או כל אדם אחר אשר השכירות עוברת אליו מהדייר הראשי", ואין לפנות הדייר אלא בהתקיים אחד התנאים המפורטים בו.
האם התובע דייר מוגן, האם עמד בתנאי סעיף 20 ב' לחוק הגנת הדייר
סעיף 20 (ב) לחוק הגנת הדייר קובע בענין דייר מוגן שנפטר:
"באין בן-זוג כאמור בסעיף קטן (א) יהיו ילדי הדייר לדיירים, ובאין ילדים - קרוביו האחרים, כל אלה בתנאי שהיו מתגוררים בדירה יחד אתו לפחות ששה חדשים סמוך לפטירתו, ולא היתה להם בזמן פטירתו דירה אחרת למגוריהם."
התובע הצהיר כי התגורר בדירה מאז הולדתו ב-22.3.1965 עם אחיו אחיותיו ואימו, לאחר שאלו עזבו, נותר עם אמו, עד מותה ב-27.11.2000 , ומאז ועד היום.
...
בהתאם לראיות שהוצגו בפניי אני קובעת כי התובע עמד בנטל הראיה המוטל עליו הן בנוגע למגוריו עם אמו, והן בנוגע להעדר דירת מגורים אחרת.
אציין בהקשר זה שחוק הגנת הדייר קובע כתנאי להכרה כדייר נגזר, העדר דירה אחרת למגורים, במועד פטירת האם בשנת 2000 ולא בכל מועד מאוחר לו.
האם הבעלים "נפקד"?
אף אני סבורה כמו ב"כ התובע, שלצורך מתן סעד הצהרתי בדבר מעמדו של התובע, איני צריכה להכריע בשאלת מעמדו של הבעלים, וזאת משום שמעמדו של התובע בהתאם לחוק הגנת הדייר הוקנה לו בעת פטירת אמו בשנת 2000, מכוח דיירות מוגנת שלה, והוא אינו תלוי בזהות הבעלים, שיכולים להתחלף במכר או מעצם הוראות החוק (חוק האפו"כ או חוק נכסי נפקדים).
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, ניתן בזאת פסק דין הצהרתי לפיו התובע הוא "דייר מוגן", ואוסיף ואדייק – "דייר נגזר", כמשמעות חוק הגנת הדייר תשכ"ח-1968.