לפניי בקשה למתן סעד זמני בעירעור המורה לרשות האוכלוסין שלא להרחיק מישראל את המבקש, Ievgen Vitiugov (להלן: המבקש), ולא לנקוט נגדו הליכי אכיפה אחרים, עד להכרעה בעירעור שהגיש על פסק דינו של בית הדין לעררים (כב' הדיין דותן ברגמן בערר (ת"א) 2468/19 מיום 17.6.20), במסגרתו נדחה ערר המבקש על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן: הרשות), לדחות את בקשתו לקבלת מקלט מדיני בסדר דין מהיר.
המבקש טוען כי במצב דברים זה שגתה רשות האוכלוסין שדחתה את בקשת המקלט שלו על הסף, ולא ערכה לו ראיון מקיף כנדרש.
לטענת המבקש, בית הדין לא היה קשוב לטענותיו והסבריו, לא בחן את טיעוניו, ואימץ, כפי שהיא, את החלטת הרשות ("כהחלטת סטנסיל", כאמור בסעיף 6 לערעור).
רשות האוכלוסין מוסיפה וטוענת כי ההחלטה לדחות את בקשת המקלט של המבקש התקבלה כדין לאור נוהל לטפול במבקשי מקלט (מיום 2.1.11), ובעקבות חוות דעת משרד החוץ בעיניין אוקראינה.
בהמשך, הבהיר כי מדובר ביחס של התושבים ולא בבעיה מול השלטונות (עמ' 8 לראיון המקלט): "אני אומר שאני לא רוצה לחזור לאוקראינה כי אני ממחוז דונייצק וזה רשום בכל מקום, ומתייחסים אלי כמו לאויב". אז נישאל מי מתייחס אליו כמו לאויב והשיב (שם): "האנשים שמתגוררים בשאר אוקראינה". כדי להבהיר שאכן אין בעיה לגור במחוז אחר מבחינת שילטונות אוקראינה, נישאל המערער (שם): "אם אני מבין נכון אתה מתכוון ששאר תושבי אוקראינה לא אוהבים את האנשים שגרים בדונייצק" והשיב בחיוב.
...
על כן ניתן היה לדחות את הבקשה רק מטעם זה.
אולם, דין הבקשה להידחות גם לגופם של דברים.
לאור כל האמור לעיל, סיכויי הערעור במקרה זה קלושים.
סוף דבר
בנסיבות אלו לא מצאתי להיעתר לבקשה לסעד זמני.