טענות הצדדים:
התובעת טענה בסיכומיה את הטענות הבאות:
יש לקבל את גרסת התובעת שהוכחה, לפיה סך הכספים שהנתבע נטל ממנה בפועל, על פי שלושת הסכמי ההלוואות, מסתכם בסך של 253,400 ₪ (נומינלי), ולדחות את טענות הנתבע באשר לגובה הסכום הכולל שקבל מהתובעת (70,000-65,000 ₪) ובאשר לכך שהסכם הפשרה אינו משקף את החוב לתובעת.
לפיכך, אין מנוס מדחיית התביעה בשל העידר סמכות של בית המשפט.
זניחת טענה זו שומטת את הקרקע מתחת לרגלי הגנת הנתבע, כך שלמעשה, לא נותרו לנתבע טענות הגנה כנגד אכיפת הסכם הפשרה, למעט הטענות המוכחשות בסיכומי הנתבע לפיהן, הסכם הפשרה "לאקוני".
טענות הנתבע בסעיפים 25-1 לסיכומיו, מהוות הרחבת חזית אסורה, ויש לדחותן: הטענה כי מדובר בתביעה למימוש מישכון, אף מנוגדת לטענת הנתבע בכתב ההגנה ולאורך כל ההליך, לפיה כלל לא שעבד את הנכס לטובת התובעת.
בנגוד לנטען, כן נקב הנתבע בהסכם הפשרה בשם החברה "חברת פ.ר.י. בע"מ", כאשר בהצעת הפשרה לסילוק החוב מאותו יום התייחסה הצעתו לחברת "פ.ר.י החסנה בע"מ", ובודאי שכאשר קוראים את הסכם הפשרה יחד עם הסכמי ההלוואות, מובן מאליו כי הכוונה הסובייקטיבית של שני הצדדים הייתה לתובעת: "פרי א.פ. המרכז איחסנה שיווק מכירה בסיטונות בע"מ".
ויפים לענייננו הדברים האמורים בע"א 686/83 אליסיאן נ' חברת יעקב יהלומי בע"מ, פ"ד מא(4) 160, 166-165 (1987)מהם ניתן ללמוד כי ניתן לזהות את הנכס או פרטים חיוניים אחרים מתוך מסמכים החיצוניים לחוזה, בין לצורך מסוימות, ובין לצורך עמידה בדרישת הכתב שבסעיף 8 לחוק המקרקעין:
"ליקוי של העידר זהוי ברור של הנכס הנמכר הוא, מטבע הדברים, פרט שאין להשלימו (ע"א 269/77 [9], בעמ' 205). לכן, כל עוד נושא העיסקה הנו, למשל, מיגרש ריק, די לנקוב במספר הגוש והחלקה כדי לזהותו (ע"א 235/75 [6] הנ"ל). דא עקא, שכאשר המדובר בדירה קיימת או בדירה העתידה להיבנות, חובה להביא לזיהויה המדויק, בדרך של ציון הקומה בה היא מצויה, כווני הרוח בה או כל אמצעי זהוי נוסף אחר, יחד או לחוד, שדי בו כדי לייחד אותה דירה מכל דירה אחרת.
...
לא שוכנעתי כי בנסיבות המקרה שלפנינו, ראוי לנקוט בסעד הדרסטי של ביטול הסכמי ההלוואות ו/או הסכם הפשרה.
חשוב ועיקר, גם אם אצא מנקודת המוצא לפיה, הסכם הפשרה הינו 'חי הנושא את עצמו', הרי שהתובעת הפרה את חובת הגילוי גם ביחס להסכם פשרה זה. העובדה שבדיעבד מתברר כי ההפרש בין סכום הסכם הפשרה (225,000 ₪) לחובו הנומינלי של הנתבע (202,100 ₪) הינו 22,900 ₪ בלבד ביחס לתקופה שחלפה מאז מתן ההלוואות ועד לסיום התשלום על פי הסכם הפשרה, אין בה כדי לשנות מן המסקנה כי גם ביחס להסכם הפשרה הופרה חובת הגילוי שנקבעה בחוק אשראי הוגן, באופן שלטעמי, הסעד המתאים בנסיבות העניין הוא פטור מתשלום הריבית באופן שישקף את ההרתעה הנדרשת בעניין הפרת חובת הגילוי.
סוף דבר:
סכום החוב בסך של 192,100 ₪ (קרן בלבד), צמוד מיום 1.4.18 ועד היום יסולק תוך 30 יום.