מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דירה מקבלן שלא נרשמה על שם הרוכשים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

האם התובעים זכאים לפצוי בגין ההפרה האם רוכש דירה זכאי לפצוי עקב אי רישום הדירה על שמו בלישכת רישום המקרקעין? כב' השופט הבכיר יצחק שמעוני בת.א (י-ם) 7538-07 עדנאן קואמלה פאיז נ' אלגולאני אבראהים חסין [פורסם בנבו]: "דיו רב נשפך בפסקי הדין שניתנו על ידי בתי המשפט השונים בסוגיית רישום הזכויות בעסקת מכר מקרקעין. למעשה, יודע כל אדם מן היישוב כי עסקת מכר במקרקעין מסתיימת ברשום הזכויות. רישום הזכויות מעוגן בכל הסכם מכר. ברכישת דירה מיד ראשונה, מתחייב הקבלן לבצע את הרישום על שמם של הרוכשים. התחייבות זו מגלמת את תכליתה ומהותה של עסקת המכר, שכן נועדה היא להעביר את זכויות הקניין בממכר לידי הרוכש. פשיטא שהסכמים צריך לקיים. התחייבות שנטל על עצמו הקבלן- הנתבע, מטילה עליו אחריות לביצועה ולא יכולה להשמע כל טענה לפיה עשה הוא ככל שלאל ידו. אחריותו מוחלטת היא וככל ואינו עומד בה, עליו לשאת בכל הנפקויות וההשלכות הנובעות הימנה, לרבות זכותו של הנפגע לפצוי (ראה (ע"א 3912/90 EXIMIN S.A נ' טקסטיל והנעלה איטל סטייל בע"מ, פ"ד מז(4) 64; ע"א 458/93 פרטין ואח' נ' סלומון, פ"ד מז5) 537). אכן, עיכוב לא סביר בהשלמת רישום הזכויות בספרי המקרקעין הוכר בשיטת המשפט הישראלית כנזק בר-פיצוי. הפצוי תכליתו לגלם את ההפרש בין ערכם של המקרקעין עובר לרישום הזכויות כדין ולאחריו. בית המשפט העליון עמד על פוטנציאל הפגיעה בטמון באי רישום הזכויות בספרי המקרקעין, בע"א 532/83 י. סיני השקעות בע"מ נ' י. פישטל, פ"ד מ(4) 319, בעמ' 328, בהאי לישנא: "קונה פוטנציאלי עשוי להירתע מעסקה במקרקעין שזמן כה רב לא נרשמה על שם המוכר. עיכוב כה ממושך עשוי לעורר בליבו של קונה כזה חשש, שמא יש פגם בזכויותיו של המוכר, ולגרום לכך, שיחדל להיתעניין בדירה בלי להעמיק חקר בסיבת העיכוב". הקפו של הפצוי טעון הוכחה, והדברים ברורים" בת.א. (ת"א) 34949-01-15 אלון אליאור נ' א.ד.מ. נתנאל בניה בע"מ (להלן: "פס"ד אליאור") נקבע: "סעיף 13 לחוק החוזים תרופות קובע: "גרמה הפרת החוזה נזק שאינו נזק ממון, רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין". על סעד זה כותב כב' השופט דנציגר בעיניין אשדוד כדלקמן: "כאשר מדובר בתביעת פיצויים בגין נזק לא ממוני, קובע סעיף 13 לחוק התרופות כי במקרים בהם הפרת החוזה גרמה לנזק לא ממוני "רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין"..
...
במקרה שלפני, שוכנעתי כי יש מקום לפסוק לתובעים פיצוי בגין עוגמת נפש, דהיינו פיצוי בגין נזק שאינו נזק ממון, הגם שהתובעים לא עתרו לפסיקת סעד זה, אלא שהם תבעו "פיצוי מוסכם" בגין הפרת ההסכם.
סוף דבר – הגעתי למסקנה כי יש לפסוק לתובעים פיצוי בסך 20,000 ₪ בגין עגמת נפש, שהינו הפיצוי ההולם בנסיבות העניין בהתאם לקובץ הפסיקה שהוגש ע"י ב"כ הנתבעת ובהתאם לפסיקה שפורטה בפסד אליאור.
