בהחלטתה הראשונה, דחתה כב' הרשמת את בקשת המבקשת למתן צו לאיחוד תיקים וקביעת צו תשלומים בסך 200 ₪.
על הרקע תקוני החקיקה הנ"ל עמד לאחרונה כב' השופט (ס.נ.), טל חבקין, ברער"צ (שלום ת"א) 38953-12-21 דוד אריאל פינטו נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ (27/03/2022), באומרו: "שאלת הפיתרון הראוי ליחידים חדלי פרעון שמתנהלים נגדם תיקי הוצאה לפועל רבים נדונה בפסיקה ובספרות. אחד הפתרונות שאומץ בחקיקה הוא סמכות ההכרזה על חייב כמוגבל באמצעים ואיחוד תיקיו כמנגנון גבייה קולקטיבי, המגן על החייב, במסגרת מערכת ההוצאה לפועל. ברם העדר אפשרות לקבל הפטר במסגרת ההוצאה לפועל מחד גיסא, והעדר תמריץ מספיק לפנות להליך פשיטת רגל לנוכח החסמים שנלוו לו מאידך גיסא, הובילו לכך שחייבים רבים נותרו במסלול זה, בלא תועלת לנושים, ללא הגבלת זמן, וללא אופק שקום כלכלי. על כן הציעה הועדה לשפור ולייעול הליכי האכיפה והגבייה (ועדת מאור) לבטל מסלול זה, ולהפנות חייבים אלה להליך פשיטת רגל .... שאִפשר בהוראת שעה לקבל הפטר בהוצאה לפועל, הביא מזור חלקי בלבד לחייבים אלה. תיקון מס' 47 ביטל את האפשרות להכריז על חייב מוגבל באמצעים ... החל ממועד כניסתו לתוקף של חוק חידלות פרעון".
ובהמשך: "תכלית מרכזית של החוק [חידלות פרעון] היא איפוא להקל על חייבים לנהל הליך חידלות פרעון שיוביל לשיקומם הכלכלי במסגרת תחומה בזמן, תוך הגברת הוודאות והפחתת חסמים... חוק חידלות פרעון, שתיקן את חוק ההוצאה לפועל, מבחין בין שני סוגי חייבים חדלי פרעון. הסוג הראשון הם חייבים שסכום חובותיהם המצטבר אינו עולה על 150,000 ₪ שהודיעו כי אינם יכולים לפרוע את חובותיהם בתקופות ובשיעורים ... הקנה לרשם ההוצאה לפועל סמכות להאריך תקופות אלו בתנאים...; הסוג השני הם חייבים שחובם המצטבר עולה על 150,000 ₪ והודיעו שאינם יכולים לפרוע את חובותיהם בתקופות ובשיעורים כאמור בסעיף7א1 – יימסר להם מידע על האפשרות להגיש בקשה לצוו פתיחת הליכים לממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי...".
למעשה, החל מחודש ספטמבר 2019, לא ניתן להכריז על חייב שאין באפשרותו לפרוע את חובו בתקופות הקבועות, כחייב מוגבל באמצעים ולאחד את תיקיו מכוח חוק ההוצאה לפועל.
...
כל הטעמים הנ"ל מובילים למסקנה כי בנסיבות העניין, אין לאשר הקמת תיק איחוד "זמני".
לפני סיום ראיתי לציין, כי בפסיקה קודמת של בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט עודד מאור), ניתנה אפשרות ל"מצב ביניים" של צו זמני מיוחד לאיחוד תיקים למשך פרק זמן מוגבל שבמהלכו ישקול החייב את המשך צעדיו, כאשר כנגד חייב מתנהלים מספר תיקי הוצל"פ, ואינו מוכרז כחייב מוגבל באמצעים, כדי למנוע היחשפותו לנקיטת הליכים בכל התיקים כנגדו (ראו: רע"צ (ת"א) 15743-03-12 אבי פוני נ' בנק אוצר החייל בע"מ (12/03/2012)).
סוף דבר
במקרה שלפנינו, החלטות כב' רשמת ההוצאה לפועל, הן החלטות נכונות, אשר מתיישבות עם סעיפי החוק הרלוונטיים, שכן אין בהן כל סטייה או חריגה מהוראות החוק או מפסיקתו של בית המשפט העליון.
לאור האמור, שוכנעתי כי אין להתערב בהחלטות של כב' הרשמת, ואני דוחה את בקשת הרשות לערעור.