השופטת לאה גליקסמן
לפנינו ערעור על החלטת רשמת בית דין זה, השופטת אפרת קוקה (ע"ע 30767-07-19), במסגרתה נדחתה בקשת המערערים להארכת המועד להגשת ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי באר-שבע (השופט משה טוינה ונציגי הציבור יהודה ריינר ואיריס ליברובסקי; סע"ש 13153-12-14 וסע"ש 13171-12-14), אשר דחה את תביעת המערערים.
לדידם, הבקשה לא העלתה כל טעם מיוחד העשוי להצדיק את הארכת המועד; פסק הדין הפך חלוט ביום 30.6.2019 והמשיבים הסתמכו על סופיות הדיון בעיניינם; הבקשה להארכת מועד הוגשה לאחר חלוף המועד; סכויי העירעור קלושים נוכח הקביעות העובדתיות של בית הדין האיזורי; טענת המערערים לעניין המצאת פסק הדין או העידר ההמצאה לא נתמכה בתצהיר.
טענות הצדדים בעירעור על החלטת הרשמת
המערערים טענו, כי סכויי העירעור טובים, היות ובית הדין היתעלם לכאורה מהודאת המשיבים כי המערערת עבדה בשירותם ומראיות נוספות, המעידות על קיום יחסי עבודה בין המשיבים לבין שני המערערים; ככל שבית הדין האיזורי היה מקיים דיון בתשתית הראייתית המלאה שנפרשה לפניו הייתה מתקבלת תביעת המערערים; זאת ועוד, גם אם המערערת הועסקה על ידי המערער, הרי שבהתאם לסעיף 12א(ג) לחוק העסקת עובדים, משחלפו תשעה חודשים היא נחשבת כעובדת של המשיבה 1 ולא של המערער; צפייתה של עו"ד אדרי בפסק הדין אינה מהוה המצאה כדין, משצפייה זו לא נעשתה אגב פתיחת פסק הדין בתיבת הדוא"ל האישית שלה, אליה לא הומצא פסק הדין, כי אם באתר עצמו; לא בוצע משלוח דואר רשום של פסק הדין למשרדה של עו"ד אדרי; בקשת הארכה לא נגועה בחוסר תום לב. אדרבא, היא מעידה על שקידה ראויה.
...
כאמור לעיל, בית הדין דחה את תביעת המערערים במלואה, תוך שנקבע כי ההתקשרות בין המערער 1 (להלן – המערער) ובין המשיבים הייתה "במסגרת היותו קבלן המספק שירותי כוח אדם" וכי המערערת 2 (להלן – המערערת), אשתו של המערער, לא עמדה ברף הראייתי להוכחת קיומם של יחסי עבודה בינה ובין מי מהמשיבים, למשך העסקתה הנטענת ולהיקפה, ולכל היותר, אם בכלל "עבדה בפועל בשטחים החקלאיים אותם מעבדת הנתבעת [המשיבה 1, ל.ג] – עבודתה כאמור נעשתה במסגרת יחסי עובד מעסיק שבינה לבין מספק השירות, התובע [הוא המערער - ל.ג]". בית הדין ציין כי גם אם פעל המערער בניגוד לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, תשנ"ו – 1996 (להלן – חוק העסקת עובדים) אין בכך כדי להביא למסקנה כי העובדים שהעסיקם הם עובדי המשתמש או כי הוא עצמו בגדר עובד, שכן פעילות בניגוד לחוק אין בה כדי ליצור יחסי עובד מעסיק בין עובד הקבלן לבין המשתמש.
משלא מצאנו כי יש סיכוי גבוה להתערבות בקביעה עובדתית זו, הרי שגם אין סיכוי גבוה לטענה המשפטית כי יש להחיל בעניינה את הוראת סעיף 12א(ג) לחוק להעסקת עובדים.
נוכח האמור, לא מצאנו כי סיכויי הערעור מהווים "טעם מיוחד" המצדיק הארכת מועד להגשת ערעור.
סוף דבר
על יסוד כל האמור לעיל - הערעור נדחה.