לאחר שעיין במסמכים, הגיש הנתבע כתב הגנה מתוקן, במסגרתו טען, בנוסף לאמור במכתבו נשוא ההליך דנן, כי אף אילמלא נשללה הזכאות בגין הבעלות/השמוש ברכב, הרי שהייתה היא נשללת בגין הפקדות שבוצעו לחשבון הבנק של התובעת, כמו גם בגין נסיעותיה לחו"ל.
בישיבת קד"מ שהתקיימה ביום 25.12.13, נקבע כי בהליך דנן תתברר זכאותה של התובעת בשים לב לשלוש העילות לשלילת זכאות שפורטו בכתב ההגנה (בעלות ברכב, הכנסות, נסיעות לחו"ל).
(ב) לענין חוק זה רואים, בכפוף להוראות סעיף קטן (ג), רכב כנכס אשר מופקת ממנו הכנסה חודשית שסכומה אינו נמוך מסכום הגימלה שהיתה משתלמת לתובע, לולא הוראות סעיף קטן זה.
זמן קצר לאחר שהתובעת חזרה לשוק העבודה והפסיקה לקבל הבטחת הכנסה (כחודשיים לאחר התקופה שבמחלוקת) ניתן פסק דינו של בית המשפט העליון בבג"ץ 10662/04 סלאח חסן נ' המל"ל. בפסק הדין שניתן ביום 28/2/12 [פורסם בנבו] קבע בית המשפט העליון את בטלותו של סעיף 9א בנוסחו דאז, ובעקבות החלטתו זו, תוקן חוק הביטוח הלאומי כעבור כחצי שנה, ביום 2.8.12 (תיקון 40) באופן שביטל את החזקה שהייתה קבועה בסעיף 9א לחוק, בקבעו כי ככלל, בעלות ברכב לא תהווה טעם לדחיית תביעה להבטחת הכנסה (או להפחתתה) אלא אם מדובר ברכב יקר יחסית, ואף זאת, בתנאים שפורטו בחוק.
עם זאת, יש לשוב ולציין, כי ההודעה לתובעת, על כך שנשללה רטרואקטיבית זכאותה בשל בעלות על רכב, נשלחה לתובעת ביום 2.12.12 דהיינו חודשים רבים לאחר שניתן פסק דינו של בג"צ בעיניין חסן אשר קבע את בטלותו של סעיף 9א בנוסחו דאז, ואף חודשים לאחר תיקון החקיקה.
...
(ד) (1) הוראות סעיפים קטנים (א), (ב) ו-(ג1) לא יחולו על מי שמתקיימים בו שניים אלה:
(1) הוא היה זכאי לגמלה בעד החודש הקלנדרי שקדם לחודש היציאה;
(2) הוא נזקק לטיפול רפואי מחוץ לישראל, או שהוא זכאי לגמלה מאחר שעיקר זמנו מוקדש לטיפול בבנו, בבתו, בבן זוגו או בהורהו לפי הוראות סעיפים 2(א)(7) ו-2(ג) (להלן – בן משפחה חולה) והוא נלווה לבן משפחתו החולה אשר נזקק לטיפול רפואי מחוץ לישראל;
לנוכח האמור בהוראות החוק, ובשים לב לפסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה בתיק עב"ל עבל (ארצי) 35137-05-12 מחמוד חמאד נ' המוסד לביטוח לאומי) אנו קובעים כי התובעת לא היתה זכאית לגמלת הבטחת הכנסה לחודש אוקטובר 2011.
כללו של דבר
לנוכח כל האמור לעיל החלטנו לקבל את התביעה ולבטל את החלטת פקיד התביעות בדבר שלילת זכאותה של התובעת לגימלה רטרואקטבית, מחמת בעלות / שימוש ברכב.
עם זאת, אנו קובעים כי בדין נשללה הזכאות ביחס לחודש אוקטובר 2011 בגין נסיעתה של התובעת לנופש בחו"ל.
מאחר שהתובעת יוצגה על ידי הלשכה לסיוע משפטי, איננו עושים צו להוצאות.