שנית, נקבע בהחלטה, מה שלא נטען בהחלטות הקודמות, כי נסיבות העותרת מעלות חשש לניצול לרעה של אפשרות הגיור לצורך קבלת מעמד בישראל, ובתוך כך שהיה ממושכת שלא כדין בישראל, והבקשות הקודמות שהגישה העותרת לקבל מעמד מכח חיים משותפים עם אזרחים ישראלים טרם בקשתה הנוכחית.
"
עוד קבעתי כי:
"כיון שהמשיבה אינה מקבלת את אישור הגיור של בית הדין הרבני, וכיון שטענה דומה עלתה בעתירה אחרת (עת"מ 5079-01-23 ליטוין), תעביר המשיבה את כתבי בית הדין לרבות החלטות אלו למנהל בתי הדין הרבניים שיוכל לשקול התייצבות בהליך".
ביום 31.01.23 הודיע ב"כ העותרת כי העביר לרשות העתק נאמן למקור של פרוטוקול הגיור שעברה העותרת בבית הדין שערי הוראה שמצא במאמץ בארכיון בית הדין שאינו ממוחשב, והצדדים ביקשו ארכה כדי למצות את הניסיון להגיע להסדר שייתר את ההכרעה בעתירה.
לאחר שניתן פסק הדין בהסכמה והעתירה נמחקה יחד עם התחייבות הרשות לידון מחדש בבקשה בהיתחשב בגיור השני, קיבלה הרשות את ההחלטה העניינית השניה שדחתה שוב את בקשת העותרת באותם נימוקים כפי שהחליטה לכתחילה, וללא התיחסות לגיור השני, ואף הוסיפה וטענה, כאמור, כי אין לבית המשפט סמכות לידון בה. ביום 27.11.22, במהלך הדיון בעתירה שלפניי, קיבלה הרשות את ההחלטה השלישית, שדחתה שוב את בקשתה בנימוקים נוספים שהתייחסו לגיור השני והתמקדו במסמכי הגיור ובראיות שביקשה הרשות לקבל כדי להוכיח את כנותו וכשרותו.
במקרה זה, משום שאילמלא הסכים ב"כ הרשות בדיון כי יישקל מתוה הפשרה וב"כ העותרת התאמץ והמציא מסמכים נוספים בהתאם להחלטתי מאותו מועד, היו הצדדים מסכמים טענותיהם בעל-פה באולם והיה ניתן פסק דין על בסיס המסמכים והסיכומים.
...
אני סבורה כי היה על הרשות לעמוד על טעותה בהחלטה הראשונה, ולבחון אך ורק את השאלה העובדתית הנקודתית – האם הגיור השני, שאושר בידי בית הדין האזורי בתל אביב, נעשה בעת שהעותרת שהתה בישראל באשרה מסוג ב/1 כדין.
לאור כל האמור לעיל, דין העתירה להתקבל לגופה, משום שהעותרת עומדת בתנאים שנקבעו בפסיקת בית המשפט העליון לקבלת מעמד.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, העתירה מתקבלת.