מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דיני קניין הודאה בעבירות של כניסה והתפרצות למקום מגורים וגניבה

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

השופט מ' בר-עם: כללי: לפנינו ערעור על פסק-דינו של בית-משפט השלום בירושלים (כב' השופט א' קורנהאוזר) בת"פ 41377-09-13, לפיו הורשע המערער על-פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בעבירת כניסה והתפרצות למקום מגורים – לפי סעיף 406(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן – החוק), וכן בעבירת גניבה – לפי סעיף 384 לחוק.
במשפטו הראשון משנת 2008 נידון המערער, בגין עבירה של הסעת תושב זר, ל-30 ימי מאסר בפועל לריצוי בעבודות שירות; ובמשפטו השני מיום 7.11.12, הושתו עליו, בגין עבירות של הסעת תושב זר ונהיגה ללא רישיון, 45 ימי מאסר בעבודות שירות.
עבירות רכוש מחוללות מעגל נזק רחב - נוטלות קניינו של אדם, מערערות את תחושת הבטחון האישית והכללית ומכאן, המסר הברור והחד משמעי שיש לשלוח למי שמבצע עבירת התפרצות לדירת מגורים, תוך מתן משקל בכורה לאנטרס הצבורי והטלת ענישה הולמת.
...
בית-משפט קמא בחן את מכלול השיקולים הרלוונטיים הנוגעים לעניינו של המערער, עמד על נסיבותיו האישיות והמשפחתיות, נתן ביטוי לנסיבות לקולה ומאידך עמד על השיקולים לחומרה, ולא מצאנו ממש בטענותיו של המערער הן לעניין חומרת העונש והן לעניין העונש שהוטל על השותף בנסיבות שונות מעניינו של המערער.
בנסיבות אלה, מבלי לקבוע מסמרות לעניין מתחם הענישה, אשר ייתכן ובמקרים מתאימים יחל בעונש מאסר על-דרך של עבודות שירות (ראו: סקירת הפסיקה בעפ"ג (י-ם) 23982-03-15 מימוני נ' מדינת ישראל (11.2.16)), לא שוכנענו כי נפל פגם בקביעת עונשו של המערער המצדיק את התערבות ערכאת הערעור.
אשר על כל האמור לעיל, הערעור על גזר-הדין נדחה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

אין מקום לקבל טיעון שמנסה להראות כי חלקו של הנאשם בבצוע העבירות קטן יותר, שכן ניתן לראות כי מדובר בשניים, אשר עקרו את דלת הרכב והתפרצו לרכב.
**** בן טולילה , שופט <#10#> גזר דין הנאשם הורשע על פי הודאתו בבצוע עבירות של כניסה לישראל שלא כדין (שתי עבירות), הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ופריצה לרכב בכוונה לגנוב.
תסקיר שירות המבחן: מתסקיר שירות המבחן עולה כי מדובר בנאשם בן 20, תושב הכפר דהרייה, כאשר טרם מעצרו לסירוגין התגורר ברהט, בבית הוריו ועבד בשטיפת מכוניות ברהט.
לא בכדי, בכתב האישום המתוקן, הוספה המילה בכתב יד "בצוותא" שכן הרשעתו מבוססת מכוח דיני השותפות ולא מעבר לכך.
על הפגיעה הכלכלית ועל הענישה שיש לנקוט בעבירות אלו ראה רע"פ 1708/08 מרדכי לוי נ' מדינת ישראל (21.2.08): "בית המשפט המחוזי צדק גם צדק משהטעים את הצורך בחומרה בענישה בעבירת התפרצות ובעבירות הרכוש בכלל, שהיו-אפשר לומר- למכת מדינה, למקור דאגה וטרוניה לאזרחים רבים ולפגיעה בתחושת בטחונם... ראוי כי פורצים או פורצים בפוטנציאה ידעו כי עלולים הם למצוא עצמם, משיילכדו, מאחורי סורג ובריח-כדי לפטור מעונשם, ולו לתקופת מה, את הציבור". ור' גם: "בפסיקת בית המשפט העליון נקבעה בדיוק ענישה מחמירה כלפי העבירות של התפרצות וגניבת רכבים שהפכו ל'מכת מדינה', עבירות אלו פוגעות בקניינם ובביטחונם של אזרחים תמימים. עוד נקבע, כי ככלל, מן הראוי להטיל במקרים אלה, עונשי מאסר משמעותיים". (עפ"ג 9595-08-13 (מחוזי חיפה) קייס חאג' יחיא נ' מדינת ישראל [פורסם במאגרים]).
יפים לעניין זה דבריו של כב' השופט ס' ג'ובראן בעיניין אלהרוש: "מושכלות ראשונים הם כי הכניסה לישראל שלא כדין ומבלי היתר פרטני פוגעת בביטחון המדינה, בזכותה לקבוע את הבאים בשעריה ועלולה להגדיל את הסיכון לפשיעה מצד אלו ששוהים בה לא כדין... אין חולק כי עצם תופעת הכניסה שלא כדין מגדילה את הפוטנציאל לסיכון ביטחוני, בין היתר בכך שהיא פותחת פתח לזליגת פעילות חבלנית עוינת (פח"ע) לתחומי מדינת ישראל ובכך מסכנת את ביטחון תושביה". אשר למדיניות הענישה הנוהגת בעבירות של התפרצות וגניבה מרכב, ראה בין היתר: עפ"ג 20738-08-14 מדינת ישראל נ' אבו חאטום (פורסם במאגרים) גזר בית המשפט 12 חודשים מאסר בפועל בגין שתי התפרצויות לרכב וגניבה.
...
חיזוק למסקנה זו ניתן למצוא בעובדה כי האחר הוא זה שישב בכיסא הנהג.
בית המשפט המחוזי חיפה ציין ביחס לעבירות אלו, כי : "סבורים אנו כי מתחם הענישה ההולם כל אחת מהעבירות בהן הורשע המשיב נע בין 6 חודשי מאסר ל – 12 חודשי מאסר. סבורים אנו כי לעובדה שבאישום שצורף לא נגנב דבר – לאחר שעוברי אורח הפריעו למשיב במעשיו – יש ליתן ביטוי במסגרת הענישה בתוך המתחם"..
מכל המקובץ לעיל, הנני לקבוע כי מתחם העונש ההולם בגין האישום הראשון נע בין 7 חודשים ל- 18 חודשים מאסר בפועל ואילו מתחם העונש ההולם בגין האישום השני נע בין מאסר קצר ועד ל- 7 חודשים מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

שואהנה נדון במסגרת ת"פ 62387-01-20, הורשע בכתב אישום מתוקן בעבירות של שוד מזוין וכניסה לישראל שלא כדין ונדון לעונש של מאסר בפועל למשך 4 שנים ו-4 חודשים לצד ענישה נלווית.
הערכים החברתיים שנפגעו מבצוע עבירת השוד אשר לה סייע הנאשם הם הזכות לשלמות הגוף, הכבוד, הזכות לבטחון במרחב הפרטי – בביתו-מבצרו של אדם – וזכות הקניין.
מי ימוד את האימה, הפחד, הבושת והצער של קשיש – פעמים רבות קשיש המתגורר בגפו – שנפל קורבן לעבירה של שוד וגניבה.
הם קשרו את ידיהם של נפגעי העבירה מאחורי גבם והכניסו פיסות בד שהודבקו לפיהם ונמלטו מהמקום דרך חלון המטבח.
הנאשם אשר הגיע ביחד עם יתר המעורבים, תיכנן עימם התפרצות לבית במושב, ואולם בעת שהנאשמים הצטיידו בסכינים, כסוי פנים וכפפות, היה הנאשם מודע לאפשרות שהארוע יסלים לכדי שוד אלים כפי שאכן ארע בפועל (לעניין היסוד הנפשי של המסייע, ראו יורם רבין ויניב ואקי, דיני עונשין, מהדורה שלישית, כרך א', עמ' 631 (2014)).
בחינת מדיניות הענישה הנוהגת מעלה כי במקרים דומים הוטלו על נאשמים – בגין עבירה של סיוע לשוד בנסיבות מחמירות – עונשי מאסר במנעד רחב כמפורט להלן: בע"פ 5209/17 אבו נסרה נ' מדינת ישראל (25.1.18), נדחה ערעור נאשם שהורשע על פי הודאתו בעבירה של סיוע לשוד בנסיבות מחמירות ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף.
...
בנסיבות אלה, בשים לב לכך שהנאשם נותר בסמוך לגדר הישוב, ולא בקרבת הבית, ולאור התכנון המקורי להתפרצות, בעוד שלנאשם לא הייתה שליטה על מהלך השוד, סבורני כי מדובר ברף סיוע שאינו גבוה.
בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 יג'), אני קובע כי מתחם העונש ההולם הוא החל מ-16 ועד ל-36 חודשי מאסר בפועל.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש בחלקו הנמוך של מתחם העונש, לצד מאסר מותנה ופיצוי לנפגעי העבירה בגין הנזק שנגרם להם.
סוף דבר אשר על-כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 18 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו החל מיום 9.1.20 ועד ליום 16.3.20.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

באישום הראשון הואשמו נאשמים 1 ו-2 בעבירות של כניסה והתפרצות למקום מגורים לפי סעיף 406 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: החוק), גניבה לפי סעיף 384 לחוק והחזקת מכשירי פריצה לפי סעיף 409 לחוק.
הוא ביקש להביא בחשבון את הודאתו של הנאשם, את קבלת האחריות ואת המידע המפורט בתסקיר.
מלבד הפגיעה ברכוש ובקניין והנזק הכלכלי הנגרם לנפגע, יש בהתפרצות לבית המגורים כדי לפגוע בפרטיותו של אדם, לפלוש למרחב הפרטי לו ולפגוע בתחושת הבטחון שיש לאדם בביתו – מבצרו.
...
כמתואר לעיל, הנאשם קיבל הזדמנות לשינוי כיוון ולשיקום, אולם לא עמד בה ובסופו של דבר עונשו נגזר מחדש.
יש לקוות כי הנאשם ימצא את הכוחות הנדרשים ואת התמיכה הנדרשת להמשיך בכיוון זה. על אף שאין מדובר בהליך שיקום ממש אני סבורה שיש להביא בחשבון גם עניין זה בגזירת דינו של הנאשם.
לאור כל האמור אני מטילה על הנאשם עונש כמפורט להלן: מאסר בפועל לתקופה של 40 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בגין מעשים אלה, הורשע הנאשם בעבירה של כניסה לישראל שלא כדין, לפי סעיפים 12(1) ו-12(4) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן: "חוק הכניסה לישראל"), בשתי עבירות של התפרצות למקום מגורים בכוונה לבצע גניבה, לפי סעיף 406(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), בשתי עבירות גניבה לפי סעיפים 384 ו-383 לחוק העונשין, ובעבירות של גניבת נשק לפי סעיף 384א(ג) לחוק העונשין ושל נשיאת נשק לפי סעיף 144(ב) לחוק העונשין.
לצד הנטילה של קניינו של הזולת, יש בהתפרצויות לבתי מגורים ובגניבה מהם משום חדירה לתחומי פרטיותו של אדם, ופגיעה בתחושת הבטחון האישית כמו גם בתחושת המוגנות הכללית של בני החברה.
בית משפט השלום קבע מיתחם שבין 18-36 חודשי מאסר, ובשל נסיבות אישיות מורכבות, העידר הרשעות עדכניות, הודאה ומאמצי שקום גזר לנאשם 18 חודשי מאסר.
...
מתחמי הענישה שלשיטת המאשימה הולמים את המעשים הוצגו בלשון הבאה: "אישום 1 – מתחם בנשיאת נשק בהתאם להנחיית פרקליט מדינה הוא 30-60 חודשי מאסר בפועל. גניבת נשק, עבירה של עד 10 שנות מאסר, לטעמנו המתחם הוא 24-48 חודשי מאסר. התפרצות, 12-24 חודשי מאסר. עבירת השב"ח – מאסר על תנאי עד חמישה חודשי מאסר בפועל.
על רקע כל אלה, אני קובע כי מתחם העונש ההולם לעבירות שביצע הנאשם, בנסיבות ביצוען, כולל מאסר בפועל לתקופה שבין 30 ל-60 חודשים, לצד מאסר מותנה ופיצוי (בהמשך יוסבר מדוע לא מצאתי לכלול קנס במתחם העונש).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו