מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית תביעה לדמי פגיעה בגין פגיעה בריאותית בעבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת נוכח החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן: הנתבע) בה נדחתה תביעת התובע לתשלום דמי פגיעה בגין תאונה, זאת משלא הוכח לדעת הנתבע כי נגרם ארוע תאונתי תוך כדי ועקב העבודה כנדרש בהתאם להוראת סעיף 79 א' לחוק הביטוח הלאומי.
בית הדין הארצי חזר על ההלכות הנ"ל בעב"ל (ארצי) 45780-04-12‏ ‏מכנס – המוסד לביטוח לאומי (2.7.14), וקבע כי: " ... עת "נתפס" גבו של מבוטח תוך כדי עבודתו – ככלל לא יכחיש המוסד לביטוח לאומי את הקשר הסיבתי הרפואי בין העבודה לבין הפגיעה בגב.
...
יתר על כן, משעולה מהעדויות כי נדרשו כ-3-4 אנשים לסחוב אותו, הרי שניתן להסיק כי מדובר היה בארון כבד ומשכך שוכנענו כי התובע הוכיח כי מדובר היה מבחינתו במאמץ משמעותי בביצוע פעולה זו. מעבר לאמור עיון בנספח א' לכתב התביעה מעלה כי התובע הגיעה ביום 2.2.2020 לטיפול רפואי ושם ציין: "ביום 29.1.2020 בזמן העבודה המטופל הרים את הארונות שגרם לו לכאבי גב מקרינים לרגל ימין. וכן גם במסמך של ההפניה לרפואה תעסוקתית שצרף התובע לתביעתו נרשם:" בן 65 עובד בתור איש החזקה עיריית לוד.
לסיכום, משגרסת התובע לעצם קרות האירוע, מהימנה עלינו, ומשלא מצאנו כי הרישומים הרפואיים יש בהם בכדי לסתור את טענותיו, מצאנו כי יש לקבל את גרסתו באשר להתרחשות האירוע התאונתי.
לאור כל האמור מצאנו כי התובע הרים את הנטל להוכיח את קיומו של האירוע ויש מקום למינוי מומחה רפואי אשר יבחן את הקשר הסיבתי שבין האירוע לבין מצבו הרפואי.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

טענות הנתבע – הנתבע הכחיש את כלל טענות התובעת, והודה כי במכתבו מיום 14.8.2018 דחה את תביעת התובעת לתשלום דמי פגיעה בגין פגיעה נטענת בעבודה בשרותי בריאות כללית, עת נטען כי התובעת נפגעה בכף ידה (אצבע הדק).
...
בהקשר זה, אנו סבורים כי התובעת לא הוכיחה כי מדובר באירוע תאונתי, המוגדר בזמן ובמקום, כדרישת סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי והפסיקה.
סוף דבר לסיכום – לא הוכחה תשתית עובדתית ומשפטית המבססת את הלכת המיקרוטראומה, ובכל הקשור לעבודת התובעת בקופת חולים כללית בנהריה, וביחס לפגימתה הנטענות באגודלה (אצבע הדק).
לפיכך, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת נוכח החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן: הנתבע) בה נדחתה תביעת התובע לתשלום דמי פגיעה בגין תאונה, זאת משלא הוכח לדעת הנתבע כי נגרם ארוע תאונתי תוך כדי ועקב העבודה כנדרש בהתאם להוראת סעיף 79 א' לחוק הביטוח הלאומי וכן כי לא הוכחו קיומם של אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודת התובע.
ביום 13.12.18 הגיש התובע תביעה למחלת מיקצוע או ליקוי רפואי עקב תנאי עבודה בטענה שהסבו לו לפגימה בצואר (ר' נספח א' לכתב ההגנה).
...
ערים אנו לטענת הנתבע לפיה מדובר במנח סטטי של הצוואר וכי לא מדובר בפעולות חוזרות ונשנות, אולם אין אנו סבורים כי מדובר במנח סטטי של הצוואר, אלא כי מדובר בביצוע תנועות חוזרות ונשנות בהם הצוואר מעורב בכל הנוגע לפעולות החוזרות והנשנות של הרמה, הורדה וסידור וניוד של המטענים שהתובע העביר מידי יום ביומו במהלך יום עבודתו.
לטעמנו גרסת התובע היתה מהימנה ועקבית, וניתן ללמוד ממנה כי התובע ביצע פעולות חוזרות ונשנות, בתדירות גבוהה, אשר ניתן לבודדן במהלך יום עבודתו, של תנועות הרמה, נשיאה ופריקת משאות כבדים, לאורך שנות עבודתו הרבות.
לאור האמור לעיל, התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא וסקירת ההליך – תביעתו של התובע הוגשה בגין מכתבו של הנתבע מיום 8.7.2021 שבו נדחתה התביעה לתשלום דמי פגיעה בגין תיסמונת "מרפק טניס", בנימוק שלא ארעו לתובע ארוע תאונתי / אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתו.
הכרעת בית הדין בתובענה – על פי ההלכה הפסוקה, חוות דעתו של המומחה מטעם בית הדין היא בבחינת "אורים ותומים" לבית הדין בתחום הרפואי: "לדידו של בית הדין, המומחה הוא האורים והתומים המאיר את עיניו בשטח הרפואי. ככל שעל פניה אין בחוות דעת המומחה פגמים גלויים לעין, ואין היא בלתי סבירה על פניה, אין בסיס לפסילתה" (עב"ל (ארצי) 1035/04 ביקל – המוסד לביטוח לאומי (ניתן ביום 6.6.2005)).
...
מן הכלל אל הפרט – במקרה שלפנינו, לא מצאנו בטענות התובע במסגרת סיכומיו, כל טעם חדש ו/או אחר אשר מצדיק סטייה מחוות הדעת של המומחה מטעם בית הדין, אשר חזר והתייחס כאמור לעיל לעניינו של התובע ולמסמכים הרפואיים השונים.
מעבר לכך, לא מצאנו כל סיבה מדוע יש לסטות ממסקנותיו הסופיות של המומחה.
זאת ועוד, לא מצאנו כי המומחה התעלם מפרט עובדתי-רפואי כלשהו, שהיה בידו, ושיש בו כדי להשפיע על חוות הדעת שלו.
לסיכום – לאור כלל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

תביעתו של התובע, מר אריה הרשקו (להלן: "התובע") הוגשה בגין מכתב הנתבע, המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע") מיום 26.10.2020, בו נדחתה התביעה לתשלום דמי פגיעה בגין פגיעה בעמוד שדרה צוארי (ובעוד שהתביעה בגין עמוד שדרה מותני אושרה).
בעיניינו של התובע, יש גורם תעסוקתי יחידי שהוא נחשף אליו, כאמור לעיל – ויברציות; - אשר לתקן החשיפה המותרת לרטט כל-גופי ורטט יד-זרוע אשר עומדים בקריטריונים בין-לאומיים, הרי שהתקן אינו מתיימר לקבוע סף של ודאות מוחלטת והעדר כל סיכון לפגיעה בבריאות העובד.
דומה כי הנתבע רואה בדו"ח שבנידון את מה שאין בו, ומבסס עליו את מה שלא ניתן לבסס; שנית, אם וככל שהנתבע מבקש להסתמך על הדו"ח, הרי שלכאורה עליו לדחות היום את כל (או למצער רוב גדול) מהתביעות שמוגשות אליו מאז עריכת הדו"ח, שעוסקות במפעילי מנוף בנמל חיפה ותנאי העבודה שלהם, ושטוענים לקשר הסיבתי בין רטט כחלק מתנאי העבודה לבין פגימות אורתופדיות.
...
מן הכלל אל הפרט – במקרה שלפנינו, לא מצאנו בטענות הנתבע במסגרת סיכומיו, כל טעם חדש ו/או אחר אשר מצדיק סטייה מחוות הדעת של המומחה מטעם בית הדין, אשר חזר והתייחס בהרחבה ובפירוט, כאמור לעיל, לעניינו של התובע.
דין טיעון זה להידחות בשתי ידיים.
" לסיכום – בהתבסס על חוות הדעת המפורטות והמנומקות של המומחה, עולה שקיים קשר סיבתי בין ההפרעה של התובע בצווארו לבין תנאי עבודתו, ובאופן פרטני – הרטט שהתובע חשוף לו במהלך העבודה.
על כן, ולאור כלל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו