במהלך הדיון, הודיעה ב"כ של צ"ג (המבקשת כאן): "ככל שההודעה לצד שלישי תתנהל בסופו של יום, ומבלי שיהא בכך כדי לפגוע בטענותינו ביום ובעתיד, אנו נסכים שהמומחה מטעם בימ"ש בתחום כירורגית הפה ולסת, אם יידרש כזה לצורך ניהול ההודעה יהא זה שימונה במסגרת התביעה העיקרית. אין בהסכמה זו משום ויתור על טענתנו, ככל שנימצא להעלותה, כי מומחה בימ"ש בתחום הנ"ל, אינו יכול לחוות דעתו ביחס לחומרים הקשורים בתחליף העצם הנזכר". (הדגשה שלי,- ר.ש).
הקף סמכותו של המומחה נקבע בהחלטת המינוי, ממנה עולה כי המומחה נידרש לחוות דעתו בעניינים שבמחלוקת כמתואר בחוות דעת מומחי הצדדים כולל חוות דעתו של מומחה התובעים בת"צ; באשר לטענת המבקשת כי חוות דעתו של מומחה בית המשפט לא יכולה להשליך על מישור היחסים בינה לבין התובע - המבקשת 3 זכתה ליתרון דיוני, שעתה היא יכולה להגיש חוות דעת רפואיות מטעמה לאחר קביעת מומחה בית המשפט;
בית המשפט לא שגה כשהתיר את תיקון כתב התביעה; התובע פעל בהתאם לתקנה 46 לתקנות סדר הדין האזרחי ובקש לתקן את כתב תביעתו מיד לאחר קבלת חוות דעתו של מומחה בית המשפט; אין מקום להורות על עיכוב התביעה כנגד המבקשת; ככל והתובע יאלץ להמתין לפסק דין חלוט בתביעה הייצוגית, יגרם לו נזק רב. התובע מתהלך חסר שיניים וסובל סבל גופני עצום; התובע חולק על פרשנות המבקשת את ס' 11 לחוק התובענות הייצוגיות, ומכל מקום - בבקשה לאישור הת"צ, נתבקש בית המשפט לקבוע שאין בתביעה הייצוגית כדי למצות את עילות התביעה או הסעדים הכספיים של כל אחד מו הניזוקים, הזכאי לתבוע גם בנפרד.
...
עוד ביום 16.3.20, ניתנה החלטה בבקשתה הנ"ל של הצד השלישי (כיום המבקשת דנן), ובה נקבע, בין היתר: "... טענת הנתבעות במסגרת ההודעה לצד שלישי, כי תחליף העצם הוא הגורם המרכזי לבעיות התובע... ברי, שככל שהאמור בחוות הדעת הנגדית מטעם הנתבעות יתקבל, ואם הנתבעת 1 תצליח להוכיח היעדר רשלנות מצדה, הרי שממילא התביעה כנגד הנתבעות תידחה. הנטל ... מוטל על כתפי הנתבעת... לאחר עיון בכתבי הטענות כפי שהוגשו, לא שוכנעתי שיש צורך בשלב זה של הדיון במעורבותו בהליך של צד ג'; מצאתי, כי בנסיבות הקיימות, הדבר אף יסרבל ויאריך את ניהול ההליך, ועלול לגרום לתובע עיוות דין. מכיוון שכנגד צד ג' עומדת ותלויה בקשה לאישור תובענה ייצוגית, יש מקום להמתין להחלטתו של בית המשפט המחוזי בעניין זה. מכל האמור, ובנסיבות העניין, אני מורה בשלב זה על פיצול הדיון בהודעה לצד ג' מהדיון בתביעה העיקרית.. הנחיצות בה תוכל לשוב ולהישקל, ככל שיידרש ויתבקש, לאחר החלטה בבקשה ...לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה בין היתר כנגד צד ג', או עם שינוי נסיבות מהותי אחר שיובא בפני".
ביום 18/5/20 התקיימה בפני ישיבה מקדמית.
בנסיבות העניין, שוכנעתי שיש למחוק את התביעה נגד המבקשת; עיכוב ההליך נגדה לא יועיל ולא יאיין את הטענות הנוגעות לשאלת האפשרות להסתמך על חוו"ד מומחה בית המשפט, במישור היחסיים מול המבקשת ובכל הנוגע לסוגיית תחליף העצם.
למותר לציין שאין במחיקה כדי למנוע מהתובע להגיש נגד הנ"ל תביעה חדשה, המבוססת על קביעה רלבנטית בהליך הבקשה לאישור ת"צ שתאפשר זאת, ובכפוף לעמידה בתנאים ובהוראות כל דין בהקשר זה.
סוף דבר
מכל האמור, ומכוח סמכותי שבתקנה 41(א) (4), בתקנה 46 (א), ובתקנה 176 (א) לתקסד"א, תשע"ט 2018 - אני מורה על מחיקת התביעה נגד הנתבעת 3.
החלטתי תישלח לב"כ הצדדים; ת.פ ליום 13/7 לשם מתן הוראות
ניתנה היום, כ"ב תמוז תשפ"א, 02 יולי 2021, בהעדר הצדדים.