מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית בקשה להכרה בזכות מחלה עקב התנכלויות במשטרה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת קצין התגמולים, אשר דחה את בקשת התובע להכרה בזכויות לפי חוק הנכים בשל מחלת הסוכרת סוג 2 שבה לקה.
טענות אלו של התובע נידונו ונדחו בבית המשפט לעניינים מינהליים בעת"מ 9968-12-17 (להלן: "העתירה המנהלית") שבו נפסק כי לא נפל פגם במועד העלאת התובע בדרגה לתפקיד רפ"ק וכי לא הונחה תשתית מספקת כדי לקבוע שביסוד היתנהלות המישטרה שיקולים לא עינייניים הנובעים מהרצון להיתנכל לתובע ולהתעמר בו. לטענת הנתבעת, בית המשפט לעניינים מינהליים קבע ממצאים עובדתיים הפוכים לאלו שעומדים ביסוד התביעה, ומשמעות פסק הדין של בית המשפט לעניינים מינהליים כי התובע אינו זכאי לפצוי וההתנהלות כלפיו היתה תקינה והרבה מעבר לסבירה.
...
יש לדחות את התביעה על הסף מחמת התיישנות.
סוף דבר הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת גם בשל השתק עילה וגם מחמת התיישנות.
טענות הנתבעת בדבר היעדר עילה, היעדר סמכות עניינית, השתק פלוגתא, כפל פיצוי ושיהוי נדחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בשנת 1986 הגיש המבקש תביעה וטען כי מחלתו נגרמה עקב היתעמרות שעבר על-ידי הקצין שהיה ממונה עליו בתקופה הרלוואנטית.
בבקשתו טען המבקש כי יש להכיר בכך שמחלתו פרצה עקב שרותו ולא רק הוחמרה בשל כך, וכי ממילא הוא זכאי לתגמולים בשיעור גבוה יותר.
בנסיבות אלו, קבעה ועדת הערעורים כי מדובר בתביעה חדשה, שדינה להדחות מחמת התיישנותה עוד בשנת 2002, בשים לב לכך שהמבקש השתחרר משרותו במישטרה בשנת 1999, ומשלא היתקיימו התנאים להארכתה של תקופת ההתיישנות לפי סעיף 32א לחוק הנכים.
...
בנסיבות אלו, קבעה ועדת הערעורים כי מדובר בתביעה חדשה, שדינה להידחות מחמת התיישנותה עוד בשנת 2002, בשים לב לכך שהמבקש השתחרר משירותו במשטרה בשנת 1999, ומשלא התקיימו התנאים להארכתה של תקופת ההתיישנות לפי סעיף 32א לחוק הנכים.
לאחר שעיינתי בבקשה הגעתי למסקנה שיש לדחותה, וזאת אף מבלי להידרש לתגובה.
אשר על כן: הבקשה נדחית.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 30.12.2013 הגיש המערער למשיב בקשה להכרת זכות [מחלה] לפי חוק הנכים (תגמולים ושקום) תשי"ט-1959 [נוסח משולב] (להלן: חוק הנכים), בגין פגימה נפשית שלטענתו הוא לוקה בה ואשר נגרמה עקב התנכלויות כלפיו במהלך שרותו במישטרה.
חוות דעת מיום 3.11.2015 של ד"ר פסטרנק-גונן, שהנה מומחית בפסיכיאטריה, ואשר ניתנה למשיב, קבעה שלמערער הפרעה מסוג mild depression וכי השרות אינו אחראי למצבו הנפשי "מאחר וכל ההתנהלות הייתה על פי המקובל במשטרת ישראל". על בסיס חוות דעת זו, החליט המשיב ביום 25.11.2015 לדחות את בקשת המערער להכרה בנכותו, בקבעו כי לא הוכח קשר סיבתי בין ארוע מחודש יוני 2013 ותנאי שרותו לבין מצבו הנפשי.
...
לסיכום: דחיית בקשת המשיב לראות במסמך מיום 1.3.2015 כ"ראיה חדשה" לפי סעיף 35 לחוק לא מנעה הגשת מסמך זה לעיונו של ד"ר שם דוד, שכתב חוות דעת עליה הסתמך המשיב בהחלטתו מושא ערעור זה. בהיעדר חוות דעת רפואית מטעם המערער, דין ערעורו על החלטת המשיב מיום 24.8.2020 להידחות.
הערעור נדחה.
המערער ישלם למשיב שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 7,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע תבע סעד הצהרתי המורה לנתבעת למסור לידיו פרוטוקולים של כל הוועדות הרפואיות שדנו בעיניינו וכן להורות על סיום עבודתו בשב"ס בדין מפוטר מחמת מצבו הרפואי ומחמת היתעמרות הנתבעת בו. כמו כן תבע סעד הצהרתי המאפשר לו לממש זכאותו לגימלה מחמת מצבו הבריאותי.
קרי, הנתבעת הכירה בהתפטרות התובע וסיום יחסי העבודה על רקע מצב רפואי.
התובע טען כי ההתעמרות וההתנכלות התעסוקתית אותה הוא מייחס למעסיקתו, היא היתעמרות כלכלית ובאה לידי ביטוי בין היתר בשלילת שכר ו/או זכויות נילוות לשכר, ניכוי ימי חופשה על חשבון ימי מחלה.
בשל אופיים המיוחד של תפקידי מישטרה ושרות בתי סוהר בחברה, ובשל האחריות הרבה הקשורה במשרת שוטר או סוהר, נקבעים דרכי גיוסו של שוטר או סוהר, חובותיו, סמכויותיו, ומשמעותו בחוק מיוחד, בנבדל משאר עובדי המדינה; חוק שירות המדינה (מינויים), תשי"ט-1959, חוק שירות המדינה (משמעות), תשכ"ג-1963, וחוק שירות התעסוקה, תשי"ט-1959 –אינם חלים עליו.
סוף דבר: הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת בחלקה: התביעה לפצוי בגין היתעמרות בעבודה, עוגמת נפש והפרת חובת תום הלב של הנתבעת במקום העבודה (ס' 59 – 76 לכתב התביעה) – נמחקת על הסף.
הבקשה לסילוק על הסף של התביעה לפצויי פיטורים, דמי הבראה, פדיון חופשה ופדיון ימי מחלה לרבות פיצוי הלנה (ס' 53 – 58 לכתב התביעה) – נדחית.
...
בנסיבות אלה, רכיבי תביעה אלה הינם בסמכותו העניינית והיחודית של בית הדין והבקשה למחיקתן על הסף – נדחית.
סוף דבר: הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת בחלקה: התביעה לפיצוי בגין התעמרות בעבודה, עוגמת נפש והפרת חובת תום הלב של הנתבעת במקום העבודה (ס' 59 – 76 לכתב התביעה) – נמחקת על הסף.
הבקשה לסילוק על הסף של התביעה לפיצויי פיטורים, דמי הבראה, פדיון חופשה ופדיון ימי מחלה לרבות פיצוי הלנה (ס' 53 – 58 לכתב התביעה) – נדחית.

בהליך ערעור לפי חוק הנכים (ע"נ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

רקע והליכים קודמים ביום 30.12.2013 הגיש המערער למשיב בקשה להכרת זכות [מחלה] לפי חוק הנכים (תגמולים ושקום) תשי"ט-1959 [נוסח משולב] (להלן: חוק הנכים או החוק), בגין פגימה נפשית, אשר לטענתו הוא לוקה בה, ואשר נגרמה עקב היתנכלות של מפקדו בעת שרותו במישטרה בחודש יוני 2013.
בעקבת הגשת הבקשה הפנה המשיב את המערער לפסיכיאטרית ד"ר פסטרנק, אשר בחוות דעתה מיום 3.11.2015 כתבה בפרק "דיון" כי בעקבות האירועים בעת שרותו במישטרה נגרמה למערער הפרעה מסוג mild depression, אך טענה כי מדובר באירועים בהם היתנהלות המישטרה "הייתה על פי המקובל במשטרת ישראל". על בסיס חוות דעת זו החליט המשיב ביום 25.11.2015 לדחות את בקשת המערער להכרה בנכותו, בקבעו כי לא הוכח קשר סיבתי בין ארוע מחודש יוני 2013 ותנאי שרותו לבין מצבו הנפשי.
...
לאור אי-הוכחת הקשר הסיבתי העובדתי, דין הערעור להידחות.
התוצאה משלא הוכח קשר סיבתי עובדתי, הערעור נדחה.
לאור דחיית הערעור, אנו מחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 10,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו