ערעור שהגיש העותר לבית-המשפט העליון נדחה (ע"א 3805/19 דוד מיר נ' הועדה המקומית לתיכנון ובנייה ירושלים (1.6.2020)), כאשר בית-המשפט אימץ את טעמיו של בית-המשפט המחוזי, שעל ממצאיו ומסקנותיו סמך ידו בהתאם לתקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
בתלונה, שהוגשה ביום 18.6.19, לפי סעיף 22(ג) לחוק שמאי מקרקעין, התשס"א-2001 (להלן - חוק שמאי המקרקעין), נטען, בין-השאר, כי השמאים הכינו טבלת איזון והקצאה לתכנית איחוד וחלוקה שיזמה רמ"י, שבגדרה כלולות דרכים; וכי למרות שמדובר בדרכים בתחום העיר ירושלים הרשומות בשם עריית ירושלים בפנקס המקרקעין, רשמו הם בטבלה "במצב ניכנס" חלק מהדרכים "מעל הקו" בשם מדינת ישראל, וחלק אחר "מתחת לקו" בשם עריית ירושלים, כאשר בעקבות זאת הוקצו בטבלה מגרשים סחירים תמורתן לרמ"י. עוד נטען בתלונה, כי מדובר בפעולה המנוגדת להוראות החוק ולתקנים המחייבים.
מחומר זה נתחוור, כי למעשה טענותיו המקצועיות של העותר לא נדונו לגופו של עניין שכן הלה איחר את המועד להגשת היתנגדות לתכנית, זאת לטענתו בשל התרשלות הועדה המקומית אשר לא יידעה אותו אודות הפקדת התכנית; וכי הייתה אומנם התארגנות לפנייה לועדת הערר בעיניין התכנית אך העותר בחר שלא להצטרף לערר.
בבקשה לעיון חוזר טען העותר, בין-השאר, כי החלטת המועצה מיום 20.4.21 לדחות את הערר, התבססה על בדיקה ראשונית שערך השמאי יצחק שפיגל, המוזכרת בהחלטה מיום 6.12.20, ולפיה מהבדיקה הראשונית עולה כי בתכנית שקדמה לאיחוד ולחלוקה השטח המדובר כלל לא יועד תכנונית ל"דרך" כי אם "לשטח לא מתוכנן". לטענת העותר, המסקנה מהבדיקה הראשונית הייתה שגויה; זאת לנוכח הוראות התכניות והרישומים בלישכת רישום המקרקעין על-שם הערייה, וההתעלמות מטענותיו בערר בדבר העבירות הפליליות והמשמעתיות שהתגלו בהתנהלות השמאים.
...
על-כן, דין העתירה להידחות לגופה; ולנוכח תוצאה זו, מתייתר הצורך לדון בטענות הסף שהעלו השמאים, ובין-השאר בטענות בדבר אי-ניקיון כפיים, השתק ומניעות.
התוצאה
על-יסוד האמור לעיל, העתירה נדחית.
בהתחשב במכלול הנסיבות, ישלם העותר למשיבה 1 הוצאות בסך כולל של 10,000 ₪, ולכל אחד מהמשיבים 4-2 שכ"ט עו"ד בסך כולל של 8,000 ₪ (ובסך הכל 24,000 לשלושתם).