מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גניבה ממעביד - מתחם ענישה והחזרת הכספים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט קמא מצא לסטות ממיתחם הענישה שקבע בשים לב לעברה הנקי של הנאשמת, הודאתה, העובדה שחתמה על הסכם פשרה עם המעביד במסגרתו התחייבה להשיב את כספי הגניבה והתקבל תסקיר ממליץ בעיניינה, ומשכך גזר עליה 9 חודשי מאסר לריצוי בפועל.
...
שקלתי מכלול הנתונים, טיב העבירה ומיהות המבצע, השיטתיות והתכנון, ריבוי העבירות והתמשכותן על פני שנים, סכום הנזק למתלוננים ומדיניות הענישה הנוהגת ואני קובעת כי מתחם העונש ההולם בעבירות בהן הורשע הנאשם נע בין 12 חודשי מאסר לבין 36 חודשי מאסר בפועל וענישה נילווית.
סוף דבר – אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 15 חודשי מאסר בפועל.
כן אני מורה על הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 יום או עד להתייצבות הנאשם במאסר לפי המוקדם.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בתי המשפט נטו להקל כאשר מדובר בארוע חד פעמי, או כאשר כספי הגניבה הוחזרו למעסיק.
אשר לעונש בתוך המיתחם - בית-משפט קמא זקף לזכותם של המערערים את הודאתם, העידר עבר פלילי, נסיבותיהם האישיות והפסקת עבודתם בעסק ממנו גנבו, אך לא בכדי לא מיקם את המערערים בתחתית המיתחם – המערערים לא החזירו את הכסף שגנבו, ולפיכך נקבע עונשם מעל לתחתית מיתחם העונש ההולם.
...
לטעמנו אין בכך כדי להצדיק הבחנה בין השניים.
שנית, מערער 2 הודה בגניבות נוספות אותן ביצע לבדו, כך שבסופו של דבר, ישנו איזון בין שני המערערים.
לסיכום, לא מצאנו, כי לפנינו מקרה חריג שבו נפלה טעות מהותית בגזר-הדין, או שהעונש שנגזר סוטה באופן קיצוני מרמת הענישה הראויה, באופן המצדיק את התערבות ערכאת הערעור במשך המאסר שנגזר על המערערים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

שירות המבחן התרשם כי הנאשמת מביעה חרטה, מגלה אמפטיה כלפי המתלוננת ומקבלת אחריות על מעשיה ואף השיבה את הכספים למתלוננת בתוספת פיצוי.
הטעם לכך הוא שהעובדה שהעבירה התבצעה באמצעות ניצול יחסי עובד-מעביד הובאה בחשבון לצורך קביעת מיתחם הענישה בעיניינו של הנאשם בדגש על כך שהוא בעלה ולא אדם זר. ציינתי בעיניין זה כי "אף אם בין הנאשם למתלוננת לא שררו יחסי עובד-מעביד, אין להיתעלם מהעובדה שהעבירות בוצעו באמצעות רעייתו שיעבדה עבור המתלוננת וטיפלה בה. ביצוע העבירות התאפשר בשל האמון שנתנה המתלוננת באשת הנאשם ואשר הופר. נסיבות אלו מוסיפות פן ברור של חומרה למעשים". גם בעיניין הערכים המוגנים שנפגעו ציינתי כי "אין להיתעלם מכך שהעבירות בוצעו בצוותא עם רעייתו שיעבדה עבור המתלוננת וזכתה לאמונה ולגישה לרכושה. משכך, נפגעו גם ערכים מוגנים נוספים, כגון האמון שנתנה המתלוננת בנאשמת אשר עבדה בביתה". משכך, סבור אני כי מיתחם הענישה שנקבע בעיניינו של הנאשם (לו יוחסה עבירת גניבת כרטיס חיוב ולא גניבה ממעביד) משקף נכונה גם את עניינה של הנאשמת.
משכך, יש לראות בהשבת סכום הגניבה לא רק כנסיבה מקילה (סעיף 40יא(5) לחוק העונשין) אלא אף ככזו המעידה על סכויי השקום (ע"פ 6637/17 אליזבת קרנדל נ' מדינת ישראל (18.4.2018)).
...
סיכומו של דבר.
סבור אני כי ראוי להקל בעונשה של הנאשמת ולמקמו בגבול התחתון של המתחם, תוך העדפת הפן השיקומי.
אני מחייב את הנאשמת לבצע 200 שעות של"צ בהתאם לתוכנית שגיבש שירות המבחן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עם זאת הוסכם בין הצדדים שתנתן לנאשם טרם הטיעון לעונש ארכה לצורך השבת חלק מהסכום (במסגרת תשלום פיצוי), אך יאמר כבר עתה שלא עלה בידו לעשות כן למרות ארכה משמעותית שניתנה לו לשם כך. עוד יצוין שבשלב מאוחר יותר הוסיפו הצדדים לפרוטוקול עובדה מוסכמת לפיה "הנאשם לקח את הכספים תוך שקיווה שיוכל להחזירם לפני שהחסר יתגלה". טיעוני הצדדים לעונש והראיות ב"כ המאשימה הדגיש את חומרת המעשה וטען כי הערכים המוגנים שנפגעו הם קניינו של הפרט גם כמו יחסי האמון שבין עובד למעבידו.
ביחס לעונש הראוי לנאשם נטען כי הגם שעברו הפלילי נקי, ניתנה לו ההזדמנות להשיב את כספי הגניבה, אך הוא לא השכיל לעשות כן ומשכך אין הצדקה להקל עמו ויש להטיל עליו שמונה חודשי מאסר בעבודות שירות ועונשים נלווים.
דיון והכרעה קביעת מיתחם הענישה הערכים המוגנים שבבסיס עבירת גניבה ממעסיק הם הגנה על זכות הקניין וכן הגנה על יחסי האמון המתקיימים בין מעביד לעובדו, עליהם מבוססת היכולת לבצע את העבודה.
...
ערעורו נדחה ונקבע כי "העונש שהוטל על המערער מידתי ואף נוטה לקולה"; עפ"ג 20798-08-20 ברננקו נ' מדינת ישראל (29.12.2021), בו נידון עניינה של נאשמת שהורשעה בעבירות גניבה בידי עובד בכך שנטלה סכומי כסף בסך עשרות אלפי שקלים ממשקי בית בהם עבדה כמנקה.
ערעורו נדחה.
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך חודשיים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה קביעת מיתחם העונש ההולם כתב האישום מתאר מעילת ענק בסך של כ-5 מיליון ₪, סדרת מעשי גניבה שביצעה הנאשמת, מנהלת חשבונות בחברת פירסום, באופן שיטתי, ממושך ותוך מעילה חמורה באמון מעבידיה.
בצד זאת, אתחשב במידה מסויימת במצבה הנפשי ובמאמציה להשיב את כספי המעילה למעסיקה ובכך להפחית ממידת הנזק שנגרמה לו. מדיניות הענישה הנוהגת מינעד הענישה בעבירות ממין דא רחב ותלוי נסיבות.
...
סיכומם של דברים, מדובר בנאשמת שנסיבותיה מורכבות, מצויה בהליכי טיפול ועושה מאמצים לשקם את חייה אך אין מדובר במקרה שיקום משמעותי, ולא שוכנעתי בקיומן של אינדיקציות ממשיות לשינוי עמוק ומהותי בדרכי חשיבתה והתנהלותה באופן המצדיק להעדיף באופן מובהק את הפן השיקומי על פני ענישה הולמת.
לפיכך, אני דוחה את עתירת ההגנה שלא לגזור על הנאשמת עונש מאסר ממש.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: 28 חודשי מאסר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו