בדיקתה תוארה בפרוטוקול כך:
"הוועדה עיינה בתעודת שיחרור מלר"ד 'מאיר' מ-4.5.17 - יום הפגיעה. מצוין חבלה בברך שמאל. צלום מפורט ללא חבלה גרמית. הועדה עיינה בסיכום אישפוז מבי"ח מאיר מ-1.8.18, מצוין ארתוסקופיה בברך שמאל. אין פרוט מימצאי הניתוח. הוועדה עיינה בMRI ברך שמאל מ-26.2.17 שפורש רצועות צולבות שמורות, רצועות קולטראליות שמורות, קרע אורכי במנסקוס הפנימי. ללא שינויים מלשד המבנים הגרמיים בבדיקה ברך שמאל. ללא נפיחות. ללא נוזל חופשי. ללא דילדול שרירים. טווח תנועה, אפס מעלות בשכיבה. כפוף תשעים בישיבה. יציבות צדדים שמורה באפס ובשלושים מעלות. לכמן שלילי. מבחן מגרה קדמי ואחורי שלילים."
הועדה לתום זמניות סיכמה מסקנותיה כך:
"המצב סופי. לאחר כריתת קרע במנסקוס הפנימי בברך שמאל. בבדיקתו, ללא נוזל חופשי. ברך יציבה. לא נותרה נכות עקב הפגיעה. הועדה עיינה בחווד דר מוסטפא 18.07.19 לעניין נכויות שקבע לגבי פגימות שלא הוכרו. לא מתייחסת. לגבי נכות שנקבעה לגבי ברך שמאל, בדיקתו בועדה תקינה, אין מקום לקביעת נכות."
לבסוף, הועדה לתום הזמניות קבעה למבקש נכות יציבה משוקללת בשיעור 14.5% בגין חבלה בברך (0%), הפרעת היסתגלות (10%) וכאבי ראש (5%), מיום 1.7.19 ואילך.
פירוט הליקויים מפי המבקש ובא כוחו תוארו בפרוטוקול הועדה כך:
"מפנה לנימוקי הערר, לחו"ד ד"ר עופר זקס וד"ר מוסטפא. מסמכים עדכניים מ 08/01. מדברים על 2 דברים: ברך שמאל ותקנה 15. מנגנון הפגיעה - החליק עם פיסוק רחב ובירכיים פנימה. נפגע בברך שמאל. עבר ארתרוסקופיה. תעוד רפואי לכל אורך הדרך על כאבים, קליקים, רגישות, מקבל טפול של זריקות לברך. הולך עם אביזר הליכה, מקל או קביים כי הבירכיים נתקעות אחת בשנייה ונופל. אין שינוי במצב לפני ואחרי הניתוח. תקנה 15 - מאז התאונה לא חזר לעבודה. גם אם מתייחסים למה שכן הכירו בדרג ראשון לנכות הנפשית, הוא אח סיעודי שצריך הרבה סבלנות, הוא לא ישן טוב בלילה ועייף ביום. אם נצרף את הנכות של הברך זה מפריע לו לעבוד ולכן יש מקום לבדוק נושא תקנה 15. מפנה למימצאי הרופאים בחוו"ד ולגבי בדיקת MRI."
הועדה בדקה את המבקש ותיארה את בדיקתה כך:
"תלונות של רגישות בברך שמאל לאחר חבלה. במסגרת המעקב בוצע MRI ברך שמאל בתאריך 26/08/17 אשר הדגים שינויים בצקתיים בגומה האחורית המתאימה לקרע בעבר של ציסטה ע"ש בייקר, אי סדירות של הסחוס הפטלופמוראלי, רצועות תקינות. MCL עם מבנה וסקולארי - מלפורמציה. המיניסקוס הפנימי הודגם קרע אורכי המערב את הגוף והקרן האחורית עם הווצרות ציסטה מיניסקאלית קטנה. בבדיקה: ברך שמאל - אין חום מקומי. אין תפליט. יישור מלא. כיפוף 140 מעלות. יציבות קידמית אחורית וצידית שמורה. אין דילדול שרירים. תלונות של כאבים בסוף יישור."
הועדה סיכמה את מסקנותיה כך:
"הועדה מקבלת את הערר וקובעת נכות צמיתה בשיעור 5% בגין רגישות בברך בסוף, יישור של הברך השמאלית, ללא הפרעה ביציבות וללא הגבלה בתנועות. לציין שענין הציסטה ע"ש בייקר והממצאים אינם תוצאה של [ש]חיקה ניוונית ואינם קשורים לחבלה טראומטית. הועדה עיינה בחוו"ד המצורפות של ד"ר יאסין מתאריך 18/7/19 וד"ר זקס מתאריך 10/7/18, אך אינה מקבלת מסקנותיהן כי לא מצאה את המיגבלות המתוארות בחוו"ד ובודאי לא התרשמה מנעילת ברך ולא מצאה תעוד לפגיעה כזו ברישומים."
בהתאם למסקנותיה, קבעה הועדה למבקש נכות צמיתה בשיעור 5% לפי לפריט ליקוי 35(1)(א) לתוספת לתקנות מותאם, שעניינו "ארטריטיס רבמטואידית או ניוונית, אין השפעה על כושר הפעולה הכללי ואין הגבלה בתנועות". על החלטה זו ערער המבקש לבית הדין האיזורי.
תלונות המערער תועדו כך:
"אין הסכמה להקלטת הוועדה. מעריך שנכות על פי מה שעולה מחוות דעת הרפואיות ומה שרואים בתעוד הרפואי, ה5% נכות שנקבעו לה [צ.ל.: לו - א.א.] מקפחים אותו בכל מה שקשור לברך שמאל ואנו מעריכים שהנכות בגין הברך היא 10% לכל הפחות. נבדק מטעם מומחה חברת הביטוח אי כושר שקבע לו 10% ד"ר אברהם משיח מתאריך 30.12.2019. מזכיר שד"ר זקס ציין שמעריכך [צ.ל: מעריך - א.א.] נזק מנסקוס של 20%. מבקש לשקול שוב גובה אחוזי נכות."
הוועדה תארה את מסקנותיה כדלקמן:
"ועדה מיום 25.01.2022 - הועדה עונה לפס"ד מיום 30.07.2021, הועדה התבקשה לבחון שוב את הנכות שהעניקה לעניין ברך שמאל וחוזרת ואומרת כפי שנירשם בוועדת ערר אחרונה בה סוכמה הנכות, שבMRI אשר בוצעה 3 חודשים לאחר הארוע נמצא קרע מורכב במנסקוס - משמע קרע שניגרם מפגימות חוזרות ונישנות במנסקוס בקרן האחורית וגרמה להפרמות של הריקמה של המיניסקוס. אין מדובר בקרע טראומטי, אין מדובר בקרע הנוצר מפגיעה חד פעמית של הברך ועל כן הוועדה בסיכום לאור העובדה שלא ניתן ליחס את רגישותו לפגימה במנסקוס שטופל, בחרה לתת נכות תפקודית בשיעור 5% כפי שעשה דרג ראשון, על פי הפסיקה הקובעת שבמקרים בהם אין הפרעה של האיבר מוכחת על ידי הפציעה, רשאית לתת נכות תפקודית. לאור זאת הועדה דוחה את הערר."
על החלטה זו הגיש המבקש ערעור לבית הדין האיזורי.
הליקוי שהוכר על ידי המוסד הוא "חבלה בברך" ללא היתייחסות לנזקים פנימיים אלה או אחרים בברך, ומכאן שאין בהחלטת הועדה משום שלילת קשר סיבתי, אלא התאמת פריט ליקוי למצבו של המבקש, כפי סמכותה[footnoteRef:1].
...
סגן הנשיאה אילן איטח
לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי תל אביב (השופטת אסנת רובוביץ-ברכש; ב"ל 70482-03-22) בו נדחה ערעורו של המבקש על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) (להלן - הוועדה) מיום 27.1.22, אשר התכנסה בעקבות פסק דין מחזיר.
הוועדה קבעה כי הקרע הינו ניווני ונוצר מפגיעות חוזרות ונשנות אך לא נימקה כיצד הגיע למסקנה זו. בנוסף, הוועדה התעלמה מנסיבות התאונה, ולא נתנה מספיק משקל לתיק הרפואי, והתייחסה לתלונות שהמבקש לא העלה כגון נעילת ברך.
]
אין בידי לקבל את טענת המבקש כאילו בהחלטתה השנייה חידשה הוועדה חידוש בנוגע למיניסקוס.
דין טענות המבקש ביחס להתעלמות הוועדה מבדיקת ה-MRI וממסמכים רפואיים נוספים להידחות.
סוף דבר - בקשת רשות הערעור נדחית.