בפני תביעה כספית בעילות של גרם הפרת חוזה ועשיית עושר שלא במשפט.
הנתבעות טוענות, כי לנוכח זכותו של הצרכן להחליף ספק גז כראות עיניו, לפי סעיף 17 לחוק ההסדרים, ממילא לא קיים בשוק הגז ערך מוגן של "הפרת חוזה" (למעט בשנה שמיום הפעלת מערכת הגז ע"י ספק ועד לחלוף שנה ממועד זה) ועל כן גם אין קיימת עוולה של "גרם הפרת חוזה".
הנתבעות מפנות לפיסקה מתוך פסה"ד ברע"א 2512/90 סופרגז חברה ישראלית להפצת גז נ' תופיני סער, פ"ד מה(4) 405, עמ' 427-428, לפיה, אם החלפת ספק הגז היוצא עולה בקנה אחד עם מנגנון סיום החוזה שנקבע בחוק ההסדרים, הרי שאין הספק הנכנס מבצע עוולה של גרם הפרת חוזה.
טענה נוספת מפי הנתבעות לגבי יסודות עוולת גרם הפרת חוזה, היא כי לא הוכח שהנתבעות פעלו "ללא צידוק מספיק".
לשיטתן, די בכך שהנתבעות יכלו להצביע על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בהמ' (מחוזי י-ם) 5087/97 גז גל (א.ב.) 1993 בע"מ נ' סוכני פזגז ירושלים בע"מ ואח', כדי שיהנו מצידוק לפעול בהתאם לפרשנות שנקבעה בפס"ד זה, גם אם היו פסקי דין (של ערכאות המחוזי והשלום) שקבעו אחרת.
...
אני סבורה כי בנסיבות אלה מנועים הצדדים מלטעון נגד חוקיות החוזים של הצד שכנגד, וגם אם סעיף ספציפי זה איננו בר תוקף, מבחינת הסנקציה שהוא מתיימר להטיל על הדיירים שיפרו אותו ויתקשרו עם ספק אחר בטרם תום תקופת המינימום, אין בו כדי להפוך את ההתקשרות עצמה לבלתי חוקית או בטלה, בהתאם לפרשנות המקובלת בדיני חוזים בסוגיית אי החוקיות בסעיפים צדדיים ומישניים.
אינני מקבלת טענה זו. ראשית, כפי שטענו הנתבעות עצמן בתוקף, תקופת מינימום זו, שהפרתה היתה מחייבת את הדיירים בפיצוי לתובעת, לא היתה בעלת תוקף מחייב כלפי הדיירים בהיותה מנוגדת לסעיף 17 לחוק ההסדרים.
אני סבורה כי בנסיבות העניין ובנתוני השוק הדינאמיים שהוכחו, ומתוך גישה זהירה ו"מינימליסטית" מקום בו אין נתונים בדוקים,
תקופה ממוצעת של חמש שנים היא בגדר הציפיות הסבירה של ספק הגז בהתקשרותו עם בית משותף ועד להחלפתו בספק אחר.