התובעים העמידו את נזקיהם ע"ס 339,940 ₪: בגין תיקון כל הליקויים על פי חוות דעת מומחה מטעמם סך של 82,940 ₪; בגין דיור חלופי לתקופת העבודות סך של 7,000 ₪; בגין תיקון הרטיבות בחנייה סך של 200,000 ₪; פיצוי בגין עוגמת נפש ע"ס 30,000 ₪; פיצוי בגין אובדן 12 ימי עבודה בגין העבודות במרפסת ע"ס 20,000 ₪.
חלונות ודלתות – אותרו ליקויים בדלתות הפנים של הדירה, וכן בחלון הממ"ד. מנגד נדחתה טענת התובעים ביחס לתריסים החשמליים וגוונם, וכן צוין כי התובע ביצע שינוי ביציאה למרפסת חדר ההורים: החלון הוחלף, התריס קוצר ובוצע ארון תחתון כלפי המרפסת, ולכן לא ניתן ליחס לנתבעת אחריות לליקוי זה.
זכוכית בטיחות בחדרי הרחצה – נמצא שהחלון הוחלף ולכן לא ניתן לייחס לנתבעת אחריות לכך.
החוק אינו מקנה לתובעים זכות תיקון עצמית, אלא במקרים הנקובים בסעיף 4ב(ב) לחוק שתוקן בשנת 2011 במסגרת תיקון 5 לחוק הנ"ל, דהיינו ליקוי שחזר לאחר שתוקן על ידי המוכר, או ליקוי דחוף שלא תוקן על ידי המוכר תוך זמן סביר מקבלת הודעת הקונה, אולם סעיף זה אינו חל בעניינינו שכן עסקינן בדירה שנבנתה בשנת 2009, ובהתאם לסעיף 11(ג) לחוק הנ"ל הרי שתיקון מס' 5 לא יחול על דירה בבניין שבנייתו הסתיימה או שחוזה המכר לגביה נכרת לפני תחילתו של תיקון מס' 5.
מעבר לכך, עיון בפרוטוקול המסירה, מעלה שכבר בשנת 2009 עת נימסרה הדירה לחזקת התובעים צוינו בפרוטוקול ליקויים רבים המופיעים בחוות דעתו של מר שנהב, כגון: דלתות, חלון ממ"ד, ריצוף, שחלקם לא תוקנו עד ליום זה, והנתבעת לא נתנה נימוק מספק לכך מלבד זה שהתובעים לא אפשרו את ביצוע התיקונים, שעה שהוכח אחרת.
ההלכה הפסוקה (עוד טרם תיקון מס' 5) הנה כי זכות המוכר לבצע תיקונים אינה בלתי מוגבלת, וכך נפסק בע"א 8938/01 אביצור נ חפציבה חברה לבנין עבודות ופיתוח בע"מ, פ"ד נז(6) 83 (2003):
"כאשר ניתנה לקבלן היזדמנות לתקן את הטעון תיקון, והוא ביצע זאת באופן חלקי, תוך סחבת בלתי סבירה או באיכות שאינה נאותה, אין מקום לכפות על רוכש הדירה ליתן לקבלן הזדמנויות חוזרות ונישנות לבצע תיקונים שכבר ניתנה לו היזדמנות לבצעם. ... אמנם, התיקונים שביצעה המשיבה בדירות המערערים, בלא הצלחה, חופפים באופן חלקי, ולא אחד לאחד את הליקויים המצויים כעת בדירותיהם, הדרושים תיקון, אך אין בכך כדי לסתור את הקביעה, לפיה המשיבה מיצתה זכותה, בלא הצלחה, ואיבדה את אמונם של המערערים ....".
לנתבעת ניתנה היזדמנות נאותה לתקן את הליקויים, אולם היא לא תיקנה חלק ניכר מהם עד כה. אמנם בחוות הדעת השנייה של מר רפאל גיל, לא הוכרו חלק מהליקויים שנטענו על ידי התובעים, אך בכך, כשלעצמו, לא היה כדי לאיין את חובתה לבצע את התיקונים שכן נימצאו.
...
לאחר ששקלתי מכלול הנתונים הרלבנטיים, העובדה כי מדובר בדירת מגורים, בחינת מהות הליקויים והיקף התיקונים שנדרשו במהלך תקופת הבדק ולאחריה, עלותם, הטרחה ואי הנוחות שנגרמו לתובעים במהלך התיקונים (בכל אחת מן הפעמים) ומשך הזמן שארכו, והליקויים שנותרו-לרבות הצורך בהחלפת רצפות במסדרון הדירה והרמת מרצפות לשם כך מחדר הממ"ד, וקיומה של רטיבות בהיקף נרחב בחניה ובמחסן, הגעתי למסקנה כי יש לחייב את הנתבעת בסך של 2,500 ₪ לכל אחד מהתובעים ובסה"כ לפסוק 5,000 ₪ בגין הנזק הלא ממוני.
יצוין כי לא אך שיכלו לצרף ראיות לתצהיר העדות הראשית בשלהי 2017, אלא שבהחלטה מיום 12.10.2019 אפשר בית המשפט הגשת ראיות נוספות וטענה זו נדחית.
לסיכום: אני מורה כי הנתבעת תשלם לתובעים, בתוך 30 יום, 35,000 ₪ עבור תיקון הליקויים בדירה, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪, וכן הוצאות משפט כנגד קבלה/חשבונית.