בית-הדין דחה את הערר, בכל הנוגע לסרוב המשיב להעניק למערערת מעמד של אזרחית; ואולם, בנסיבות המיוחדות של המקרה, מצא לנכון להורות על העברת הדיון בעיניינה של המערערת לועדה הבינמשרדית לעניינים הומנטאריים לפי "נוהל הפסקת הליך להסדרת מעמד לבני זוג של ישראלים" (נוהל 5.2.0017; להלן גם – נוהל הפסקת ההליך המדורג, המכונה גם "נוהל אלמנות").
...
הערעור והשתלשלות ההליכים
לפניי ערעור מינהלי, המופנה נגד פסק-דינו של בית-הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952, מיום 22.11.16, בתיק ערר (י-ם) 4008-15, שלפיו נדחה הערר שהגישה המערערת על דחיית בקשתה למשיב להעניק לה אזרחות ישראלית, בהתאם לחוק האזרחות, התשי"ב-1952, זאת בהתאם ל"נוהל הטיפול בהסדר מעמד לבני זוג של אזרחים ישראליים, לרבות בני אותו מין" (להלן – נוהל מתן מעמד לבני זוג).
לאחר בחינת מכלול טיעוני הצדדים, סבורני כי קמה עילה להחזרת עניינה של המערערת לדיון מחדש בבית-הדין לעררים, ולמתן פסק-דין חדש בשאלת הענקת מעמד האזרחות, זאת ממספר טעמים.
לאור כל האמור, ובפרט לנוכח הראיות החדשות שנחשפו על-ידי המשיב, לראשונה ובאופן חלקי, במהלך הדיון בערעור המינהלי, ומבלי להביע עמדה לגופן של המחלוקות, יש להחזיר הדיון לבית-הדין לעררים למתן פסק-דין חדש בעניין דחיית המשיב את בקשת המערערת לקבלת מעמד של אזרחית, זאת לאחר שיתאפשר לצדדים להשמיע טיעוניהם לפניו בעל-פה.
התוצאה
על-יסוד האמור, הערעור מתקבל, באופן חלקי, כך שעניינה של המערערת יוחזר לדיון בבית-הדין לעררים, למתן פסק-דין חדש בערר, חלף פסק-דינו הקודם, זאת בשאלת הענקת מעמד האזרחות, כמפורט לעיל.
בנסיבות העניין, ישלם המשיב למערערת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 8,000 ש"ח (כערכו היום), וכן את אגרת הערעור (בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום תשלום האגרה).