לאור האמור לעיל ולאחר שבחנתי את נסיבות ביצוע העבירה בתיק שבפני, קרי, גרימת מותו של הולך רגל שחצה את הכביש שלא במעבר חציה, והספיק לחצות כימעט את מלוא רוחב המסלול בו נסע הנאשם, כשעסקינן ברשלנות בינונית מצד הנאשם שנלמדת מחריגה מן המהירות המותרת ומאי מתן תשומת לב להולך הרגל החוצה את הכביש אשר התרשל התרשלות קלה בחצותו באלכסון מיתרחק, אני קובעת כי מיתחם העונש ההולם כולל רכיב של מאסר בפועל לתקופה של 8-16 חודשים, לצד רכיב פסילה של 8-15 שנים, מאסר מותנה, פסילה מותנית, קנס ופצוי.
בין שתי הרשעותיו אלו הורשע בעבירות נוספות מסוג בררת משפט של שימוש אסור בטלפון (5 עבירות), אי מתן זכות קדימה להולך רגל (2 עבירות), ועוד עבירות בטיחותיות.
...
בהיעדר הסדר סטטוטורי ייחודי בעניינם של מורשעים שגילם מופלג, גזר בית המשפט לתעבורה את דינו על פי השיקולים המנויים בסעיף 40יא לחוק העונשין, תוך שזקף לזכותו את גילו המתקדם ואת מצבו הרפואי, והציב מנגד את נסיבותיו הפרטניות המחמירות, ובכלל זאת הרשעותיו הרבות בעבירות תעבורה, מהן שתיים אף לאחר מועד האירוע דנן.
ראו למשל דברי כב' הנשיאה דאז, הש' ד. בייניש ברע"פ 9727/05 ברנרד גליקסמן נ. מ"י:
"יש בחיובו של הנאשם בפיצוי הנפגע יסוד של היטהרות לנאשם העשוי לתרום לשיקומו וכן יש בכך משום שילוב נפגע העבירה כמשתתף בהליך הפלילי, מתוך ראייה כי הטבת נזקו הינה חלק חשוב בתהליך הענישה ובהפנמת נורמות ההתנהגות הראויות".
סבורני כי עונש מאסר בפועל, בסמוך לרף התחתון של מתחם הענישה, לצד רכיב פסילת רישיון לצמיתות, פיצוי סמלי למשפחת המנוח ועונשים נלווים הינו עונש הולם, המאזן בין כלל שיקולי הענישה.
פסילה בפועל
הנני מורה על פסילתו של הנאשם מלקבל ומלהחזיק רישיון נהיגה לצמיתות.