הנטל להוכיח את כוונת המירמה הוא נטל מוגבר, נוכח הגוון הפלילי של המעשה (ע"א 293/70 מורדוך נ' דעבול, כד(2) 811 [1970]), ואינני סבורה כי התובעת עמדה בו. אכן, בעקבות הפקת הסרטים נשוא התביעה בנתניה והתביעה כאן נקלעה פרקסיס למצב כלכלי קשה, אולם דומני כי היא ניסתה ככל שניתן לפרוע את חובותיה, כפי שעולה ממכתבו של הנתבע מיום 15.6.2010 לספקים ולנותני השירותים שהיו מעורבים בהפקת הסרט "רימון הזהב", אשר צורף לכתב התביעה.
כך קבע בית המשפט המחוזי בחיפה (עניין אנגל , סעיף 16 לעיל, בסעיף 29 לפסק הדין):
"הוראות הדין המאפשרות פירוק מרצון על יסוד תצהירי כושר פרעון מאפשרות זאת רק במצב שבו החברה אינה מותירה אחריה חובות. אכן, יתכנו מקרים שבהם במועד של הפרוק מרצון מינהלי החברה אינם יודעים, בתום לב, על עילת תביעה כלשהיא כנגד החברה. במקרה שכזה, אם אכן עילת התביעה לא היתה ידועה במהלך הליך הפרוק מרצון, ספק אם ניתן יהיה להטיל חבות כלשהיא על מנהליה של החברה. אין זה המקרה שבפנינו."
ובהמשך (סעיף 43 לפסק הדין):
"גם מקום, שבו מנהל של חברה סבור בתום לב מלא, כי יש לדחות דרישת חוב של נושה כלפי החברה, הרי מרגע שהוא חותם על תצהיר, במסגרת הליך של פירוק מרצון, הרי הוא למעשה מצהיר, כי ככל שטענותיו יידחו, ודרישת החוב תוכר - החוב יפרע על ידי החברה, או על-ידיו, אם החברה לא תעשה כן, שכן התצהיר הוכח כבלתי נכון."
כך גם במקרה דנא: גם אם במועד חתימתו על הצהרת כושר הפירעון לא היה הנתבע ער לטענת התובעת בדבר חוב של החברה כלפיה - זאת עקב בירור רשלני של מצבה העיסקי - הרי שסמוך לאחר מכן, במועד תחילת הליך הפרוק מרצון, קרי, מועד כנוס האספה הכללית ומשלוח המסמכים אל רשם החברות, כבר ידע הנתבע על התביעה התלויה ועומדת בנתניה.
...
טענות נוספות
אשר לטענת הנתבע כי נוכח השיהוי בהגשת התביעה דינה להידחות: אין בידי לקבל טענה זו. במקרה דנא, וכפי שקבעתי בהחלטתי מיום 1.1.2019, עילת התביעה נגד הנתבע לא נולדה במועד משיכת השיק נשוא התביעה, אף לא במועד חילולו, אלא במועד מתן הצהרת כושר הפרעון, אשר ניתנה ברשלנות ומבלי שהיא משקפת את מצבה העסקי של פרקסיס לאשורו.
סוף דבר
אני קובעת, איפוא, כי התובעת הוכיחה כי הצהרת כושר הפרעון ניתנה על ידי הנתבע תוך הפרת חובות הזהירות והנאמנות שלו כלפיה כמנהל חברת פרקסיס.
על כן דין התביעה להידחות.