דיון והכרעה בסוגיית מזונות הילדים:
המסגרת הנורמאטיבית:
חיובו של אדם במזונות ילדיו הקטינים נבחן על פי הדין האישי החל עליו בהתאם לסעיף 3 לחוק לתיקון דיני מישפחה (מזונות), תשי"ט 1959.
לאחר שהאשה טענה, כי לא ברור מהמסמכים שהוגשו ע"י האיש, האם הוא פוטר/התפטר/חזר לעבוד, הגיש האיש מסמכים נוספים ביום 02.10.22.
בנסיבות אלו, כאשר מחד, הכנסתו של האיש עמדה בעבר, על סך ממוצע 13,361 ₪ כולל בונוסים (שאינם קיימים עוד), ומאידך, האיש מצוי כיום במעגל האבטלה והכנסתו פחתה, אולם לא הוכח כי אינו יכול לשוב ולהשתלב במעגל העבודה, אני מעמידה את פוטנציאל הישתכרותו של האיש על סך של 12,000 ₪ נטו לחודש.
הצדדים יישאו, בחלקים שוים, בהוצאות הרפואיות החריגות של הקטינים, אשר אינן מכוסות על-ידי הביטוח הרפואי הממלכתי או הביטוח הרפואי המשלים שבו הם מבוטחים, לרבות טפולי שיניים, משקפיים, טפול פסיכולוגי ו/או ריגשי, אבחונים, וכיו"ב. במקרה של מחלוקת ביחס להוצאה רפואית, יכריע רופא הילדים או הרופא המקצועי הרלוואנטי.
עוד יצוין, כי במסגרת הקיזוזים בגין חוב העבר, רשאי האיש לקזז את התשלומים ששילם ביתר גם עבור קופת החולים של הילדים, כנגד אסמכתות, כמפורט בסיכומי הצדדים לעניין זה.
על אף שתוצאת פסק הדין הנה שנפסקו מזונות לקטינים, אני מוצאת לנכון לחייב את האשה בהוצאות המשפט של האיש בגין תביעה זו, בהיתחשב בעובדה שהאיש מעולם לא היתכחש לחובתו לשאת במזונות ילדיו הקטינים ואף היה נכון, מתחילת ההליכים, לשלם סכומים סבירים עבור מזונות הילדים (האיש שילם מיוזמתו 5,000 ₪ לחודש עם עזיבת הבית, ולאחר מכן הציע, במסגרת כתב ההגנה, לשלם 3,500 ₪ מזונות בצרוף 1,000 ₪ דמי מדור ומחצית הוצאות רפואיות).
במסגרת סיכומי התשובה, נטען ע"י האשה, כי בית המשפט הורה על הגשת סיכומים בנושא המזונות והמיטלטלין, שכן נושא הרכוש אינו רלוואנטי עוד והוכרע כבר ביום 02.11.22, לאחר שהצדדים אישרו את חוות הדעת של המומחית.
...
בנסיבות אלו, שבהן האיש ויתר על התכולה שנותרה בבית, לקח לעצמו פריטי תכולה לפי בחירתו, לא הוכיח כי שווי הפריטים שנותרו בבית עולה על שווי הפריטים שהותיר לעצמו וכן הודיע מראש כי אינו מעונין בפריטים השייכים לקטינים, אני סבורה כי לא היה מקום לדרישתו לקבלת מחצית שווי התכולה שנותרה בבית.
לפיכך, הדרישה לקבל מחצית שווי המיטלטלין שנותרו בידי האישה נדחית.
יצוין, כי רק לפנים משורת הדין, לא חייבתי גם בהוצאות לטובת אוצר המדינה, על אף שאני סבורה כי לא היה מקום לבזבז זמן שיפוטי ולנהל הליך שלם בעניין המיטלטלין, לאור הנסיבות המפורטות לעיל.