במקביל, הגישה המשיבה בקשה למתן צו מניעה זמני נגד מימוש ערבות בנקאית שמסרה למבקשת, כערובה לקיום התחייבויותיה המפורטות בהסכם.
טענות המבקשת בתמצית:
שגה סגן הנשיא כבוד השופט דרורי, בכך שבהחלטתו הסתמך על גרסת המשיבה, לפיה הסכמת הצדדים בדיון מיום 17.9.18, היתה כי המבקשת לא תממש את זכותה למימוש הערבות הבנקאית גם בגין חובות עבר כל עוד מקבלת התשלומים העתידיים, זאת, שעה שהמבקשת הציגה בפני בית המשפט פירוט מלא של חובות דמי השכירות המגובים בכרטסת הנהלת חשבונות, אשר מוכיחים כי המשיבה חייבת דמי שכירות עבור ארבעה חודשי שכירות בסך מיצטבר של 563,436 ₪.
לא היה ניתן מלכתחילה לעצור מימוש של ערבות בנקאית, שכן בהתאם להלכות המשפטיות ניתן לעשות כן רק מנסיבות מירמה, טענה שנדחתה בבקשתה הראשונה של המשיבה למתן צו מניעה.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בבקשה , בתגובה ובתשובה לתגובה כמו גם בהחלטות עמיתי השופטים, אני דוחה את הבקשה ולהלן נימוקי:
תקנה 368(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד : 1984 קובעת:
"לבקשת בעל דין רשאי בית המשפט לעיין מחדש בצו זמני שניתן, אם ראה כי הדבר מוצדק בשל נסיבות שהשתנו או עובדות חדשות שנתגלו מאז מתן הצו, או אם ראה כי מלכתחילה לא היתה הצדקה למתן הצו".
ככלל דרך המלך לתקיפת החלטות של בתי משפט אינה בדמות "בקשה לעיון מחדש", כל עוד לא חל שינוי נסיבות המצדיק זאת, ובהיקף מצומצם יותר גם במקרים בהם סבור הוא שהחלטתו הראשונה שגויה.
המבקשת טוענת בבקשתה כי לאור הבהרת כבוד השופט שחם יתבקש בית המשפט לקבל את הבקשה לעיון מחדש ולבטל את צו המניעה, זאת שעה שלמעשה בקשת המבקשת למתן הבהרה לא נתקבלה על ידי כבוד השופט שחם ואין בידי לקבל את פרשנות המבקשת להחלטה שניתנה על ידי השופט שחם לבקשה למתן הבהרה.
בשלב זה, באין נסיבות חדשות המצדיקות עיון מחדש ולאור ההחלטות הבהירות והברורות הקודמות, הבקשה נדחית.