מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית שירות צבאי של תלמידי ישיבות אשר תורתם אומנותם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לגירסת התובע, הוא שימש אצל הנתבעים כ"מנהל מקצועי" לצד מתן שירותי אימון והדרכה במהלך השנים 2010-2012 על בסיס הסכם לפיו הגיעו לו סכומים שונים שלבסוף לא שולמו לו. התובע טוען כי הנתבעת 1 קיבלה על עצמה להפעיל את קבוצת הכדורסל של הפועל קריית חיים והעסיקה אותו כמאמן ומנהל מקצועי במסגרת קבלנות משנה כשמעמדו זה הוכר ע"י הנתבעים על פי נספח 3 לתצהירו.
הנתבעים מצידם מפנים לכך שאין עילה אישית כנגד נתבע 2 שכן התובע הועסק ע"י הנתבעת 1 שהיא חברה בע"מ, התובע לא הועסק כקבלן עצמאי או קבלן משנה אלא הועסק ישירות ע"י הנתבעת 1 ותשלום שכרו בדרך של הגשת חשבונית נעשה לפי בקשתו משקולי מס. הנתבעים טוענים כי התובע מעל באמונם, הוציא ילדים למשחק חוץ ללא ביטוח, ללא ידיעתם ותוך יצירת מצג שמדובר בפעילות של הנתבעת כשהוא גובה כספים מהילדים, בפעם אחרת שלח את אחיו לאמן במקומו מה שגרם לתקרית מול בית הספר שם התנהלו האימונים ובמקרה אחר "הבריח" את ילדי הקייטנה לקייטנה פרטית שניהל מאחורי גבה של הנתבעת תוך שהוא מייעץ להורים כיצד לנהוג על מנת שילדיהם לא ימשיכו במסגרתה של הנתבעת 1.
אשר להוצאות, התרשמתי כי גם התובע איננו טלית שכולה תכלת, הוא ניסה להצדיק את היתנהלותו בטענות שונות כאילו "מותר" היה לו לעשות כל מה שלא נאסר עליו במפורש, גישה כזו איננה עומדת תמיד בתנאי דרישת תום הלב בקיום חוזה, ניתן לומר כי התובע תרם במידה רבה להרעת יחסיו עם הנתבעים ודי להציץ בתשובותיו ביחס להקמת קבוצות אחרות, מתן "הייעוץ" לתלמידים שאותם אימן ולהוריהם ביחס לבדיקות רפואיות ולמעבר לאגודות אחרות (בהן אימן).
אשר על כן תיתקבל התביעה ביחס לנתבעת 1, תדחה ביחס לנתבע 2 ברם התובע יישא בהוצאותיו וכך גם הנתבע 2.
...
גם ביחס לתצהירו של מר תור מועלית הכחשת העובדות הנטענות בו. המצהירים נחקרו, הצדדים הגישו סיכומים ופסק הדין ינומק באופן תמציתי וברוח תקנה 214ט"ז לתקסד"א. דיון והכרעה: למרות ההקדמה המפורטת והגם שהדיון היה סוער ואמוציונאלי הרי שבסופו של דבר מדובר בהכרעה פשוטה ביותר.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1988 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד ב-9.3.48 ניתנה הוראה על-ידי ראש המטה הארצי של ההגנה (הרמ"א), לפיה "נתקבלה החלטה כי בני הישיבות, לפי רשימות מאושרות, פטורים משירות בצבא. לתלמידים המסוגלים ינתן אימון להגנה עצמית במקום תלמודם". נקבע, כי "החלטה זו כחה יפה למשך שנת תש"ח ובסוף השנה תבחן הבעיה מחדש". ב-1949 הודיע שר הבטחון, מר דוד בן-גוריון, לשר הדתות, כי הוא מסכים לדחות גיוסם של בחורי ישיבות, אשר "תורתם אומנותם", לצורך לימודים תורניים.
בבג"צ 448/81 הנ"ל בעמ' 86, כי המציאות היא סבוכה, וקשה להתנבא בעיניין זה. "איש אינו יכול להתנבא, אם גיוס אלפים רבים של תלמידי ישיבות, אשר יראו בגיוסם לצבא פגיעה ביסוד אמונתם, לפיה לימוד תורה קודם לחובה לשרת בצבא, יוסיף לכוח הלחימה של צה"ל, או, חלילה, יפגע בכוח זה". עם זאת, די להם לעותרים שהניחו מסד עובדתי, שממנו ניתן להסיק כי קיים לכאורה סיכוי סביר לפגיעה באנטרס שלהם.
...
הנידון בשאלה לגופה, או שמא דין העתירה להדחות בשל העידר מעמד לעותרים או בשל אי-שפיטותה? ואם נדון בה לגופה-האם דחיית השרות היא כדין? העובדות 1.
כאמור, אין מקום למסקנה, כי שר ביטחון, הפועל כיום, תוך המשכיות ורציפות, על-פי שיטה שעברה משר לשר ומממשלה לממשלה במשך תקופה רבת שנים כאמור, פועל בחוסר סבירות קיצוני החורג ממיתחם הסבירות.
פירושם של דברים הוא, כי מה שאנו קובעים עתה לגבי תוקפו המשפטי של ההסדר, כאשר הוא מועבר לראשונה בשבט הביקורת השיפוטי הענייני, איננו בא לפטור את הרשות המבצעת מן החובה להוסיף ולבחון ולשוב ולבחון מעת לעת את המשמעויות של הענקת פטור למספרים הולכים וגדלים של יוצאי צבא.
בכפיפות להערות אלו החלטתי להצטרף לתוצאה, אשר אליה הגיעו חבריי הנכבדים.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1994 בעליון נפסק כדקלמן:

העותרים הם בוגרי ישיבות והכשירו עצמם לבחינות לקבלת רישיון כטוענים רבניים אך לא עמדו בהן.
באשר לחשיבות שראו בתי הדין להכשרת המופיעים לפניהם, ראה במבוא לתקנות הדיון תש"ך: "מעמד עורכי הדין הוא מעמד מוכר, וחזקה על עורך דין בעל רשיון כי ישמור על שמו הטוב בבחינת 'אומן לא מרעי אומנתו' וכאשר אינו יודע בעצמו דיני התורה יקבל הדרכה מיודעי דת ודין בענין שעליו להופיע בו, כדי לעזור למרשהו ולנהל עניניו בהגינות. לא ראינו למעשי לדרוש מאת כל עורכי הדין המופיעים בבתי דין ידיעה בדיני תורה, כי כדי להגיע לידיעה מספקת בדיני תורה, אפילו באותם ענינים שבהם רגילים עורכי דין לעסוק, דרושים יגיעה ועמל של שנים.
כך, למשל מסמיך חוק רישוי עסקים, תשכ"ח-1968, את רשויות הרישוי וכן שרים משרים שונים להתקין תקנות ולקבוע בהן תנאים לקבלת רישיון עסק, לרבות התנאי של עמידה בבחינות, וכן בחוק רשוי שירותי התעופה, תשכ"ג-1963, והתקנות על פיו, ועוד.
יש לדחות את העתירה ולחייב את העותרים בהוצאות בסך 5,000 ש"ח. השופט ד' לוין: אני מסכים.
...
נראה לנו ש"לשונו הפשוטה" של סעיף 27 לחוק רחבה דיה לכלול גם סמכות לקבוע בתקנות מי רשאי לייצג בעלי דין ומה תהא הכשרתו.
לא מצאנו כל חוסר סבירות, ואין צריך לומר חוסר סבירות קיצונית, בכך שמן המבקש לייצג בעל דין בבית-דין רבני יידרש לעמוד בבחינות מתאימות.
יש לדחות את העתירה ולחייב את העותרים בהוצאות בסך 5,000 ש"ח. השופט ד' לוין: אני מסכים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו