מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית דרישה לעיכוב ביצוע צו פינוי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

אחר שלא הוצגו הראיות הנדרשות להוכחת זכויותיו של המבקש במקרקעין נשוא הבקשה שלפנינו, אין מנוס מלקבוע כי עילת התובענה הנדרשת לשם מתן עיכוב ביצוע צו הפינוי אינה קיימת.
הכרעה בשים לב לכך שלא השתכנעתי כלל בקיומה של עילת תובענה, בודאי שלא ברמה המספיקה למתן צו מניעה זמני, ובשים לב ליתר הנימוקים המפורטים לעיל, אין לי אלא לדחות את הבקשה ולהורות כי צו הפינוי בעיניינו של המקרקעין ייכנס לתוקפו לאלתר ויהיה ניתן לבצוע בתוך 60 יום.
...
ביום 1.09.1991 ניתן פסק דין על ידי כבוד השופטת טובה שטרסברג כהן בה"פ 197/88 עזבון המנוח עבד אלמלק ג'ברין נ' מדינת ישראל, ובמסגרת זו נקבע כי דין התביעה להידחות כך שחלקות 29 ו-30 ייוותרו רשומות על שם מדינת ישראל, תוך התחשבות בעובדה שעל חלקה 29 נבנו בתי מגורים המאוכלסים במשפחות עם ילדים והצעה לבחינת פשרה בעניין זה. על בסיס פסיקה זו נערך חוזה חכירה בנוגע לשטחים המבונים בין רשות מקרקעי ישראל (בשמה דאז: מנהל מקרקעי ישראל) לבין בסאם חליל גבארין ביום 13.09.1998.
עילת התובענה – האם קיימת? אחר שעיינתי היטב בטענות הצדדים הגעתי למסקנה כי "ראיות מהימנות לכאורה" ל"קיומה של עילת התובענה" לא הוצגו.
אחר שלא הוצגו הראיות הנדרשות להוכחת זכויותיו של המבקש במקרקעין נשוא הבקשה שלפנינו, אין מנוס מלקבוע כי עילת התובענה הנדרשת לשם מתן עיכוב ביצוע צו הפינוי אינה קיימת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום מסעדה נפסק כדקלמן:

בעיניין זה קבע כבוד הנשיא אולשן (כתוארו דאז) בע"א 233/53 טהרני נ' גרינברג פ"ד ט(2) 1283: " צד המחפש עוגן הצלה בעקרונות היושר, עליו להראות כי מצידו נהג לפי הכללים האלה". כידוע וע"פ ההלכה הפסוקה אשר נקבעה ע"י בית המשפט העליון, וכיון שסעד זמני הינו סעד מן הצדק ומן היושר, על הבא בשערי בית משפט לבקש סעד זמני, לבוא כשידיו נקיות וליבו תם. אני סבור כי בהתנהלותו זו של המבקש, ניכשל המבקש בדרישה מקדמית זו ומן הדין ומסיבה זו בלבד, לדחות הבקשה לצוו המניעה הזמני.
אני מורה על עיכוב ביצוע "צו הפינוי לפלישה טרייה" אשר היה קבוע ליום 7/5/18 וזאת עד ליום 29/7/18 בשעה 10:00.
...
בעניין זה קבע כבוד הנשיא אולשן (כתוארו דאז) בע"א 233/53 טהרני נ' גרינברג פ"ד ט(2) 1283: " צד המחפש עוגן הצלה בעקרונות היושר, עליו להראות כי מצדו נהג לפי הכללים האלה". כידוע וע"פ ההלכה הפסוקה אשר נקבעה ע"י בית המשפט העליון, וכיון שסעד זמני הנו סעד מן הצדק ומן היושר, על הבא בשערי בית משפט לבקש סעד זמני, לבוא כשידיו נקיות וליבו תם. אני סבור כי בהתנהלותו זו של המבקש, נכשל המבקש בדרישה מקדמית זו ומן הדין ומסיבה זו בלבד, לדחות הבקשה לצו המניעה הזמני.
על כן ומן הטעמים המקדמיים לעיל, דין הבקשה למתן צו מניעה זמני להידחות ואינני נדרש לדיון באותה "מקבילית כוחות" כמפורט לעיל, קרי בעילת התביעה של המבקש, במאזן הנוחות בין הצדדים ובייתר דרישות התקנות וההלכה הפסוקה הנ"ל. סוף דבר הבקשה למתן צו מניעה זמני - נדחית.
אני מורה על עיכוב ביצוע "צו הפינוי לפלישה טרייה" אשר היה קבוע ליום 7/5/18 וזאת עד ליום 29/7/18 בשעה 10:00.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי העותר בחר לעשות דין לעצמו, שב לאלתר והשתלט על המקרקעין הצמודים למבנה קטן שהוסכם כי יוותר בחזקתו אחרי הפינוי וביצע בניה בהיקפים נרחבים לרבות בניית בית מגוריו בשטח של כ-150 מ"ר, ובכלל זה העסק נשוא הדיון.
.אשר על כן ולאור הנסיבות המפורטות דלעיל במקובץ, אין לי אלא לדחות את טענותיך המפורטות בפנייתך ולחזור על עמדתנו לפיה אין מקום להנפיק לעסק הנידון היתר זמני ו/או רישיון עסק שעה שהוא נעדר אישור תיכנוני ונוכח הפרות דיני התיכנון והבניה המהותיות שבוצעו בעסק" (נספח ג' לכתב התשובה מטעם המשיבה).
לא מצאתי כל מקום לקבל את טענת העותר לפיה רק לאחר שנודע לו בחודש 11/22 כי הבקשה להיתר בניה לעסק הורדה מסדר היום, וכן לאור תגובת המשיבה לבקשה לעיכוב ביצוע צו סגירה שהוצא כנגד העסק במסגרת תיק רע"ס 51516-10-18 מיום 16/03/2023 לפיה קיימת היתנגדות צוות מהנדס העיר למתן אישור תיכנוני לעסק, החליט לפנות לבית המשפט.
לצורך הפעלת סמכותה נידרשת רשות הרשוי לקבל עמדתם של גורמים שונים, בהתאם לסוג העסק ולתנאים הקבועים בצו רשוי עסקים, וכן לוודא קיומם של תכליות הרשוי שקבלו ביטוין בסעיף 1(א) לחוק רשוי עסקים, כדלקמן: "(א)  שר הפנים, רשאי לקבוע בצוים עסקים טעוני רשוי ולהגדירם, כדי להבטיח בהם מטרות אלה או מקצתן:
...
סבורני כי אין מקום במסגרת עתירה מנהלית הבוחנת תקינות החלטת רשות מנהלית, להידרש לטיעונים בעניין קביעת זהות הבעלים במקרקעין, בפרט כאשר על פי הרישום בפנקס הזכויות העותר אינו הבעלים הרשום של החלקה מושא העתירה.
סוף דבר: סיכומו של דבר, ולאור כל המפורט, דין העתירה להידחות.
הנני מחייבת את העותר בהוצאות המשיבה בסך כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע כללי לגבי החוק בעיניין בן שמחון (רע"א 4311/00, מדינת ישראל נ' אליעזר בן שמחון, פ"ד נח (1) 827, 844-845 (19.11.2003), להלן: "עניין בן שמחון"), נקבע כי נדרשים ארבעה תנאים מצטברים להפעלת סמכות הממונה ליתן צו סילוק פולש: ראשית, כי אדם תפס מקרקעי ציבור; שנית, כי לדעת הממונה התפיסה אינה כדין; שלישית, כי הצוו ניתן תוך שלושה חודשים מיום שהתברר לממונה דבר התפיסה שלא כדין (הורחב מאז לששה חודשים); רביעית, כי הצוו ניתן לא יאוחר מ-12 חודשים מיום התפיסה (הורחב מאז לשלוש שנים).
כיוון שטענתו המרכזית של ב"כ התובע במהלך הסיכומים היתה בעיניין מסמכים שלא גולו לו, תוך בקשה לדחות את ההכרעה עד לאחר גילוי המסמכים וחקירת עדים נוספים, ראוי לבחון את השתלשלות בעניינים בתובענה: ביום 31.5.23 הוגשה: "בקשה בהולה לעיכוב ביצוע ובטול צו לסילוק יד ולפינוי מקרקעי ציבור...". ניכר מכותרת המסמך, כי התובע בחר להגיש בצוותא, במסגרת מיסמך אחד, את הבקשה הדחופה לסעד זמני ואת התביעה העיקרית לביטול הצוו.
...
סיכומו של דבר כל ארבעה התנאים שנקבעו בחוק ובפסיקה הוכחו כדבעי: אדם תפס מקרקעי ציבור שלא כדין, והצו ניתן פחות מששה חודשים מעת שנודע לממונה על התפיסה, והתפיסה, היינו בניית התוספת, נעשתה לפני פחות משלוש שנים.
נוכח כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה וצו הפינוי יעמוד על כנו.
התובע ישלם הוצאות הנתבעת רמ"י בסך 8,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 19.1.21 הוגשה בקשת התובעת לבימ"ש שלום בבאר שבע (ת"א 36623-01-21) לעיכוב ביצוע והארכת תוקפו של צו 3295 (להלן: "הבקשה"), כך שמניין הימים לבצוע הצוו מיום יחל מתאריך 15.4.21.
עלויות הפינוי לטענת הנתבע, לא היה כל צורך בהבאת כוחות מישטרה כה גדולים, 42 שוטרים, שני שופלים וג'יפים ולא הוכח מדוע נדרשו כל כך הרבה ציוד כלים ואנשים.
לטענת התובעת, עלויות ביצוע צו הפינוי מורכבות מעלויות הבצוע של הפינוי בפועל באמצעות קבלני הרשות ועלויות אבטחת הפינוי ע"י משטרת ישראל.
בהתאם נדחית הדרישה להצגת דוחות מודיעין שהצדיקו את הקף הכוחות והציוד ויתר טענות הנתבע בעיניין העלויות.
...
טענות אלו נדחות מהטעמים שיפורטו להלן.
סיכומו של דבר לנוכח האמור אני מקבל את התביעה במלואה ומחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 53,505 ₪ בגין עלויות הפינוי.
בקשת התובעת לצו מניעה קבוע כאמור בסיכומיה נדחית בנסיבות בהן סעד זה לא נתבע בתובענה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו