בהקשר זה, הפנה המבקש להוראת סעיף 11 לחוק ההתיישנות, לפיה "בחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במנין הזמן שבו התובע לא היה מסוגל לדאוג לעניניו מחמת ליקוי נפשי או שיכלי, זמני או קבוע, ולא היה עליו אפוטרופוס".
מנגד, הגישה המשיבה לבית משפט השלום בקשה לדחיית התביעה השנייה על הסף, בין היתר, מחמת התיישנותה.
הפועל היוצא מכל האמור הוא כי תובע-ניזוק הנתון במאסר מחוץ לישראל יתקשה עד מאוד להגיש ולנהל תביעה בגין ניזקי גוף עקב חוסר האפשרות המעשית להבדק על-ידי מומחים רפואיים.
הינה כי כן, מסקנתי בדבר פרשנות הוראת סעיף 14 לחוק ההתיישנות, לפיה מירוץ התיישנותה של תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף, לרבות תביעה לפיצויים לפי חוק הפלת"ד, יושעה, ככלל, בתקופה שבה נתון התובע במאסר בחו"ל, מתיישבת אף עם הבנתו הפרשנית של המחוקק להוראה זו – כפי שזו משתקפת בהצעת חוק ההתיישנות 2004 (ובהצעת חוק דיני ממונות), ובודאי שאינה נסתרת על-ידי הצעות חוק אלה.
...
בקשת רשות ערעור ב"גלגול שלישי" על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטים ר' יעקובי, מ' בר-עם ו-ח' מרים לומפ) בע"א 57289-10-20 מיום 15.2.2021, בגדרו נדחה ערעורו של המבקש על פסק דינו של בית משפט השלום בירושלים (כב' השופט ג' ארנברג) בת"א 64885-12-15 מיום 7.9.2020.
ואולם, משהגענו לכלל מסקנה כי ככלל, יש להשעות את מרוץ התיישנותה של תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף למשך תקופת שהייתו של תובע במאסר במדינה זרה, הרי שאין להביא במניין תקופת ההתיישנות של התביעה השנייה אף את תקופת המאסר בחו"ל – אשר ארכה כשנתיים ו-11 חודשים.
נמצאנו למדים, אפוא, כי תקופת התיישנותה של התביעה השנייה אינה עולה על שבע שנים, ומשכך תביעה זו לא התיישנה.
סוף דבר: לו תישמע דעתי, כי אז נורה על קבלת הערעור, כך שפסקי הדין של בית משפט השלום ובית המשפט המחוזי יבוטלו, והדיון יוחזר לבית משפט השלום לשם בירור תביעת המבקש לגופה.