]השופט נ' סולברג:
העתירה שלפנינו מכוּונת נגד פסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה, בע"ע 43836-09-22, מיום 3.1.2023 (ניתן על-ידי השופטים ל' גליקסמן, א' סופר ו-מ' נעים דיבנר, ונציגי הציבור ח' שחר ו-ש' ויצמן), שבגדרו נדחה ערעור שהגיש העותר 3, הרב מאיר פרנקל (להלן: העותר), נגד פסק דינו בית הדין האיזורי לעבודה בנצרת, בפ"ה 35761-06-18, מיום 6.7.2022 (השופטת ר' טרנר).
על שלושה סעדים עומדת העתירה: הסעד הראשון הוא סעד כללי, שלפיו מתבקשים אנו להורות למשיב 3, המשרד לשירותי דת, לסיים את אשר החל לפני כ-5 שנים, ולקבוע קריטריונים "הקובעים אם וכיצד ניתן לצמצם משרתו של רב עיר מכהן, בעילה של העדר יכולת [ה]כלכלית של הרשות המקומית הרלבנטית". הסעד השני והסעד השלישי נוגעים לעניינו הפרטני של העותר, ולמעשה חד המה: ביטול פסק הדין של בית הדין הארצי לעבודה, וכפועל יוצא מכך ביטול החלטת המועצה לצמצם את משרתו ל-25%.
...
כך או אחרת, ואפילו אם אניח כי קיימים צדדים לכאן ולכאן בשאלה הפרשנית האמורה, אינני סבור כי הדבר עולה כדי 'טעות משפטית מהותית', המצדיקה את התערבותנו, שכן, כפי שכבר נפסק בעבר: "עצם קיומם של פירושים משפטיים חלופיים או של מיגוון של דרכים משפטיות אפשריות אינו מתיישב עם המסקנה, כי נפלה טעות משפטית מהותית" (עניין חטיב, 693; בג"ץ 2055/08 נקש נ' בית הדין הארצי לעבודה, פסקה 10 (17.3.2008)).
העותרים לא פנו, ואף לא טענו כי פנו, למשרד לשירותי דת, או לגורם כלשהו אחר, בטרם הגשת העתירה, ולפיכך אין מנוס אפוא מדחיית הסעד הכללי שבעתירה, מחמת אי-מיצוי הליכים.
לנוכח כלל האמור, העתירה נדחית בזאת על הסף.