לטענת הנתבעת, בגין התאונה השניה טופל התובע במרפאת זכרון בבית החולים איכילוב, עובדה אותה כלל לא טרח התובע לגלות לועדות הרפואיות של המל"ל.
לטענת הנתבעת, בחינת התעוד הרפואי מעברו של התובע, מצביעה על תלונות וטפול בלתי מבוטל בתחום הנפשי, אשר כאמור לא הובא לידיעת המל"ל, בין אם בשל העובדה כי המל"ל לא טרח לאתר עבר רפואי רלוואנטי ובין אם בשל העובדה כי התובע נימנע מלמסור מידע זה מיוזמתו לרופאי המל"ל. לטענתה, בעקבות התאונה בשנת 2012, התלונן התובע על כאבי ראש, ירידה בזכרון, קשיים בריכוז, מצב רוח ירוד, נדודי שינה ו"מחשבות מטרידות לפני השינה" ועל רקע זה, הומלץ לתובע על טפול פסיכולוגי, טפול קוגניטיבי, ייעוץ ומעקב פסיכיאטרי, דבר המעיד על רקע תחלואתי משמעותי בתחום הנפשי.
בתום תקופת הנכות הזמנית, בדקה את התובע פעם נוספת והעמידה את נכותו בשיעור 20% כנכות צמיתה החל מיום 1.4.17 על פי סעיף 34(ב)(3) לתקנות המל"ל. התעוד הרפואי היחיד שעמד לנגד עיניה כעולה מחוות דעתה, הן דוחות המל"ל ותעוד עדכני מקופ"ח (מיסמך בודד מיום 9.6.16).
בעיניין זה נפנה לע"א 5779/90 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' טיארה עבדול אחמד פ"ד מה (4) 77, שם הצביע בית המשפט העליון על מקרה כאמור, כמקרה בו יש להעתר לבקשה להבאת ראיות לסתור קביעת מל"ל:
"... מקרה אחר הוא, כשלפני הועדה הרפואית לא היו עובדות רלוואנטיות חשובות, הנוגעות למצבו הרפואי של הנפגע קודם התאונה, ואשר לו היו לפניה, בודאי היו מביאות לתוצאה שונה..."
ראה גם רע"א 4482/95 סהר חברה לביטוח בע"מ נ' שלמה ברוך ואח', פ"ד מט(5) 198 בעמ' 202, אשר עסק במקרה בו קביעת המל"ל לא עורכת איבחנה בין שני אירועים שונים:
"...בנסיבות האלה, כשדרגת נכות נקבעה על-ידי ועדה רפואית כנובעת מתאונת עבודה (אשר הוותה גם תאונת דרכים), ובפועל ברור שהיא משקפת גם נזק על יסוד גורם אחר שאינו אותה תאונת דרכים שהוותה גם תאונת עבודה, יש לומר שקביעת הועדה הרפואית נסתרה ושהיא מצדיקה מינוי מומחה רפואי (ראה והשווה רע"א 5608/90 קורנהיל חברה לביטוח בע"מ נ' מזרחי [2])..."
וראה פסק דינו של כב' השופט זילברטל ברע"א 9018/12 סונול ישראל בע"מ נ' אבי בוטרשווילי מיום 8/4/2013 (פורסם בנבו) בסעיף 19: (להלן: " הילכת סונול")
"... נמצא, כי יש משמעות לעובדה שהחומר הרפואי המתייחס לתאונה השניה לא עמד לנגד עיני רופאי הועדות הרפואיות של המוסד שדנו בעיניינו של המשיב. אין לשלול מראש את האפשרות שלא תהיה לחומר הרפואי האמור כל תרומה לבחינת נכויותיו של המשיב שנגרמו לו בתאונה הראשונה, שכן בעקבות התאונה השניה הוא התלונן, שוב ושוב, על החמרה ממשית במצבו הנפשי ....אוסיף, כי גם לחלק מהנכות הנוירולוגית שנקבעה למשיב (זו שלפי סעיף 29(11) לתוספת) יש זיקה למצב הנפשי...מסקנתי היא, איפוא, שיש מקום להתיר למבקשות להביא ראיות לסתור את קביעות הועדות הרפואיות של המוסד ..." (הדגשה אינה במקור- א.ב.)
ומן הכלל אל הפרט; לאחר שעיינתי בטענות הצדדים במסגרת הבקשה, סבורתני כי יש לקבל את בקשת הנתבעת להבאת ראיות לסתור את קביעת המל"ל בתחום הפסיכיאטרי ולדחות הבקשה בכל הנוגע לתחום האורטופדי: עיון בעברו הרפואי של התובע מעלה כי עוד עובר לתאונה הנדונה, התלונן התובע במשך תקופה ארוכה ורצופה על תסמינים קליניים הקשורים בחלקם, או המשיקים לממצאים שאובחנו אצלו גם בקשר לתאונה הנדונה, ואף הופנה להמשך ברור בתחום הנפשי.
טענה זו של הנתבעת הינה טענה רפואית גרידא המנסה להתווכח עם מסקנותיה של ועדות המל"ל. להוי ידוע כי העדר הסכמה לשעור הנכות שקבעה ועדת המל"ל לתובע, הנשענת כל כולה על טענה שבמומחיות רפואית, כשלעצמה אינה עילה המצדיקה להביא ראיות לסתור, ומשכך הבקשה להבאת ראיות לסתור בתחום האורטופדי נדחית.
...
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, באתי למסקנה כי עברו הרפואי של התובע בתחום הנפשי/קוגנטיבי נפקד מעיני הוועדות הרפואיות ומעיני היועצים החיצוניים שמונו מטעמן, והינו משמעותי במידה מספקת על מנת לקבוע כי היה על המל"ל לאתרו לעיין בו ולערוך השוואה ואבחנה בינו לבין התאונה הנדונה.
למותר לציין כי אין להמציא למומחה שימונה את מסמכי המל"ל ואף לא את החלטתי זו.
אינני עושה צו להוצאות.
המזכירות תמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים.