מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דוגמה לתביעה שנדחתה בגין פיטורים בהריון

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת טענה כי התובעת התפטרה לצורך טפול בילד, הנתבעת לא הרעה את תנאי התובעת בשל ההיריון והתובעת קיבלה את כל זכויותיה.
עוד טענה התובעת כי התפטרותה נעשתה "בדלית ברירה ולאחר שתנאי העסקתה אגב פגיעה משמעותית בשכרה ובזכויותיה הנובעות מכך הורעו על ידי הנתבעת ו/או מי מטעמה, באופן מכוון, כל זאת מיום שנודע למנהליה של הנתבעת כי התובעת מצויה בהריון ובתקופה בה הייתה מצויה הנתבעת בחודשי ההיריון" (סעיף 27 לכתב התביעה).
כך לדוגמא: "הסברתי לך שאני לא אתן שאף אחד ייגע לך במשכורת ו-וואלה תקשיבי טוב אם הממוצע שלך הוא 10.5 ובהדר אחרי שתעשי מה שצריך לעשות, כן? לא מדברת איתך עכשיו לא תעבדי. אחרי שתעשי מה שצריך לעשות, תגיעי כאילו בזה שלך בשמונה, אני אדאג שתקבלי את ה-2,500... אני אדאג (נספח 8 לתצהיר התובעת, עמ' 99 שו' 24 עד עמ' 100 שו' 1)(דגש ש.ש.).
התביעות לתשלום הפרש פצויי פיטורים, הפרשות לביטוח פנסיוני, הפרישי דמי חופשה, הפרישי דמי מחלה ודמי חגים, בגין בונוסים – נדחות.
...
בגינם הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 800 ₪ בגין ניכוי חוסרים.
לא בלי התלבטות, והגם שראוי היה להשית על התובעת הוצאות לדוגמא, לפנים משורת הדין, התובעת תשלם הוצאות הנתבעת בסך 2500 ₪.
כמו כן תשלם התובעת שכ"ט ב"כ הנתבעת בסך של 8,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

במסגרת כתב התביעה, טענה התובעת כי פוטרה בנגוד לחוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 (להלן: החוק), שכן היתה בהיריון במועד הפיטורים, וכן כי השימוע נערך שלא כדין.
מנגד, טוענת הנתבעת כי התובעת נימנעה מלמסור אישור בדבר ההיריון וזאת למרות שהיו בידיה האישורים הנדרשים במהלך תקופת ההודעה המוקדמת ואף לפני כן. עוד טוענת הנתבעת כי נתנה לתובעת מספר הזדמנויות להציג אישור על ההיריון אולם התובעת בחרה שלא לעשות כן. בנוסף, טוענת הנתבעת כי טענות לא נפלו פגמים בהליך השימוע שכן פרוטוקול השימוע משקף נאמנה את הדברים שנאמרו על ידי הנוכחים וכן לא נפל פגם בסיבת הפיטורים שכן התובעת פוטרה בשל בעיות משמעת אשר לא הוכחשו ולא הופרכו על ידי התובעת.
התובעת טענה אומנם באופן כללי ולאקוני בסעיף 63 לתצהירה כי "טיעוני הצדדים לא תועדו בפרוטוקול במהלך השימוע", אולם מבלי לפרט ולו דוגמא אחת להשמטה כלשהיא מדבריה או מדברי האחרים.
האם התובעת פוטרה בנגוד לחוק עבודת נשים? גם את טענתה של התובעת כי פוטרה בנגוד לחוק עבודה נשים – יש לדחות, שכן התובעת נימנעה שוב ושוב מלהציג לנתבעת אישור בדבר ההיריון.
...
במיוחד מצאנו את טענתה של התובעת כי היה על הנתבעת "לשוב ולבדוק" האם זה חוקי לפטר עובדת בהריון מול הממונה במשרד הכלכלה (סעיף 22 לתצהירה), כחסרת תום לב נוכח כך שהיא זו אשר התבקשה שוב ושוב למסור את האישור בדבר ההיריון.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
נוכח תוצאות ההליך ובהתחשב בנסיבות העניין, תשלם התובעת לנתבעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובעת כנגד הנתבעת במסגרתה טענה כי פוטרה מחמת הריונה על כן, עתרה לפצוי מכוח חוק שויון הזדמנויות, תשמ"ח – 1988 (להלן: חוק שויון הזדמנויות) וכן מכוח חוק עבודת נשים, תשי"ד – 1954 (להלן: חוק עבודת נשים).
הנתבעת טענה מנגד, כי מדובר בתביעה מופרכת מיסודה אשר מצדיקה השתת הוצאות לדוגמה בשיעור ניכר.
ניסיונותיהם של מספר בעלי תפקידים בכירים במכללה לגרום לתובעת לשוב בה מההחלטה ואף להעסיקה בהקף משרה נמוך יותר, נתקלו בסרוב מצידה לפיכך, יש לדחות את טענת התובעת כי פוטרה מעבודתה ויש לקבוע כי התובעת התפטרה מיוזמתה.
...
מדובר בטעות כנה ולא מצאנו כי מתקיימות נסיבות המצדיקות פסיקת פיצויי הלנה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
לאחר ששקלנו בכובד ראש את טענות הצדדים באשר לגובה ההוצאות, מצאנו לנכון להשית על התובעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך של 12,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום מהיום אחרת יישאו הפרשי ריבית והצמדה כדין החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תקנה 116 א' (ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) התשנ"ב– 1991 קובעת כדלקמן: "היה התובע מי שאינו תושב ישראל ואינו אזרח אחת המדינות בעלת האמנה לפי תקנות לבצוע אמנת האג (סדר הדין האזרחי), התשכ"ט – 1969 יורה שופט בית הדין או הרשם לתובע, לבקשת נתבע, להפקיד ערובה לתשלום הוצאותיו של הנתבע, זולת אם הראה התובע ראשית ראיה להוכחת תביעתו או שהוא הראה כי הנתבע יוכל להפרע את הוצאותיו ממנו אם התביעה תדחה או אם ראה שופט בית הדין או הרשם לפטור את התובע מטעמים מיוחדים שיירשמו." תמצית טענות התובעת בכתב התביעה התובעת הגישה תביעה כספית נגד הנתבעים על סך 290,659 ₪ בגין הפרישי שכר וזכויות סוציאליות וכן תבעה סעדים נוספים, ובכלל זה פיצוי בגין פיטורים בהריון בנגוד להוראות חוק עבודת נשים התשי"ד – 1954, פיצוי לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965 ופצוי בגין הפרת הוראות חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, התשנ"ב – 1988.
הנתבעים טוענים כי יש לדחות על הסף את התביעה נגד הנתבע 2 בהעדר עילה וכן לחייב את התובעת בהוצאות משפט לדוגמא וזאת לאור עיקרון האישיות המשפטית הנפרדת של חברה בע"מ והעובדה שהתובעת הועסקה על ידי הנתבעת 1 בלבד.
...
לפיכך דין הבקשה לחיוב הנתבעת 1 בהפקדת ערובה להידחות וזאת לאור קיומה של ראשית ראייה הן לקיומם של יחסי עבודה והן לחוב שהנתבעת 1 חבה לתובעת בגין תקופת עבודתה וסיומה.
בהתייחס לנתבע 2 - לא שוכנעתי בקיומה של עילת תביעה אישית נגדו.
סוף דבר הבקשה לחיוב התובעת בהפקדת ערובה לכיסוי הוצאות הנתבעים נדחית ביחס לנתבעת 1 ומתקבלת ביחס לנתבע 2 כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על יסוד הטענה כי היתקיימו בין הצדדים יחסי עבודה, עתרה התובעת לתשלום שכר בגין שעות עבודה שלא שולמו לה לטענתה, פצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, פיצוי בגין אי עריכת שימוע, פיצוי בגין פיטוריה בהריון וזכויות סוציאליות נוספות.
ביום 15.2.21 נשמעו העדים וביום 22.2.21 נשמעו סיכומי הצדדים בעל פה. דיון והכרעה לאחר שעיינו היטב בכתבי הטענות על נספחיהם, ושמענו את עדויות הצדדים וסיכומיהם, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה להדחות, ונימוקינו מפורטים להלן.
] בפסיקה העניפה של בתי הדין לעבודה נקבעו סימני היכר רבים ומבחני עזר נוספים לזיהוי יחסי עובד ומעסיק, דוגמאת מבחן הכפיפות; מבחן הפיקוח; תלות כלכלית; מבחן הקשר האישי; צורת תשלום השכר; האם המועסק נהנה מסכויי רווח ומסכוני הפסד; האם נעשה שימוש בכלי עזר ומי השקיע בהם; כיצד הוצגו היחסים לצדדים שלישיים; האם קיימת בלעדיות למעסיק בפרק הזמן המוקדש לעבודה; האם יש לקוחות נוספים; האם קיימת מסגרת שעות קבועה; תשלום מס הכנסה, מס ערך מוסף וביטוח לאומי וכיו"ב. יוטעם כי אף אחד מהמבחנים אינו מכריע כשלעצמו וההכרעה בשאלה זו היא על ידי בחינת התמונה בכללותה ושיקלול מלוא הסממנים[footnoteRef:10].
] "דלית: טוב, דדי. אני, אמממ, אני גם לא יודעת כל כך מה קורה איתי שנה הבאה. אני לא מספרת, אבל אני, אני בהריון". לאחר שהוכח בפנינו כי ההיתקשרות בין הצדדים לא הסתיימה בשל הריונה של התובעת, היא שינתה חזית וטענה לראשונה כי היא הייתה בטיפולי פוריות עליהן ידע הנתבע במועד הפסקת ההיתקשרות, על אף שלטענה לא היה זכר בכתב התביעה.
...
למעלה מהצורך ועל אף שכבר קבענו כי דין התביעה להידחות בהעדר קיומם של יחסי עבודה בין הצדדים, מצאנו להתעכב בקצרה על מהימנות גרסתה של התובעת לעניין הרקע להפסקת ההתקשרות עמה.
התובעת כאמור טענה כי "פוטרה" לכאורה עקב הריונה, אלא שמצאנו כי גם גרסתה בעניין זה לא מהימנה.
בנסיבות העניין, התביעה נגד כל אחד מהנתבעים נדחית על כלל מרכיביה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו