מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דוגמה להכרזה על חייב חדל פירעון

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בהחלטות אחרות של בתי המשפט המחוזיים אשר ניתנו לאחר כניסתו של החוק לתוקף, נקבע באופן מפורש משך תקופת הצינון שעל היחידים להמתין עד אשר יוכלו להגיש בקשה חדשה לחדלות פרעון (ראו לדוגמא: פש"ר (מרכז) 67349-09-16 מגור נ' כונס נכסים רישמי מחוז תל אביב ואח' (11.12.2019) - כב' השופטת מרב בן-ארי; פש"ר (חי) 45182-06-17 מרעי נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון ואח' (2.1.2020) - כב' השופט שמואל מנדלבום).
בראש ובראשונה יש להזכיר בהקשר זה, כי בעוד שבעבר יכול היה היחיד לבקש להיות מוכרז כ"חייב מוגבל באמצעים" במהלך תקופת הצינון, ולהנות מן היתרונות הגלומים בהכרזה זו, הרי שכיום (ולמעשה החל מיום כניסתו של חוק חידלות פרעון לתוקף) לא ניתן עוד להכריז על חייב כ"חייב מוגבל באמצעים".
...
מסקנה זו עולה בקנה אחד עם הסמכות אשר נמסרה לממונה במסגרת החוק, וזאת בפרט בשים לב לשינוי התפישתי המגולם בחוק ואשר פורט לעיל, שעניינו הפקדת האחריות לניהולם השוטף של הליכי חדלות פירעון של יחידים בידיה של הממונה.
במסקנה שלפיה הממונה היא המוסמכת לקבוע את אורך תקופת הצינון, אף יש כדי לתרום ליעילות ההליך.
לאור קביעותיי האמורות, ובהיעדר טעם מבורר להתערב בתקופת הצינון שנקבעה ביחס למערער ושהועמדה על ידי הממונה על שנה אחת (התקופה המינימאלית בהתאם להלכת אלקצאצי) - אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

אולם, בכך שהחוב כלפי הנושה נוצר במירמה אין כדי להביא לביטול ההליך כולו ראו לדוגמה פש"ר (תל אביב) 7217-09-15 פלאפון תיקשורת בע"מ נ' צדקה רועי (מאגרים 19.72016).
בית המשפט של חידלות פרעון הכריז על החייב כפושט רגל, תוך שהוא מחריג את חוב החייב כלפי המעביד הנושה ממנו גנב החייב שם. בעיניין כהן בוטל כל ההליך מהטעם שכל חובות החייב מקורם במעשי מירמה של החייב.
...
לשיטת הנושה, מאחר והחוב כלפיה נוצר עקב מעשה מרמה והונאה, יש לדחות את בקשת החייב להכריז עליו כפושט רגל, שכן מטרתו היא ניצול לרעה של הליכי פשיטת הרגל.
נוסף על כך, טוען החייב שלהבנתו יכול היה, נוכח לקותו, שלא להיות מורשע בדין, אך הוא בחר ליטול אחריות על מעשיו ולשאת בעונש הנלווה.
טענות החייב כי לו היה מנהל את ההליך הפלילי הוא לא היה מורשע, עקב מצבו הנפשי, ראוי היה שלא להעלותן מלכתחילה.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני כניסת החוק לתוקף, התנהלו הליכי חידלות פרעון כנגד חייב על-פי הפקודה.
כן נדחתה טענת המערער, באשר לתיקון מס' 58 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 (להלן : "חוק ההוצאה לפועל") שביטל סמכות רשם ההוצאה לפועל להכריז על חייב כ"חייב מוגבל באמצעים", וכפועל יוצא מכך, תותיר החלטת הממונה חייבים בתיקי הוצאה לפועל "חשופים" להליכים מבצעיים בלי כל אפשרות לנהל הליך קולקטיבי.
הליך חידלות פרעון על-פי הפקודה הוא הליך שהוגדר כ"חסד המחוקק" שנועד לאלה שנוהגים בתום לב (לדוגמא ראו ע"א 6892/18 רפאל נ' עו"ד יעקב זיסמן - מנהל מיוחד, פסקה 8 (18.12.2019) (להלן: "עניין רפאל"); ע"א 7375/18 גל נ' מוטי בן ארצי (02.10.2019)).
...
בית המשפט העליון, בפסק דין קצר, דחה את טענות החייב מתוך הנחה, שקביעת בית המשפט המחוזי באשר לצורך בתקופת צינון היא נכונה ועל כן נדרש בית המשפט העליון לאורך "תקופת הצינון" וקבע: "סבורים אנו ככלל כי התקופה שיש לקבוע לשם חידושו של כינוס אכן צריכה להיות קצרה מזו שקבע בית המשפט קמא. נראה לנו כנכון להעמיד תקופת פניה מחדש במקרה של ביטול כינוס עקב מחדלי החייב, וכדי ליתן ביטוי ראוי למחדלים, על בין שנה לשנה וחצי לפי שיקולו של בית המשפט, ובמקרים חמורים יותר עד שנתיים וחצי". על מנת לעמוד על הנימוקים בקביעת "תקופת הצינון" שנקבעה בהלכת אלקצאצי, יש לשוב לפסק דינו בית המשפט המחוזי, שניתן לאחר הגשת הבקשה השנייה ואשר ניתן במסגרת פש"ר (ב"ש) 25477-09-13 אלקצאצי נ' כונס הנכסים הרשמי (06.10.2013).
לסיכום, מצאתי כי הממונה מוסמך להכריע בבקשה לפתיחת הליכים, ולדחותה לאור הגשתה טרם חלוף "תקופת הצינון". התייחסות לנסיבותיו האישיות של היחיד: לא מצאתי מקום להתערב בהכרעת בית משפט קמא.
משכך, דין טענות המערער להידחות.
מסקנה: הערעור נדחה אפוא.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בתאריך 20.6.2010 נקבע על ידי ביהמ"ש המחוזי (כב' השופט רניאל) כי מדו"ח המנהל המיוחד עולה שלא אותרו נכסים של ממש על שם החייב, ולכן גם אין כל תועלת לנושים בנקיטת ההליך, ובשל כך בקשתו של אחד מנושיו, מר פלאח (כהן) משה, להכריז על היחיד כפושט רגל נדחתה.
לפי עמדת רשות המיסים מדובר בהתנהלות חסרת תום לב וניצול לרעה של הליכי בית המשפט מה גם שהיחיד לא עשה שום מאמץ של ממש על מנת להגיע להסדר עם נושיו אלא אך ורק להגיע להפטר מכלל חובותיו ובפרט שבמסגרת ההליך הפלילי נטען כי יש בכוונת החייב להשיב עוד כספים לנושיו מעבר לסכום מימוש הדירה (1.3 מיליון ₪) באמצעות מימוש נכסים אישיים ומשפחתיים נוספים, שעה שבפועל מימש סכומים זניחים בלבד אשר הועברו לקופת ההוצל"פ, ובנוסף לכך גם לא החזיר את כספי הגניבה בסך של 6.5 מיליון ₪ כפי שצוין בגזה"ד. רשות המיסים מציינת בטיעוניה כי חוסר תום ליבו של היחיד בא לידי ביטוי גם בהעלאת טענות בלתי נכונות לחלוטין, דוגמאת הטענה שלפיה הודה במסגרת עסקת הטיעון ביצוע מעשה גניבה בהקף של 7 מיליון ₪ בכדי שלא להאריך בהליכים, למרות שהיקף הגניבות לא עלה על מיליון ורבע ₪, אשר נדחתה לחלוטין על ידי הן בהליך חידלות הפרעון והן במסגרת ההליך הפלילי.
המונח "תשלום עונשי" מוגדר בסעיף 4 לחוק חידלות פרעון כ"קנס, עיצום כספי וכל תשלום אחר שהוטל כעיצום על החייב בידי רשות שיפוטית או רשות מנהלית בשל  הפרה של חיקוק, ולמעט ריבית פיגורים או קנס פיגורים שהתווספו לתשלום שאינו עונשי", ולכן, ברי מלשון סעיף זה כי המחוקק החריג מההפטר גם תשלומי קנסות מינהליים, קנסות חניה וקנסות ערוניים.
...
לפי עמדת רשות המיסים אין לאפשר לאדם אשר מעל בתפקיד שאליו מונה על ידי ערכאה שיפוטית לקבל הפטר מבלי שהחזיר, ולו למצער, רק חלק קטן מהסכומים שאותם שלשל לכיסו ומבלי שהסדיר את חובותיו.
סוף דבר : בהתחשב בסכום העצום של תביעות החוב אשר הוגשו כנגד היחיד ובהתחשב בכך שגם לא הוגשה תגובה בכתב מטעם רשות האכיפה ובכך שהיחיד צבר חובות עצומים גם כלפי רשויות ציבוריות נוספות אשר הגישו כנגדו היחיד תביעות חוב (עיריית חיפה, המוסד לביטוח לאומי, רשות השידור, לשכת עורכי הדין, בנקים ועוד) הרי שאין מקום בשלב זה ליתן הפטר ליחיד.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ראו, לדוגמא: רע"א 2282/03 ראובן גרינברג נ' כונס הנכסים הרישמי (מיום 10.2.2004); ע"א 7994/08 דוד גוטמן נ' כונס הנכסים הרישמי (מיום 1.2.2011); ע"א 3382/17 יעל צימבר נ' רועי סמט (מיום 29.8.2018); ע"א 6892/18 עמוס אמיר רפאל נ' עו"ד זיסמן – מנהל מיוחד (מיום 18.12.19).
וראו פסיקה נוספת של בית המשפט העליון ששמה דגש על דרישת תום הלב בהליכי חידלות פרעון.
מסקנה זו ממחישה את העידר התועלת בהליך, שאף אם היה נמצא שניתן להורות על הכרזת החייב, ואף אם היה נמצא שניתן לקבוע תנאים להפטר (ולא כך, כאמור) הרי שבכל מקרה, ההפטר לא היה חל על מרכיב משמעותי מתוך תביעות החוב, ובכל מקרה החייב היה נותר עם חובות בסך של כ- 2,800,000 ₪.
...
מסקנה זו ממחישה את העדר התועלת בהליך, שאף אם היה נמצא שניתן להורות על הכרזת החייב, ואף אם היה נמצא שניתן לקבוע תנאים להפטר (ולא כך, כאמור) הרי שבכל מקרה, ההפטר לא היה חל על מרכיב משמעותי מתוך תביעות החוב, ובכל מקרה החייב היה נותר עם חובות בסך של כ- 2,800,000 ₪.
צירוף מכלול הנסיבות מביא למסקנה כי יש לדחות בקשת החייב להכרזתו כפושט רגל ועל כן דין ההליך להתבטל.
נוכח מכלול הטעמים כמפורט לעיל והצטברותם, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו