מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית תביעה לביטוח אובדן כושר עבודה

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, מגדל דחתה את תביעתו שלא כדין והיה עליה לבטחו בביטוח אובדן כושר עבודה בהתאם לטופס ההצעה.
...
אין מנוס מהמסקנה לפיה ידע שאין הוא יכול להגיש תביעה למגדל.
אם כך, לטענת התובע, הנסיבות השונות בין שני המקרים מביאות למסקנה כי הלכת לנסברג אינה מתאימה לנסיבות המקרה דנן ואין להסתמך עליו.
סוף דבר: התביעה נדחית במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כמו כן משהתביעה לתשלום תגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה הנה תביעה בעילה מתחדשת, יש לדחות חלק התביעה המתייחס לתקופה שמיום 9.8.11 ועד ליום 13.6.15 על הסף .
...
עם זאת אין בהכרח קורלציה בין מועד האירוע או המחלה ל "מקרה הביטוח". [ראה בת.א.(ת"א) 113215/98 סרוסי מיכאל נ' אריה חברה לביטוח בע"מ ( 28.2.00 ) וכן בש"א (טב) 845/07 מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' עזמי חטיב ( 12.3.07) ] על כן מדובר בשאלה עובדתית טעונה בירור ועל פניו לא נלמדת מסקנה פסקנית מחוות דעת המומחה בנוגע למועד אובדן כושר העבודה המוחלט.
זאת ועוד , מקובלת עלי טענת המשיב בדבר קיומו של טעם נוסף לדחיית הבקשה הנעוץ בעובדה שהמבקש 2 אינו יכול ליהנות מתקופת התיישנות מקוצרת שממנה נהנית המבקשת1.
לסיכום לאור האמור, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופטת ש. יעקובוביץ: עסקינן בעירעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופטת מ. אל-עד קרביס) מיום 23.10.2019, בגדריו נדחתה תביעה כספית לתשלום תגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה שהגיש המערער כנגד המשיבה, למעט תשלום סך של 69,000 ₪, אותו קיבלה על עצמה המשיבה לשלם (על יסוד הארכת תקופת אי הכושר עד ליום 15.9.2011 כעדות המומחה מטעם בית המשפט).
...
בית משפט של ערעור אינו נדרש, איפוא, כחריג לכלל להתערב בקביעתה של הערכאה המבררת לפיה "אישר" המומחה "כי מצבו של התובע כפי שמשתקף בסרטון מתאים למי שאיבד את כושר עבודתו ב- 50% בלבד". 13.2 כך גם לא שוכנעתי כי היה על בית משפט קמא בנסיבות שבאו לפניו לחרוג מהכלל הנוהג לפיו בית המשפט יאמץ ממצאיו של מומחה מטעמו אלא אם נראית סיבה בולטת לעין שלא לעשות כן (ראו: ע"א 5909/09 מסארווה נ' עזבון המנוח מסארווה ז"ל (23.2.2014) ולדחות את קביעותיו של ד"ר וינר.
בהינתן כל האמור לעיל מוצאת אני לקבוע כי יריעת המחלוקת הצריכה הכרעה הורחבה, כך שכללה היא גם תביעה חלופית לתשלום תגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה חלקי ועל בית משפט קמא היה לדון ולהכריע בה באופן מלא ושלם.
יונה אטדגי, שופט התוצאה הערעור מתקבל חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב הגנתה פרטה הנתבעת את השתלשלות העניינים לשיטתה וטענה שזמן קצר לפני רכישת הפוליסה, נפגע התובע בתאונת דרכים ובעת מילוי טופס הצהרת הבריאות הסתיר את מצבו הרפואי לאשורו, ומשכך דחתה הנתבעת את תביעתו לקבלת תגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה בטענה של הסתרת מידע רפואי מהותי במעמד ההצטרפות לביטוח.
...
לאחר שבחנתי את מלוא הראיות שהובאו, באתי לידי מסקנה, שאין מנוס מלהורות על דחיית התביעה, שכן בנסיבות שהתבררו התובע לא מסר תשובות מלאות וכנות וחברת הביטוח רשאית הייתה להחריג בדיעבד את עמוד השדרה מן הפוליסה.
לא שוכנעתי שהדבר נעשה בזדון, שכן סביר להניח שהעובדות היו נחשפות בשלב זה או אחר והנתבעת ממילא לא הייתה אמורה לצאת נשכרת מכך, נהפוך הוא.
אחר כל האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 12.8.2019 דחתה הנתבעת את תביעתו של התובע לתגמולי ביטוח אובדן כושר עבודה, שכן "המומחים קבעו כי אי הכושר עבודה (מקרה ביטוח הנטען על ידך) קשור במישרין לברך ימין אשר מוחרג בפוליסה. לאור ההחרגה עליה חתמת ולאור הוראות סעיך 16 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א- 1981 עלינו לדחות את התביעה". ביום 26.10.2020 וביום 4.1.2021 הוגשו, בהתאמה, כתב התביעה אשר נסוב על פוליסה לאובדן כושר עבודה שמספרה 15849591 (להלן- הפוליסה) וכתב ההגנה שבפנינו.
...
בנוסף, נבקש להסיר מכשול מדרכנו, ונדגיש, כי לא מצאנו טעם של ממש בטענות הנתבעת בסעיפים 12 ו-13 לסיכומיה, מהן ניתן להבין לכאורה, כי נספח הפרנצ'יזה רלוונטי אך ורק כשמדובר באובדן כושר מוחלט.
שכן לא מצאנו עוגן לשוני לטענת הנתבעת בעניין.
סוף דבר נוכח כללם של דברים, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו