מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית תביעת חוב בשל איחור ניכר בהגשתה

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 24.01.2022 נדחתה תביעת החוב בשל איחור ניכר בהגשתה מבלי שצורפה לה בקשה להארכת מועד וללא כל נימוק או הסבר לאיחור המשמעותי של למעלה משנתיים ומכאן העירעור.
...
דיון לאחר עיון בערעור ובתגובת המפרקת והכנ"ר, הגעתי למסקנה שהערעור יוכרע על יסוד החומר שהוגש מכח תקנה 138(א)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
משך האיחור של למעלה משנתיים וארבעה חודשים הינו פרק זמן לא מבוטל, בלשון המעטה, במיוחד כאשר המערער בניגוד לתקנה 76 (ג) לתקנות פשיטות הרגל כלל אינו טורח להגיש בקשה להארכת מועד מגובה בתצהיר ובה פירוט הנימוקים אשר מנעו ממנו הגשת תביעת החוב במועד, זאת תוך התעלמות מוחלטת מהחובה לעשות כן. בהינתן האמור לעיל, הערעור נדחה.
המערער ישלם הוצאות הערעור לקופת הפירוק בסכום של 10,000 ש"ח להיום.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יוצא כי צדק הנאמן בדחותו את תביעת החוב בשל איחור ניכר ולא מוצדק בהגשתה.
...
אני סבור כי צירוף הנסיבות - הכולל סתירות בין סכומים שנטען ששולמו מהמערערים ליחידים, העובדה כי מדובר בהלוואה חוץ-בנקאית המחייבת בחינה קפדנית של הסכום ששולם בפועל ליחידים ולא רק בהתבסס על הודאת מי מהצדדים לעסקה ביחס לחוב וגובהו, והעובדה כי לא הייתה מונחת לנגד עיני הנאמן הכרעה שיפוטית בנוגע לגובה חוב היחידים למערערים – לא רק אפשר לנאמן לדרוש אסמכתאות ביחס לסכומים ששולמו בפועל ליחידים במסגרת עסקת ההלוואה אלא חייב אותו לעשות כן. יפים לענייננו, בשינויים המחויבים, הדברים הבאים: "[..] כאשר בהליכי פשיטת רגל או פירוק עסקינן, אין לצפות מבעל התפקיד לנהל הליך של שמיעת ראיות כדי להכריע על פי "אותות האמת" בין גרסת החייב כי לא קיבל כסף במזומן, לבין גרסת הנושה כי העביר לחייב כסף במזומן.
לאור האמור הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות מחמת איחור בהגשתו ולחלופין מן הטעם שלא נמצא לי טעם מבורר להתערב בממצאיו ומסקנותיו של הנאמן כפי שבואר לעיל.
המערערים ישלמו לנאמן שכ"ט עו"ד בהליך בסך 2500 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.

בהליך ערעור חדלות פרעון תאגיד (עחד"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם זאת, לגופו של ענין, והגם שהכרעת הנאמנים מתפרסת על פני שני עמודים בלבד, כאשר חלקה הארי מתייחס לסוגיית האיחור שבהגשת תביעת החוב, הרי שבמקרה דנן לא היתה כל מניעה לדחות את התביעה על הסף מחמת שני טעמים עליהם נעמוד בהמשך, קרי, הגשתה בהליך חידלות הפרעון הלא נכון, והאיחור המאוד ניכר במועד הגשתה.
על המשמעות של איחור ממושך עמד בית המשפט העליון בעיניין רותם, שם היה מדובר בתביעת חוב שהוגשה כשלוש שנים לאחר צו הפרוק: "במקרה דנא הוגשה בקשת המבקשות להארכת המועד להגשת תביעת החוב בגין היטל ההשבחה כשלוש שנים לאחר מתן צו הפרוק וכשמונה חודשים לאחר שנודע למבקשות אודות הליך הפרוק. בנסיבות אלה אף אם נקבל את טענת המבקשות כי מן הראוי היה להודיע להן באופן ספציפי אודות הליך הפרוק וכי המשיבה 3 - הנושה הבלתי מובטחת העיקרית של החברה - ידעה אודות חוב היטל ההשבחה, הרי אין מקום להיתעלם מהאיחור הניכר בהגשת הבקשה." (שם, פסקה 19).
...
ראו את החלטתי בעניין עש"א (מחוזי ת"א) 50569-02-14 עובדים של חברה כפרי יעקב בע"מ נ' יובל קדרון - נאמן בהקפאת הליכים (נבו 23.11.2014), שם נאמרו הדברים הבאים בהתייחס למקרה שבו הוגשו תביעות חוב מתוקנות לאחר קרוב לארבע שנים ממועד הגשת התביעות המקוריות: "אכן, מטרתו של המשפט היא התחקות אחר האמת, מתוך מטרה להגיע לתוצאה משפטית צודקת, אלא שאין פירושו של דבר שאיש הישר בעיניו יעשה, בבחינת לית דין ולית דיין. בכל הליך משפטי ישנם כללים דיוניים שיש לפעול על פיהם, לרבות בנוגע למועדים בהם יש להגיש כתבי טענות. קל וחומר כאשר עסקינן בהליכים של הגשת תביעות חוב בחברות חדלות פרעון, כמו בעניננו, בהם נודעת חשיבות יתירה לעמידה במועדים." (שם, פסקה 18).
סיכומו של דבר, בנסיבות המתוארות לעיל אין מקום להאריך את המועד להגשתה של תביעת החוב.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, הערעור נדחה.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תשובת המל"ל המל"ל טוען כי מרבית תביעות החוב הוגשו באיחור ניכר של כשלוש שנים מאז ניתן ביום 30.7.2018 צו לפירוק לחברה.
כל שנכתב בפסק הדין הוא: "לאחר שמיעת טענות הצדדים בהרחבה, בעקבות המלצתנו, ולאחר ששוחח עם מרשו- חזר בו בא כוח המערער מן העירעור." משכך, לא נוצר בכך תקדים מחייב אשר מכריע בשאלה משפטית זו. עוד יוער כי ניתן לאבחן את המקרה שנידון בעיניין אפורקי, מענייננו, משום ששם המל"ל הצביע על טעויות מהותיות בהכרעת החוב של המפרק וכן על טעויות חישוביות, ואילו כאן המל"ל דחה על הסף את תביעות החוב של המבקשים בשל האיחור שנפל לטענתו בהגשתן, מבלי להכריע בהן לגופן.
...
היעלה על הדעת ששיקול הדעת של המל"ל בעניינים כאלה רחב הרבה יותר מזה של בית המשפט? מטעמים אלה אין בידי לקבל את התיזה הפרשנית אותה הציג הכנ"ר בעמדתו, לפיה המפרק מוסמך להאריך תביעות חוב עד לתקופה של 12 חודשים ממועד צו הפירוק, ואילו המל"ל מוסמך להאריך מועד להגשת תביעות חוב מעבר לתקופה של 12 חודשים.
יחד עם זאת, השאלה הנשאלת כאן היא לא האם המנהלים המיוחדים פעלו כדין כאשר האריכו את המועד באופן קולקטיבי ושלא על פי החלטה מנומקת בכתב, אלא האם המל"ל היה רשאי לעשות דין לעצמו ולקבוע שתביעות החוב נדחות על הסף מחמת האיחור בהגשתן.
סיכומו של דבר, הואיל והמל"ל לא פנה לבית המשפט בבקשה לבטל את החלטת המנהלים המיוחדים להאריך את המועד להגשת תביעות החוב של המבקשים, אלא סילק אותן על הסף תוך חריגה מסמכותו, יש לבטל את החלטת המל"ל לסילוק על הסף, ולהחזיר את תביעות החוב לשם בדיקתן לגופו של עניין בידי פקיד התביעות.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

תביעות החוב שהוגשו על ידי שני נושים – גל חברה לדלק והמערערת - נדחו על ידי הנאמן בשל איחור בהגשתן.
נטען, כי טענות המערערת, לרבות עמדת הנאמן, אינן מעלות טעמים המצדיקים את השהוי הניכר בהגשת תביעת החוב וכי הועלו טענות חדשות בעירעור בנגוד לפסיקה.
...
בנסיבות אלו, אני קובע כי המערערת הייתה מודעת בפועל לקיומו של הצו לפתיחת ההליכים כנגד היחיד.
אף התחשיב שערך, לפיו בחר שלא להכיר באגרות, הוצאות, שכ"ט וריביות עליהן, אינו מבוסס ואינני מקבלו.
סיכום :  אשר על כן ומכלל הנימוקים שפורטו לעיל, אני דוחה את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו