס עד לחודש אוקטובר 2016 תוך התעלמות מדמי ההבראה ששולמו לו לאחר מכן ואי מתן הסבר מצידו מדוע חרף האמור שם קמה לו זכאות להפרשים נוספים - מצאנו לדחות רכיב תביעה זה. לפיכך, התביעה לדמי הבראה נדחית.
סוף דבר: התביעה על מלוא רכיביה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האם הוסכם בין הצדדים כי שכרו של התובע בסך 7,000 ₪ נטו יהא שכר הכולל תשלום בגין נסיעות ותשלום גלובלי בעד שעות נוספות? זכאות התובע לתשלום דמי נסיעות? זכאות התובע לתשלום דמי הבראה? זכאות התובע לתשלום פדיון חופשה? נסיבות סיום עבודת התובע- האם פוטר או התפטר? כפוף לכך זכאות התובע לפצויי פיטורים ולחילופין להשלמת הפרשות לקופת פיצויים.
כן העידה גב' **** כי עבדה בין השעות 7:00 עד 15:00 וכי לא ראתה את התובע, שכן בתחילת המשמרת שלה, המשאית עליה נהג כבר היתה בחניה, לאחר שהתובע כבר סיים את המשמרת שלו שבוצעה בלילה, למעט מקרים בודדים, בהם נידרש לקחת את המשאית לשטיפה או טפול במוסך (עמוד 29, שורות 24-26, עמוד 30, שורה 20, עמוד 31, שורות 28, 32-33, עמוד 32, שורה 1).
...
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 3,603 ₪ בגין הפרשות לפנסיה בחסר, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.12.15 ועד לתשלום בפועל.
בשים לב לפער שבין סכום התביעה לסכום שנפסק, החלטנו לחייב את התובע לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בשנת 2018 עבדה התובעת שישה חודשים בתפזורת בניקיון בחברת "טווס שמירה ואבטחה בע"מ", אשר הציבה את התובעת לעבוד בחברת "אינטל" בקריית גת. בחודש אוגוסט אותה שנה עבדה התובעת בנוסף גם בחברת "גולדן ג'וב בע"מ". שכרה החודשי הממוצע באותה שנה עמד על 1,996 ₪ לחודש בממוצע משני מקומות העבודה, כאשר בחודש אחד הישתכרה התובעת 691 ₪ בלבד (11/18- עמ' 134 לראיות התובעת), ואילו בחודש אחר שכרה עמד על 5,832 ₪ (5/19, עמ' 136 שם).
הוצאות רפואיות ונסיעות לעבר ולעתיד בסיכומיה ביקשה התובעת פיצוי בסכום גלובאלי של 25,000 ₪ בגין הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה, ללא כל פירוט.
על כן, הוא עובד בעיקר במשמרות לילה, ככל שמתאפשר.
...
לסיכום האמור, אני סבורה כי בקביעת הנכות התפקודית, יש לתת משקל מחד לצמצום המשמעותי במגוון העבודות הפתוחות בפני התובעת, בהיותה פגועה בשתי ידיה, ללא כח פיזי, ללא השכלה וללא שפה, וסביר גם להניח שבכל מקרה לא בנקל הייתה מוצאת עבודה המתאימה לה, למצבה ולנסיבותיה.
לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים הנוגעים לעניין, ובין היתר, לעובדה שאין המלצה לטיפולים בעתיד, לכך שהתובעת בכל מקרה זכאית לתשלום מלוא הוצאותיה מקופת החולים ולהנחה הסבירה, כי בכל זאת נדרשה ותידרש לשאת בהוצאות כאלה ואחרות מכיסה עבור נסיעות לביקורות רפואיות, משככי כאבים, תרופות וטיפולים, אני קובעת כי הפיצוי בגין ראש נזק זה לעבר ולעתיד יעמוד על סך של 5,000 ₪.
לסיכום כל האמור, אמנם אין ראיות על הוצאות בגין עזרה, או הפסדים בפועל שנגרמו לתובעת ולבני משפחתה, אולם אין ספק שהתובעת נזקקה לסיוע אשר היקפו ושיעורו גוברים על היקף הסיוע שניתן על ידי בני משפחה, ודאי בתקופה הסמוכה לתאונה, וגם לאחר מכן, עד היום ולעתיד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

כן סוכם כי יקבל דמי נסיעות בסך של 847 ₪ לחודש.
מפרוטוקול השימוע עולה, כי התובע גם היתייחס להצעה שהוצעה לו לעבודה במשמרת הלילה, שכן ציין כדלקמן: "אני חושב שמעבר מיום ללילה לאחר 15 שנים של נאמנות זה הרעת תנאים ולא ייתכן שחברה שמכבדת את עצמה שולחת עובד אחר 15 שנה, שנתיים לפני הפנסיה" (נספח א' לתצהיר התובע).
...
בנסיבות אלה, לא מצאנו כי הוא זכאי לתשלום שכר בגין הימים שבהן לא עבד ודין תביעתו זו להידחות.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, התביעה על כל רכיביה – נדחית.
משנדחתה התביעה ומשלא מצאנו כל יסוד לטענות התובע, יישא התובע בהוצאות הנתבעת בסך של 15,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] החל מחודש אפריל 2018 התובע קיבל שכר מהנתבעת, תוך שהוא ממשיך בעבודתו במתן שירותי תאורה למתחמי האירועים של כיף ים, ללא שינוי בתנאי העבודה והשכר[footnoteRef:5], למעט פיצול השכר עבור ארוע למשכורת בסך 350 ₪ ולדמי נסיעות בסך 50 ₪[footnoteRef:6].
לנוכח העובדה שעבודת התובע בוצעה בשעות הלילה כהגדרת המונח "עבודת לילה" בסעיף 1 בחוק שעות ומנוחה, התשי"א – 1951 (להלן – חוק שעות עבודה ומנוחה), שעות העבודה הרגילות במשמרת הן 7 שעות בהתאם להגדרת יום עבודה בסעיף 2 לחוק ויתר השעות הן בגדר שעות נוספות, שעתיים ראשונות לפי 125% והשעתיים הבאות לפי 150%.
התובע נידרש לעבוד בשבתות ובלילות (שעות שאין בהן תחבורה ציבורית) ולכן הוא זכאי להחזר הוצאות נסיעה לפי התיקרה המאקסימאלית.
...
] אשר על כן, התביעה לתשלום תגמולי מילואים – נדחית.
אשר על כן, התביעה ברכיב זה – נדחית.
סוף דבר הנתבעים ישלמו לתובע ביחד ולחוד בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 7,366 ₪ תמורת הודעה מוקדמת בסך 3,400 ₪ פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 5,000 ₪ פיצוי בגין העדר שימוע 10,000 ₪ גמול שעות נוספות בסך 59,426 ₪ פדיון חופשה בסך 6,000 ₪ דמי הבראה 1,716 ₪ חלף הפרשות לפנסיה בסך 6,143 ₪ החזר ניכויים מהשכר בסך 7,943 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו