יחד עם זאת, ככל שמבוקש לבחון הקמת בית מגורים נוסף במיגרש, הרי שבקשה להיתר נוספת כאמור תהיה כרוכה בהקלה והליכי פירסום להתנגדויות כקבוע בסעיף 149 לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965, ובשים לב למגבלת תקנה 2(4) לתקנות התיכנון והבניה (סטייה ניכרת מתכנית) תשס"ב-2002, יש לוודא כי בין הבניינים נשמר מרחק פי 2 מהמרחק שנקבע בתכנית כמרחק שבין גבול הבניה מצד הבניין ובין גבול המיגרש; המשמעות של הוראה זו בעניינינו הנה צורך לשמור מרחק של 6 מ' בין המבנים.
הובהר במהלך הדיון ומתוך מכתב המהנדס (בסעיף 4- ושעל האמור בו לגבי המידע התיכנוני לא חלק איש מהצדדים), כי אישור התוספות המבוקשות בבקשת ההיתר (להבדיל מבקשות הלגליזציה) שמשמעותן חריגה מקונטור המבנה הקיים של המשיב , יש בו כדי לפגוע באפשרות לבניה עתידית על יתרת המיגרש, בניה אשר היא כשלעצמה כרוכה בהליכים מינהליים מורכבים של מתן הקלה, פרסום, הגשת ושמיעת התנגדויות ועוד כהנה תנאים מגבילים הנובעים מתכנית המתאר החלה (כגון , מרחק מינימאלי בין מבנים וכו') .
...
התוצאה היא ששטח הבית המקורי שהותר למשיב לצד תשריט החלוקה, מונעים זה מכבר את האפשרות של העותר לקבל את סך השטח לו הוא זכאי (589 מ"ר) בתוך מגרש 83, ששטחו 563 מ"ר.
כמו כן, נימקה ועדת הערר כי העותר שזכויותיו נרשמו מכוח "ירושה על פי הסכם" בשנת 2006, לא פנה מאז לערכאה משפטית מוסכמת לשם מיצוי זכויותיו.
על כן, סבורני כי נכון היה באופן עקרוני לעכב את הליכי אישור הבקשה עד להכרעה בשאלה הקניינית ,קרי, הכרעה של בית משפט מוסמך בבקשה לפירוק השיתוף בחלקה שתוגש.
לסיכום, הגם שלטעמי שגתה וועדת הערר בקביעתה העקרונית כי במקרה דנן נוכח נסיבותיו לא מתעוררת שאלה קניינית מהותית הטעונה הכרעה (בשל כך שלמשיב יש תימוכין קנייניים), מסכים אני עם התוצאה הסופית של החלטתה שמשמעותה המעשית היא עיכוב ההליכים המנהליים המותנה בהגשת תובענה לפירוק השיתוף תוך פרק זמן קצוב, ע"י העותר.
סוף דבר, המועד להגשת תביעה אזרחית לפירוק השיתוף מוארך לעותר (בשים לב לצורך בהכנת תשריט חלוקה לצורך התביעה) עד ליום 1.7.22.