התובעים בתשובתם לבקשה לסילוק התובענה על הסף, טוענים כי הבקשה הוגשה בחוסר תום לב ותוך הטעיית בית המשפט.
במסגרת תשובתו לבקשת התיקון ביקש הנתבע 2 כי ככל שבית המשפט ייעתר לבקשת התיקון מבלי להכריע בשלב זה בבקשה לסילוק על הסף או ככל שזו תדחה, תיקון כתב התביעה יוגבל להוספת מ.פ.ר. כנתבעת נוספת מבלי שיותר לתובעים להרחיב את חזית המחלוקת או להכניס תיקונים נוספים, שלא התבקשו; כי תעמוד לנתבע 2 הזכות להגיש כתבי בי-דין ראושנים מתוקנים וכי תיפסקנה לטובת הנתבע 2 הוצאות ממשיות בשל הצורך להדרש לתיקון כתב התביעה.
כך, למשל, ברע"א 6992/14 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' קבוץ אושה [פורסם בנבו] (29.12.14) צוין כי:
"...יש לזכור כי סעד הסילוק על הסף הוא קצוני וקשה, והוא שמור למקרים נדירים בלבד: 'בהשתמשו בכוח למחוק כתב תביעה מחמת חוסר עילה... חייב בית המשפט לנקוט משנה זהירות, כי המחיקה שוללת מהתובע את זכותו להביא את ענינו, כפי שנטען, לפני בית המשפט; ולפיכך מקום שקיימת אפשרות, אפילו היא קלושה, שהתובע יזכה בסעד שתבע, אין נועלים את שערי בית המשפט לפניו' (יואל זוסמן, סדרי הדין האזרחי 387 (מהדורה שביעית 1995)".
על כן, סעד כאמור יינתן רק במקרים בהם ברור כי גם אם יוכחו מלוא הטענות בכתב התביעה, אין אפשרות של ממש, כי התובע יוכל לקבל את הסעד המבוקש (ראה: ע"א 5634/05 צוקית הכרמל פרויקטים בע"מ נגד מיכה צח חברה לקבלנות כללית בע"מ [פורסם בנבו] (4.6.2007)).
...
לאור כל האמור לעיל אני סבורה כי כתב התביעה, כפי שהוא מנוסח כיום, אינו מגלה עילת תביעה מבוססת דיה ביחס לנתבע 2 ובפרט כשהדברים נבחנים על רקע הבקשה לצירופה של מ.פ.ר. כנתבעת נוספת בהליך.
לבסוף אציין כי לא ראיתי לקבל את טענת התובעים לפיה דין הבקשה לסילוק התובענה על הסף להימחק על הסף מחמת אי קיום החובה הקבועה בתקנה 45(ד) לתקנות בעניין פנייה מוקדמת ומסירת הודעה על כוונת הגשה בקשה בעניין, זאת לנוכח המפורט לעיל והמשמעות הנובעת מהותרת כתב התביעה בנוסחו המקורי.
סוף דבר
כתב תביעה מתוקן יוגש בתוך 30 ימים ובכפוף לתשלום הוצאות הנתבע בשל הצורך בהגשת כתב הגנה מתוקן, בסך של 5,000 שח, ללא תלות בתוצאות ההליך.