עוד נפסק כי: "בית המשפט הנקרא להפעיל ביקורת שיפוטית על החלטת הרשות אינו פועל כ"רשות-על" ואל לו להמיר את שיקול דעתה של הרשות בשקול דעתו שלו", אלא לבחון "האם החלטתה של הרשות, שקבעה כי המערער אינו עונה להגדת "זכאי" או "דייר ממשיך", נופלת במיתחם הסבירות" (עע"ם 3351/13 נתנאל נ' חלמיש חברה ממשלתית עירונית לדיור ולשיקום ולהתחדשות שכונות בת"א בע"מ (נבו 23.3.14); ועע"ם 823/12 קליסה נ' שמעון (נבו 8.8.13)).
כאמור, העותרות טוענות כי היה על המשיבים לחרוג מנוהל החריגים, המתנה זכאות חריגה בקיום נכות יציבה אצל המבקש או ילדיו, וזאת לנוכח הנסיבות החריגות של העותרות, ונוכח הפלייתן של העותרות לעומת המקרה שנידון בענין ברלין הנ"ל.
אין בידי לקבל טענה זו של העותרות.
הפסיקה חזרה וציינה פעם אחר פעם כי הדיור הצבורי הוא משאב מוגבל, שבו קיים תור ארוך של ממתינים בעלי נסיבות חיים קשות ביותר; לפיכך נקודת המוצא היא כי על המדינה מוטלת החובה לפעול בשויון, שקיפות והגינות כלפי כל המבקשים בעת הקצאת המשאב המוגבל של הדיור הצבורי; חריגה מנהלים תבוא על חשבון של זכאי אחר; לא הונחה תשתית לכך שהנהלים שנקבעו פסולים או חורגים מן הסביר (עע"ם 2827-07 חיות נ' משרד הבינוי והשיכון (נבו 23.11.08)); ראו גם פס"ד האגודה לזכויות האזרח הנ"ל.
בנסיבות אלה, סבורני כי הסכמת המשיבים להרחיב את זכאות העותרות להמשיך להתגורר בדירה הציבורית עד להגעתה של העותרת 2 לגיל 21 או עד לתום השרות הלאומי או הצבאי שלה, לפי המאוחר, כאשר בתום מועד זה תיבחן זכאותה כמקובל, הנה סבירה ומידתית, ולפיכך, יש לאמצה.
...
כאמור, העותרות טוענות כי היה על המשיבים לחרוג מנוהל החריגים, המתנה זכאות חריגה בקיום נכות יציבה אצל המבקש או ילדיו, וזאת לנוכח הנסיבות החריגות של העותרות, ונוכח הפלייתן של העותרות לעומת המקרה שנדון בענין ברלין הנ"ל.
אין בידי לקבל טענה זו של העותרות.
הפסיקה חזרה וציינה פעם אחר פעם כי הדיור הציבורי הוא משאב מוגבל, שבו קיים תור ארוך של ממתינים בעלי נסיבות חיים קשות ביותר; לפיכך נקודת המוצא היא כי על המדינה מוטלת החובה לפעול בשוויון, שקיפות והגינות כלפי כל המבקשים בעת הקצאת המשאב המוגבל של הדיור הציבורי; חריגה מנהלים תבוא על חשבון של זכאי אחר; לא הונחה תשתית לכך שהנהלים שנקבעו פסולים או חורגים מן הסביר (עע"ם 2827-07 חיות נ' משרד הבינוי והשיכון (נבו 23.11.08)); ראו גם פס"ד האגודה לזכויות האזרח הנ"ל.
בנסיבות אלה, סבורני כי הסכמת המשיבים להרחיב את זכאות העותרות להמשיך להתגורר בדירה הציבורית עד להגעתה של העותרת 2 לגיל 21 או עד לתום השירות הלאומי או הצבאי שלה, לפי המאוחר, כאשר בתום מועד זה תבחן זכאותה כמקובל, הינה סבירה ומידתית, ולפיכך, יש לאמצה.
סוף דבר, לנוכח האמור העתירה נדחית, כפוף לאמור בסעיף 16 הנ"ל. בנסיבות העניין אין צו להוצאות.