אשר על כן הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כמו כן מבקש הכונס לאשר לו תוספת שכר טירחה עבור השלב השני של העברת הזכויות מרמ"י על שם כל אחד מהתובעים בסך של 42,000 ₪ (סך של 6,000 ₪ עבור כל דירה בגין 7 דירות) בתוספת מע"מ ולחייב את רמ"י לבדה לשלם את שכר הטירחה וההוצאות עבור שלב זה. תמצית טענות הכונס הכונס מבקש לקבוע את שכר טירחתו כאמור, בשים לב לעניינים הבאים: הליך רישום הבית המשותף היה מורכב מהרגיל וכלל שיוך הערות אזהרה "היסטוריות" של דיירים קודמים בדירות, דבר שהצריך עבודת מחקר שנעשתה על ידי הכונס, בעיקר במשרדי מסוי מקרקעין, לאור דרישת רמ"י, באמצעות חברת עמידר, כי הכונס יחתים באופן אישי את כל אחד מדיירי רמ"י על העדר היתנגדות לרישום צו הבית המשותף, הגם שדיירים אלו אינם קשורים לתביעה, אינם רשומים בהערות אזהרה ודי בכך שהכונס היה רושם את דירות רמ"י על שמה.
מלכתחילה, אסור היה לרמ"י להעביר את כל זכויות הבעלות במקרקעין על שמה, כאשר קיימים רוכשים שרכשו דירות ישירות מהקבלן (בדומה לרמ"י) ורמ"י היתה צריכה לדאוג לכך שהזכויות במקרקעין יירשמו על שם התובעים (7/24 חלקים) ועל שם רמ"י (17/24 חלקים).
...
לפיכך, אני סבור כי על רמ"י לשאת בתשלום שכר הטרחה וההוצאות עבור אותו שלב, בהתאם לחלקה היחסי בכמות הדירות שבבעלותה בבניין.
אולם, אני סבור כי קשה לקבל טענה זו. פסק הדין לא קבע דבר לעניין תשלום שכר טרחתו של הכונס ומקובל שעניין זה מתברר לאחר שהכונס סיים את תפקידו.
סוף דבר לאור מכלול האמור לעיל, אני קובע כדלקמן: שכר טרחת כונס הנכסים עבור השלב הראשון יועמד על סך של 55,410 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

נטען כי אין זה מתפקידו של הנתבע לטפל בהוצאת האישורים או בחובות של הקבלן או של אחרים המונעים את רישום הדירה על שם התובעת, וכי התובעת לא המציאה לנתבע את האישורים אשר צורפו לכתב התביעה, ואילו ידע על קיומם היה דורש ממנה לשלם את חלקה היחסי בעלות התכניות והתשריט לרישום הבית המשותף.
מעבר לחובות האמורות לעיל, משלקח הנתבע על עצמו לטפל בבצוע רישום הדירה על שמה, חב הוא כלפיה גם חובת נאמנות, כפי שנקבע בכלל 5(א) לכללי הלישכה, וכפי שנקבע בעיניין בכור שם נכתב כי: "גם אם כהן לא הייתה לקוחה של עורך הדין המייצג את הקבלן, חייב עורך הדין, המקבל על עצמו לטפל בבצוע רישום הרכישה, לפעול תוך נאמנות לקבלן ולרוכש גם יחד. נאמנות זו וחובת הזהירות והפעלת המיומנות המקצועית אינן קמות כלפי מרשהו בלבד, אלא גם כלפי יריבו וגם כלפי הציבור (ע"א 37/86, 58[1] הנ"ל, בעמ' 469 מול אות השוליים ב), קל וחומר כשכהן לא הייתה "יריב" וגם לא "ציבור" אלא צד ישיר להסכם, שלרישום זכויותיה על פיו התחייב עורך הדין לפעול.
סיכום וסעדים הואיל והנזק אשר נגרם לתובעת עקב התרשלותו של הנתבע ומחדליו בקיום חובותיו כלפי התובעת מתבטא באי רישום הבעלות בדירה על שמה, התשלום שנאלצה לשלם בסך 24,900 ₪ לשם מחיקת העיקולים אשר נרשמו לטובת מסוי מקרקעין מרכז לגבי הדירה וצורך בתשלום חלק יחסי מחובות המס למחיקת העיקולים הנוספים הרשומים על המקרקעין מהדירה, אני מוצאת לקבל את התביעה ולהורות לנתבע לבצע.
...
הנתבע ביצע את רישום הבניין כבית משותף ויבצע את רישום הדירה על שם התובעת לכשיומצאו לו המסמכים המקוריים הדרושים ולכשתשלם התובעת את התשלומים החלים עליה וטרם שולמו.
בנוסף גם המסמכים אשר צורפו לכתב ההגנה מטעם הנתבע ועליהם הוא ביקש להסתמך, מחזקים מסקנה זו, שכן גם הנספח לחוזה עליו מופיע תאריך 19.4.95 וגם המכתב של עו"ד יעקב דלומי מיום 19.1.96 מטעמה של התובעת, הם מסמכים אשר נכתבו לאחר מועד חתימת חוזה המכר (9.4.95).
בנסיבות המקרה דנן שוכנעתי כי התובעת ראתה בנתבע כמי שמייצג גם אותה, למרות האמור בחוזה המכר.
שוכנעתי כי הנתבע לא יידע את התובעת כי בנוסף להיותו עורך הדין המייצג את הקבלן הוא גם אחד מבעלי המקרקעין.

בהליך בקשות עירייה אחרות (בע"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בעדותה בבית המשפט הבהירה המפקחת, כי המחסנים שבהיתר רשומים על שמו של הקבלן ולא הוצמדו לדירות וכי על פי ההיתר הייעוד של המחסנים זה לאיחסון ולא מגורים ( עמ' 11 שו' 3-5 ).
הסבת 5 מחסנים, לדירת מגורים בנגוד להיתר, והשמוש האסור בנגוד לתכלית השמוש הנובעת מההיתר, מהווה עבירה על חוק התיכנון והבנייה, הטרדה, נזק לציבור הדיירים והפרעה לדיירים כפי שעולה מעדות המתלונן לענין החיובים החריגים של חשמל ומים, שיוחסו לרכוש המשותף בעקבות השמוש האסור בעבודה האסורה ובהתאמה לסעיף 5 לתקנות התיכנון והבנייה (סדרי הדין בהליכים למתן צוים על פי המבקש בלבד ), תשמ"ג – 1982 .
...
יוצא אפוא שהמבקשת עצמה אינה חולקת על כך שלמשיבים 3 ,4 זכות שימוש מכוח הסכם שכירות כלשהו במקום המיועד למחסנים מושא הבקשה.
נחה דעתי כי הטענה בדבר פסלות הסרטון כראייה, אינה מאיינת את עוצמת הראיות האחרות, שיש בהן כדי לבסס את הבקשה.
הגם שהגעתי למסקנה, כי אין בטענות ההגנה, שהועלו במסגרת הדיון כדי לסייע למשיבים , יובהר כי ככלל אין חובה להכריע בכל אחת מהטענות המשיבים .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

נטען כי החברה הפרה וממשיכה להפר באופן יסודי ורצוף את ההסכמים שעה שלא רשמה זכויות חכירה ראשית לדורות על שם הרוכשים תוך זמן סביר מחתימת ההסכמים.
הובהר שם בפיסקה 40: "לפיכך, חיובו של הקבלן לספק את הממכר (הדירה) אינו מסתיים במסירת הממכר לידי הרוכש, כדרכו של חוזה מכר "סתם", אלא מורכב משני שלבים עקריים: השלב הראשון הנו שלב מסירת החזקה בדירה כשהיא ראויה למגורים, והשלב השני הנו שלב רישום הזכויות בדירה על שם הרוכשים".
...
סבורני כי אי-רישום זכויות הרוכשים בדירה בנסיבות המקרה דנן במשך למעלה מ-11 שנים (במועד מתן פסק דינו של בית המשפט המחוזי) אינו יכול להיחשב כעיכוב קל ברישום, ולטעמי מדובר בעיכוב משמעותי ביותר שעולה כדי הפרה יסודית של החוזה.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעת שכנגד לשלם לתובעת שכנגד 1, סך של 45,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, ממועד הגשת התביעה שכנגד ביום 14.5.19 ועד התשלום המלא בפועל.
אני מחייב את הנתבעת שכנגד לשלם לתובעים שכנגד 2-3, סך של 45,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, ממועד הגשת התביעה שכנגד ביום 14.5.19 ועד התשלום המלא בפועל.
אני מחייב את הנתבעת שכנגד לבצע את הפעולות המפורטות בסעיפים 17.1 עד 17.3 בכתב התביעה שכנגד, לרבות לגרום לכך כי תירשם לזכות התובעים שכנגד זכות חכירה ראשית לדורות על ידי רשות מקרקעי ישראל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו