כן נפסק, ויפים הדברים לענייננו, כי קיים אינטרס צבורי שעד יאמר במישטרה את אשר ידוע לו ואת אשר הוא חושב מבלי לחשוש מתביעה על "לשון הרע", על מנת שלא לפגוע בעבודת המישטרה, ולאפשר לה לבצע עבודתה כיאות:
"סבור אני שיש אינטרס צבורי שעד יאמר במישטרה את אשר ידוע לו ואת אשר הוא חושב בלי לחשוש מתביעה על לשון הרע, על מנת שלא לפגוע בעבודת המישטרה, ולאפשר לה לבצע את עבודתה כיאות. הנתבע אמר את דבריו בעת החקירה במישטרה. חובתו של הנתבע לומר בחקירה את האמת בה הוא מאמין נובעת מהוראות פקודת הפרוצידורה הפלילית (עדות) ומהוראות פרק ט' סימן א' של חוק העונשין, תשל"ז-1977. משהייתה לנתבע חובה ליתן את תשובותיו לחוקר, הרי שתשובות אלו מצויות תחת חסינות מוחלטת של הוראת סעיף 13(9) לחוק ..."
ברת"ק (מחוזי-חיפה) 58427-02-20 סטופין נ' דינין (25.2.20), בית המשפט המחוזי דחה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ב- ת"ק 42974-08-19, במסגרתה נדחתה תביעה בעילת לשון הרע שהגיש המבקש נגד המשיבה.
נקבע, כי עדות במישטרה חוסה תחת ההגנה שבסעיף 13(9) לחוק איסור לשון הרע, כך נפסק:
"בית משפט קמא קבע, כי בין אם נימסרה עדותה של המשיבה למשטרת ישראל לאחר שזומנה על ידי משטרת ישראל למסור את עדותה ובין אם עשתה כן בד בבד עם הגשת התלונה ומיוזמתה, הרי שהפירסום שנעשה למשטרת ישראל איננו מקים למבקש עילת תביעה המזכה בפצוי כלשהוא, שכן אם זומנה המשיבה למסור עדות במישטרה ביוזמת המישטרה, הרי שמדובר בפירסום מותר בהתאם להוראות סעיף 13(9) לחוק, קרי פירסום שהמפרסם חייב לעשות על פי הוראה של רשות מוסמכת; וככל שמדובר בעדות שנמסרה על ידי המשיבה מיוזמתה למשטרת ישראל, הרי שכל עוד לא חרג הפירסום מתחום הסביר ונעשה בנסיבות המנויות בסעיף 15(8) לחוק, קרי בהגשת תלונה על המבקש לרשות המוסמכת לקבל את התלונה ולחקור בעיניין, יש לראות את הפירסום כפרסום החוסה תחת הגנת תום הלב. עוד צוין כי על מנת שפרסום בנסיבות המפורטות בסעיף 15(8) לחוק, לא יחשב כפרסום בתום לב על אף העובדה שזה לא חרג מתחום הסביר, על הטוען לכך להוכיח שהתקיימו אחת הנסיבות שבסעיף 16(ב) לחוק. בהקשר זה קבע בית משפט קמא כי התובע לא עמד בנטל."
בת"א (שלום-ת"א) 66011-12-19 שניידר נ' משטרת ישראל (14.6.2020), התקבלה בקשה לסילוק תביעה על הסף נגד נתבעת שנתנה עדות במישטרה, מהטעם שעדותה חוסה תחת ההגנה שבסעיף 13(9) לחוק איסור לשון הרע, בית המשפט ציין: "אדגיש כי לדידי, גם עדות שנמסרה במישטרה מיוזמתו של העד, כל עוד מדובר בעדות ולא בתלונה, תיחשב כפרסום שסעיף 13(9) חל עליו, שהרי הסיפא של הסעיף הנ"ל כולל גם פירסום שהיה רשאי המפרסם לעשות על פי היתר של רשות מוסמכת לכך בדין ואילו סעיף 15(8) לחוק אינו חל על עדות עד במישטרה, שכן המחוקק עשה שימוש במילים "תלונה שהוגשה"" (סעיף 27 לפסק הדין).
סוף דבר
לאור האמור לעיל דין הבקשות להיתקבל, ויש להורות על דחיית התביעה על הסף נגד הנתבעים 1, 4 ו-5.
...
לסיכום: זימונם של המבקשים על ידי מח"ש, נחשב לזימון על ידי רשות המוסמכת לכך כדין כדרישת סעיף 13(9), וגם אם נקבל את טענות התובע בדבר לשון הרע בעדויות שנמסרו בגדר אותן חקירות, אין בכך כדי להקים עילה לקיומה של עבירה לפי לשון הרע, אשר מעניק הגנה על לשון הרע שנמסרה ל-"רשות מוסמכת", בענייננו מח"ש.
לאור התוצאה אליה הגעתי מתייתר הצורך לדון ביתר טענות המבקשים.
סוף דבר
לאור האמור לעיל דין הבקשות להתקבל, ויש להורות על דחיית התביעה על הסף נגד הנתבעים 1, 4 ו-5.
התובע ישלם למבקשים הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום של 5,000 ₪ (כולל) לכל אחד בנפרד.