מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית ערעור בבקשת תיקון הליך ומתן ארכה להגשת בקשת רשות ערעור

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 2105/22 לפני: כבוד השופט נ' סולברג המבקש: אליעזר זר נ ג ד המשיבים: 1. עמליה ניצה מודיאנו 2. שחר אילן עץ חיים בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 26.1.2022 בע"א 62635-04-21 שניתנה על-ידי כבוד השופטים: ש' שוחט – סג"נ, ע' רביד ונ' שילה בשם המבקשים: עו"ד דוד הלפר ][]החלטה
בקשת רשות לערער על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, מיום 26.1.2022, בע"א 62635-04-21 (סגן הנשיא ש' שוחט, והשופטים ע' רביד ו-נ' שילה), שבה נדחתה בקשת המבקש, מיום 16.1.2022, לתיקון פרוטוקול הדיון שהתקיים ביום 18.11.2021.
משניתן פסק דין, שוב לא ניתן להגיש בקשת רשות לערער על החלטה שעניינה תיקון פרוטוקול; הדרך להשיג על ההחלטה היא במסגרת הליך ערעורי על פסק הדין הסופי.
יחד עם בקשת הרשות לערער על ההחלטה בבקשה לתיקון פרוטוקול, הוגשה בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות לערער על פסק הדין של בית המשפט המחוזי.
...
מוטב להגיש בקשה מעין זו טרם חלוף המועד להגשת ערעור, אך ככל שההחלטה שניתנה היוותה שיקול משמעותי להגשת הערעור, יטו רשמי בית המשפט להעתר לבקשה (ראו: החלטת הרשמת ש' עבדיאן בבש"א 4697/21 מדינת ישראל נ' פלונית, פסקה 18 (3.3.2022)).
משכך, יהא סיווגו של ההליך הערעורי אשר יהא, אחת דינו להידחות על הסף.
אשר על כן, בקשת הרשות לערער נדחית בזאת על הסף.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

ביום 7.8.2022 הגיש המבקש בקשתה נוספת שכותרתה "בקשה לדחיית מועד להגשת הסבר/תיקון לבקשת רשות ערעור". ביום 9.8.2022 ניתנה החלטתי ובה הבהרתי כי חרף הגשתה של בקשה חוזרת זו, עדיין לא ברור על מה העירעור.
במסגרת החלטתי גם הבהרתי (סעיף 2 להחלטה) כי "אם טוען המבקש כי שילם חובו בזמן – עליו להגיש לתיק ההוצאה לפועל עצמו בקשה בטענת פרעתי והחלטה לידי רשם ההוצאה לפועל". עוד הבהרתי בסעיף 3 להחלטה כי אם בקשתו של המבקש היא למתן ארכה להגשת בקשה למתן רשות ערעור "הנכון הוא כי יגיש בקשת רשות ערעור יחד עם בקשה לארכה ועם תצהירים כנדרש". ביום 8.9.2022 הגיש המבקש בקשה למתן רשות ערעור.
על כל פנים – אם לשוב להתנהלות בתיק זה – ביום 11.9.22 ניתנה שוב החלטה על ידי, ושוב ציינתי כי המבקש מתנסח באופן קשה ביותר, כשלכאורה הסמכות לידון בהליך העירעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל בנצרת כלל אינה מבורה למותב זה. ולו מתוך ניסיון לייתר המשך "התכתבות" חוזרת עם המבקש, הוריתי למשיבה להגיב לבקשה, תוך המלצה לנסות ולסיים את ההליך בהסכמה.
...
במסגרת החלטתי גם הבהרתי (סעיף 2 להחלטה) כי "אם טוען המבקש כי שילם חובו בזמן – עליו להגיש לתיק ההוצאה לפועל עצמו בקשה בטענת פרעתי והחלטה לידי רשם ההוצאה לפועל". עוד הבהרתי בסעיף 3 להחלטה כי אם בקשתו של המבקש היא למתן ארכה להגשת בקשה למתן רשות ערעור "הנכון הוא כי יגיש בקשת רשות ערעור יחד עם בקשה לארכה ועם תצהירים כנדרש". ביום 8.9.2022 הגיש המבקש בקשה למתן רשות ערעור.
בסופו של דבר, לאחר מהמורות וארכות, הוגשה תגובת המשיבה (ולמעשה תגובה מקדמית), ביום 31.10.22.
יוצא אפוא שחלק משמעותי מהאיחור בהגשת הבקשה, הוא התעקשותו של המבקש, שוב ושוב, מלפעול בהליך מסודר, הן בתיק ההוצל"פ הן בתיק זה. יש לכך מחיר, והמחיר הוא סילוק ההליך באופן של מחיקת הבקשה.
האופן שבו נפתח תיק זה שאין בו אפילו בקשה אחת ערוכה על פי התקנות מסודרת וברורה מצד המבקש, די בו כדי שלא אאפשר המשך ההתנהלות באופן זה לפני מותב אחר במחוז "הנכון". סוף דבר, הבקשה להארכת מועד להגשת בקשת ערעור על החלטות רשם ההוצאה לפועל נמחקת.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הרשמת אפרת קוקה לפני בקשת המבקש להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית הדין האיזורי לעבודה תל-אביב מיום 6.10.2022, בה נדחתה בקשתו להוספת פלוגתא לרשימת הפלוגתות שנקבעה בהחלטה מיום 28.9.2022 (ב"ל 20968-10-21; כבוד השופטת עידית איצקוביץ).
ביום 30.10.2022, טרם ניתנה החלטתו של בית הדין האיזורי בבקשה "לשקול מחדש" את ההחלטה מיום 6.10.2022, הגיש המבקש לבית הדין הארצי לעבודה בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על ההחלטה מיום 6.10.2022.
מדובר בתיקון החלטה שבא בגדרי הוראת סעיף 81(ג) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 (להלן: חוק בתי המשפט) הקובע כדלקמן: "תוקנו פסק דין או החלטה אחרת כאמור בסעיף קטן (א) יראו, לענין ערעור, את מועד החלטת התיקון כמועד מתן פסק הדין או ההחלטה האחרת ".לאמור, במקרה שבו התקבלה בקשה לתיקון החלטה, יש למנות את הימים להגשת הליך ערעורי לגביה החל מיום המצאת ההחלטה בבקשת התיקון לידי המערער (ראו: ע"א (עליון) 4395/06 עמותת ז.פ. נ' לוי רמות עבודות עפר, כבישים ופיתוח בע"מ, 8.11.2006).
במקרה שלפני, הבקשה להארכת מועד הוגשה כאמור במסגרת המועדים הקבועים בדין להגשת בקשת רשות ערעור, באופן המצביע על שקידתו של המבקש בטיפול בהגשת ההליך הערעורי ועל העידר זילזול בסדרי הדין.
...
  לאחר בחינת טיעוני הצדדים בבקשה ועיון בחומר המצוי בתיק בית הדין, באתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להתקבל.
לאמור יש להוסיף, כי לאחר עיון בהחלטת בית דין האזורי ובחומר הקיים בתיק בית הדין שוכנעתי, שיש מקום להביא את טענותיו של המבקש בבקשת רשות הערעור לבחינת ערכאת הערעור.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2022 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק 1330348/2 בבית הדין הרבני הגדול ירושלים לפני כבוד הדיינים: הרב ציון לוז־אילוז המבקשת: פלונית (ע"י ב"כ עו"ד אבנר סאלם ועו"ד שירה דרורי־סאלם) המשיב: פלוני (ע"י ב"כ עו"ד ג'רמי שטרן) הנידון: דחיית בקשת רשות ערעור והבקשה להתירו למרות האיחור בהגשת בקשה זו – שקולי פרוצידורה, מהות ויעילות החלטה
אוסיף ואומר לעניין זה כי המעיין בתקנות הדיון יוכל להבחין כי כלל לא נכללה בהן הוראה המאפשרת להעתר לבקשת רשות ערעור המוגשת באיחור על בסיס בקשה למתן ארכה, אפילו מוגשת זאת מראש, וזאת בשונה מההוראה הדומה בנוגע לערעור בזכות המוגש באיחור.
אכן יש מקום לטעון לעניין זה כי 'יילמד סתום מן המפורש', אך יש מקום להשיב כי לעניין העירעור עצמו מצאו מיתקני התקנות לנכון שלא ליסתום עליו את הגולל בגלל האיחור בלבד; ולא כך בנוגע לבקשה לרשות ערעור, שאף אם לא תנתן, תעמוד למבקש האפשרות לתקן את הפגם הקיים, לדעתו, בהחלטה שעליה הוא מבקש לערער במסגרת העירעור על פסק הדין הסופי.
קצב ניהול ההליך בבית דין קמא, כמתואר לעיל, הוא ראוי, סביר ואולי אף למעלה מכך, וקשה להניח שבערעור – אם נתיר אותו – נקבע כי היתנהל הוא בעצלתיים או כי ההחלטות לקבוע את המשמורת רק לאחר הבירורים האמורים התקבלו כדי למסמס את פסק דיננו בנוגע לאפשרות ההגירה של המבקשת לחו"ל. למעשה מתאור ההליך דלעיל נראה כי טענה כזו גובלת בהוצאת לעז על בית הדין קמא.
...
לאחר העיון בכל אלה באתי למסקנה כי יש לדחות את הבקשה למתן רשות ערעור מטעמי פרוצדורה, מהות ויעילות גם יחד.
ובכל מקרה הסברו של בית הדין קמא מתקבל על הדעת: אין ספק שכשישנן טענות חמורות אך מוכחשות והנטען טוען כי הן עלילות מכוונות יש צורך לבחון את הטענות ולתור אחר האמת, ואין ספק גם שאם אכן יתברר כי האם העלילה על האב כדי ליצור ניכור תיווצר עננה כבדה שאפשר שתאפיל על כישוריה ההוריים האחרים ועל שיקולים נוספים וייתכן שתביא למסקנה כי אינה יכולה להיות הורה משמורן או למצער כי כדי להותיר את המשמורת בידיה נדרש הליך טיפולי שיביא אותה להבין את מקומו וחשיבותו של האב בחיי הבת וימנע, בסבירות גבוהה, את הישנות ניסיונות הניכור, וכך גם אם לשם קיומו של הליך כזה תיאלץ לדחות את הגירתה לחו"ל או לוותר על המשמורת.
) ובהיבט של יעילות הדיון: לוּ החלטתי להתיר את הערעור הלוא נדרש היה להגיש את הערעור עצמו, ואף לוּ לא היה זה מתעכב כלל וכהרף עין היה מוגש, או הייתה המבקשת מודיעה "טיעוניי בבקשת רשות הערעור הם הם כתב הערעור ללא תוספת וללא גירעון" ומייד פותחת תיק לערעור ומשלמת את האגרה, עדיין הייתה שמורה למשיב הזכות להשיב לערעור מעבר לשהשיב לבקשה.
סוף דבר, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כבוד השופטים א' אברבנאל, ח' זנדברג ו-מ' שרביט) בעפ"ג 3822-06-22 מיום 03.07.2023, בגדריו נדחה ערעור המבקש על גזר דינו של בית משפט השלום בירושלים (כבוד השופט א' איתן) בת"פ 20308-04-22 מיום 09.03.2023.
אחר דברים אלו, בא-כוח המבקש מסר כי: "הקראתי [למבקש] את כתב האישום המתוקן והסברתי לו את הסדר הטיעון. [המבקש] מסכים להסדר הטיעון ומודה בעובדות כתב האישום המתוקן". ולכך הוסיף המבקש עצמו: "אני מאשר את דברי בא כוחי ומודה באמור בכתב האישום המתוקן". לפיכך, בתום הליך זה הורשע המבקש בכתב האישום המתוקן.
ביום 25.07.2023 ניתנה החלטתי לפיה אין מקום למינוי סנגור צבורי בנסיבות עניין זה, וניתנה למבקש ארכה להגשת בקשת רשות ערעור מתוקנת.
...
אחר דברים אלו, בא-כוח המבקש מסר כי: "הקראתי [למבקש] את כתב האישום המתוקן והסברתי לו את הסדר הטיעון. [המבקש] מסכים להסדר הטיעון ומודה בעובדות כתב האישום המתוקן". ולכך הוסיף המבקש עצמו: "אני מאשר את דברי בא כוחי ומודה באמור בכתב האישום המתוקן". לפיכך, בתום הליך זה הורשע המבקש בכתב האישום המתוקן.
ביום 25.07.2023 ניתנה החלטתי לפיה אין מקום למינוי סניגור ציבורי בנסיבות עניין זה, וניתנה למבקש ארכה להגשת בקשת רשות ערעור מתוקנת.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובנספחיה, נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו