מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית בקשת אסיר לשחרור מוקדם מצד ועדת השחרורים

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

" אחד מהנתונים שנשקלים על-ידי ועדת השחרורים בעת בחינת בקשה מצידו של אסיר לשיחרור מוקדם, עניינו בשאלה האם ובאיזה אופן הישתלב האסיר בפעילויות שקום במהלך מאסרו.
המבקשים – אסירים שאינם אזרחי או תושבי מדינת ישראל, אשר בקשותיהם לשיחרור מוקדם נדחו – טוענים כי בעת בחינת מסוכנותו של אסיר שאינו רשאי מלכתחילה להישתלב בפעילויות שקום, יש להיתחשב בנתון זה לזכות האסיר, ובכל מקרה, אין לזקוף נתון זה לחובתו.
...
לאחר שבחנתי את עמדות הצדדים באתי לכלל דעה שיש מקום להבהרה מצדו של בית משפט זה באשר לשאלה כיצד נדרשת ועדת השחרורים להפעיל את שיקול דעתה בבואה לבחון את הסכנה הנשקפת לשלום הציבור משחרורו על תנאי של אסיר שאינו אזרח או תושב ישראל.
אשר למקרה הפרטני, לאחר ששקלתי בדבר באתי לכלל מסקנה כי יש להשיב את שני ההליכים שלפנינו לבחינה מחודשת לפני ועדת השחרורים, וכך אציע לחבריי שנעשה.
סבורני כי לא נכללה בהן התייחסות מלאה לכלל הנתונים בעניינם של האסירים, ולא הובהר בגדרן באופן מפורט כיצד שוקללו הנתונים השונים.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו סברה דעת הרוב כי האסיר מגלם מסוכנות לשלום הציבור ובהתאם יש לדחות את בקשתו לשיחרור מוקדם.
יו"ר הועדה, כב' השופט בדימוס שילוני, סבר כי בנסיבות העניין, כאשר מדובר במאסר ראשון מאחורי סורג ובריח, על רקע שלובו החיובי של העותר בתכנית טיפולית בכלא, ותוך שמביאים בחשבון את היתנהגותו הטובה בעת מאסרו ואת תכנית השקום שהוכנה ע"י רש"א, כי אז יש מקום להעתר לבקשתו של האסיר לשיחרור מוקדם.
נראה כי הדבר נכון לא רק לשלב גזירת הדין אלא גם לשלב בו נשקלת האפשרות לשיחרור מוקדם של אסיר ברישיון, כאשר מהצד האחד עומדת האפשרות של המשך ריצוי המאסר לתקופה קצרה וללא כל תכנית טיפולית, ומהצד השני האפשרות של שיחרור מוקדם למסגרת טיפולית בפקוח רש"א, בתכנית טיפולית המהוה המשך ישיר לתכנית טיפולית בה עמד האסיר בהצלחה במהלך מאסרו.
...
חברי הוועדה מר אשר זיו ומר רפאל בילר סברו, בדעת הרוב, כי יש לדחות את בקשתו של העותר לשחרור מוקדם.
בנסיבות אלו סברה דעת הרוב כי האסיר מגלם מסוכנות לשלום הציבור ובהתאם יש לדחות את בקשתו לשחרור מוקדם.
הגם שאין מדובר בשלב של גזירת הדין, אלא בשלב בו נבחנת בקשה לשחרור מוקדם ממאסר, סבורני כי על ועדת השחרורים להביא בחשבון ולתת משקל לאפיק הטיפולי המוצע, תוך יישום, בהתאמה הנדרשת, של עקרונות תורת המשפט הטיפולי שבבסיסו שימוש בכוח המשפטי כמנוף להליך טיפולי ושינוי דרכיו של מי שביצע עבירה.
סיכום: אשר על כן ובסיכומו של דבר אציע לחברי כי נורה כדלקמן: נורה על שחרורו המוקדם של העותר ממאסרו.
בנוסף אנו מורים כי האסיר ישולב בטיפול בתכנית רש"א, כפי שהוצגה בפני ועדת השחרורים, על כל רכיביה.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפנינו עתירת אסיר נגד החלטת ועדת השחרורים במקום מושבה בבית סוהר כרמל, מיום 8.10.15, בה נדחתה בקשת העותר לשיחרור מוקדם ממאסר.
כן צוין כי ועדת אלמ"ב מעריכה פוטנציאל גבוה לסיכון ומסוכנות מצד האסיר כלפי סביבתו, אך צוין בחוות הדעת כי הועדה לא קיבלה היתייחסות מקרבן העבירה וחוות הדעת נסמכת על מסמכים בלבד.
...
כאמור, אנו סבורים כי מדובר בהחלטה שאיננה חורגת ממתחם הסבירות בנסיבות העניין ואין מקום להתערב בה. מהמסמכים שהוצגו לפנינו עולה כי התנהגותו של העותר בכלא אינה תקינה ומדובר בתנאי בסיסי שהעותר אינו עונה עליו.
סבורים אנו כי אכן לא היה מקום לנהל דיון שלא במעמד הסניגור, למעט אם מדובר בדיון בשאלת חסיון חומר המוצג לוועדה.
אשר על כן העתירה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

על רקע ממצאיה, ועדת האלמ״ב העריכה כי "קיים פוטנציאל גבוה לסיכון ומסוכנות מצד האסיר [המבקש, י.ו] כלפי סביבתו" ולכן לא המליצה על יציאת המבקש לחופשות או על שיחרור מוקדם.
דיון והכרעה לאחר העיון בבקשה ובנספחיה וכן לאחר העיון בחומר הגלוי והחסוי שעמד בפני בית המשפט המחוזי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות אף מבלי להורות על קבלת תשובה.
...
דיון והכרעה לאחר העיון בבקשה ובנספחיה וכן לאחר העיון בחומר הגלוי והחסוי שעמד בפני בית המשפט המחוזי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להורות על קבלת תשובה.
לכל האמור יש להוסיף, כי לאחר שעיינתי אף אני בחומר שעמד כאמור לפני בית המשפט המחוזי, מצאתי כי לא נפלה שגגה בקביעת בית המשפט המחוזי לפיה "התמונה העולה מהחלק החסוי הינה תמונת מסוכנות של ממש" וכי "מדובר במסוכנות ברף גבוה ביותר". לנוכח כל האמור, לא מצאתי להתערב בפסק דינו של בית המשפט המחוזי.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי דחה את עירעורו של המבקש על החלטתה של ועדת השחרורים הפועלת לפי חוק שיחרור על תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: ועדת השחרורים או הועדה) שלא להעתר לבקשתו לשיחרור מוקדם.
הועדה אף ציינה כי הוגש לעיונה חומר מודיעיני רב בעיניינו של המבקש, המצביע אף הוא על היתנהגות שלילית מצידו.
כן צוין כי המבקש נפגש עם נציגי הרשות לשקום האסיר (רש"א) שמצאו אותו מתאים להכנת תכנית שקום בקהילה.
...
בית המשפט המחוזי דחה את ערעורו של המבקש על החלטתה של ועדת השחרורים הפועלת לפי חוק שחרור על תנאי ממאסר, התשס"א-2001 (להלן: ועדת השחרורים או הוועדה) שלא להיעתר לבקשתו לשחרור מוקדם.
בסיכומו של דבר, נקבע כי בהתחשב במרחב שיקול הדעת הנתון לוועדה – אין זה המקרה להתערב בו. בבקשה שבפני חוזר המבקש, בעיקרו של דבר, על הטיעונים שהעלה בפני בית המשפט המחוזי.
לאחר עיון בבקשה, מצאתי כי דינה להידחות אף מבלי להידרש לתשובה.
אשר על כן: הבקשה לרשות ערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו