בהחלטתו מיום 20.2.2019, דחה הנתבע את תביעתה של התובעת לתשלום דמי לידה בגין עבודתה הנטענת אצל מעסיקה, מר מוחמד עיסא עראר, המפעיל עסק למשלוחים בשם "אחים עראר", לתקופה שהחל מחודש 1/2017.
בהחלטתו קבע הנתבע, כי התובעת אינה זכאית לדמי לידה בגין תקופת עבודתה, היות שלא היתקיימו יחסי עובד-מעסיק בינה לבין המעסיק, שהנו גיסה, ומשעה שהתובעת כלל לא היתה בגדר "מבוטחת" לפי סעיף 40(ב) לחוק.
]
"כאשר הצדדים הטוענים ליחסי עבודה הם קרובי מישפחה, הלכה פסוקה במשפט הבטחון הסוצאלי היא, כי בית הדין בוחן בקפידת יתר את טיבם של היחסים שנוצרו: האם בפניו מערכת יחסים התנדבותית, המגלמת בתוכה עזרה משפחתית, או שמא נוצר בין בני המשפחה קשר חוזי המסדיר מערכת של חובות וזכויות. לשם עמידה על טיב היחסים שנוצרו בין בני המשפחה, ייתן בית הדין דעתו, בין היתר, לפרמטרים שונים כגון מסגרת שעות העבודה, האם השכר ששולם היה ריאלי או סימלי וכו'. נטל ההוכחה כי יחסים בין בני מישפחה חורגים מגדר עזרה משפחתית הדדית, ולובשים אופי של יחסי עובד - מעביד, מוטל על בן המשפחה הטוען לקיומם. מי שטוען כי היחסים בינו לבין קרובו חורגים מגדר היחסים של עזרה משפחתית הדדית, ולבשו אופי של יחסי עובד - מעביד, עליו לשכנע כי קיימת מערכת חובות וזכויות מכוח קשר חוזי."
בעיניין פייגלשטוק נפסק לגבי עבודה במסגרת משפחתית, כך[footnoteRef:3]: "כאשר הצדדים הם קרובי מישפחה, יש מקום לבחון בקפידה את טיב היחסים שנוצרו: יחסים וולונטריים, התנדבותיים או קשר חוזי להסדרת מערכת זכויות וחובות, ויש לתת את הדעת, בין היתר, לסימני היכר כגון מסגרת שעות העבודה, שכר ראלי או 'סמלי' וכדומה". אשר לנטל ההוכחה כי יחסי עבודה בין קרובים חורגים מעזרה משפחתית רגילה, וכי הם יחסי עבודה על פי דין, הרי שהוא מוטל על התובע/ת[footnoteRef:4].
]
אשר לטענה כי מוחמד עבד בשעות נוספות במהלך תקופת הלידה של התובעת, כדי להשלים את משימותיה במקומה, הרי שטענה זו לא הוכחה כלל, באסמכתה של ממש, ואנו דוחים אותה.
ניתן היום, ג' תמוז תשפ"א (13 יוני 2021), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
]
רביעית, ואשר לשכרה הנטען של התובעת, הרי שמקובלת עלינו טענת הנתבע, כי הטענה ביחס לתשלום השכר בפועל לא הוכחה, והיא גם לא גובתה במסמכים.
]
סוף דבר
לסיכום – לאור כל האמור לעיל, עולה כי התובעת לא הוכיחה את עבודתה אצל מוחמד בתקופה הרלוונטית לתביעה, והראיות והעדויות מעלות כי המדובר בעזרה משפחתית גרידא, לכל היותר.
בהינתן כלל האמור לעיל, דין התביעה להידחות, וכך אנו מורים.