מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גמלאות לעובדי מדינה: גיל פרישה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי הסכמה בין התובע לבין המדינה, ביום 7.9.16 פרש התובע פרישה מוקדמת לגימלאות כעובד המדינה ושולמו לו תשלומי פרישה שכללו מענק בסך 50,000 ₪, שישה חודשי היסתגלות ופנסיית גישור עד לגיל פרישת חובה.
...
הנתבעים הגישו כתבי הגנה בהם טענו כי דין תביעת התובע להידחות על הסף בשל התיישנות, וכן הכחישו לגופה את טענת התובע להבטחה מחייבת לשלם לו שכר לפי דרגת "פרופסור מן המניין", והכחישו את זכאותו לסעדים הכספיים שתבע.
אשר על כן בית הדין מחליט לדחות את בקשת צד ג' לפסיקת הוצאות ושכר טרחת עו"ד. סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לכל אחת מהנתבעות 1-3 שכ"ט עו"ד בסך 6,000 ₪.
ההודעה לצד ג' נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

א. הוראות אלה קובעות כי עובד המבקש להאריך את תקופת השרות צריך להגיש בקשה בכתב כדלקמן: "... באמצעות מנהל משאבי האנוש ע"ג טופס מדף 2875 אל המנהל הכללי של המשרד או אל מנהל יחידת הסמך, לפי העניין, לפחות כחצי שנה טרם מועד פרישתו הצפוי". עוד נקבע כי ההחלטה, אם לקבל את הבקשה אם לאו, היא החלטה שנתונה לנציב שירת המדינה, ובהקשר זה נקבע בנוהל כי: "בהתאם לסעיף 18 לחוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970 ... חייב נציב שירות המדינה להוציא לקיצבה עובד שהגיע לגיל פרישה חובה, ואולם נציב השרות רשאי, האישור ועדת השרות ובהסכמת העובד, להרשות את המשך העסקתו של העובד מעבר לגיל פרישה חובה...אם הוכח להנחת דעתה של ועדת השרות שהעובד מסוגל להמשיך בעבודה במשרתו". [footnoteRef:11] [11: עמוד 1 חלק כללי לנוהל הארכת שירות מעבר לגיל פרישה.
...
] א. אכן הוראות הנוהל מאפשרות למשיבה להגיש בקשה לנציב השירות להארכת תקופת שירות של עובד מעבר לגיל הפרישה באחד משני המצבים הבאים: (1) מקרה בו לא נמצא מחליף לעובד הפורש במועד; (2) או במידה ונדרשת שהות לביצוע חפיפה מסודרת; לטעמנו אף לא אחת מן המקרים האמורים מתקיים במקרה בו מבוקשת הארכת השירות לצורך השתלמות העובד.
לאור כל האמור לעיל הבקשה לסעד זמני המתייחסת לתקופה שמיום 1.9.2016 נדחית.
בנסיבות העניין לא מצאנו לנכון לפסוק הוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות הצריכות להכרעה – התובע נולד ביום 16.11.44, עבד במדינה במשרד הבריאות מיום 1.5.72 ועד לפרישתו לגימלאות ביום 30.11.11 בהגיעו לגיל 67, גיל פרישת חובה.
העובדה שהתובע עבד גם בעריית תל-אביב, אין בה כדי להעמיס על הקופה הציבורית וחוק הגימלאות לא נועד להיטיב עם עובד המדינה הפורש מעבר לרמת החיים שהוקנתה לו כתוצאה משרותו אצלה.
...
ש. בדקת את זה לעומת השיווי של קבלת קצבה? ת. עשיתי לי שרבוטים לפי ההיגיון הקטן שלי, נראה לי שבעתיד זה היה לי יותר משתלם מאשר לבוא ולקחת את הכספים.
התוצאה איפוא כי התביעה נדחית וכי בדין מנכה המדינה מהגמלה את הפנסיה שהוא מקבל ממבטחים.
משהמדינה טרם נתנה החלטה בשאלת ההשבה ומשנושא זה לא הועמד לפתחנו, אין אנו מכריעים בו. לאחר שתתקבל החלטה בדבר גובה ההשבה ואופן ההשבה, אם בכלל, פתוחה הדרך לתובע להגיש תביעה חדשה על החלטה זו. התוצאה היא כי התביעה נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

טענות המדינה בעירעור אף המדינה חוזרת על הטענות שהעלתה בבית הדין האיזורי ומדגישה כי הוראות החוק "אומצו על ידי המועצות הדתיות כנוהג בלבד על רבני העיר" וכי אימוץ זה היה "בהלימה למכלול הכללים החלים על עובדי מדינה ועובדי רשויות מקומיות מכוח חוק הגימלאות". לדבריה, הסעיף אינו "אי בפני עצמו העומד בדד" אלא יש לראותו ולפרשו על רקע מכלול הוראות החוק, לרבות סעיף 18, המפנה לגיל פרישת חובה.
...
המדינה טענה כי יש לדחות את התביעה נגדה מחמת העדר יריבות והעדר עילה, בהיות המועצה מעסיקתו הבלעדית של המשיב.
ודאי אין להיעתר לטענה כזו העולה לראשונה בערכאת הערעור ושעה שהמועצה כלל לא הגישה תצהיר מטעמה.
ערעור המועצה על שיעור ההוצאות אף הוא דינו דחייה, משפסיקת הוצאות היא עניין הנתון לשיקול דעתה הנרחב של הערכאה הדיונית ואין זה מדרכה של ערכאת הערעור להתערב בה אלא במקרים חריגים ולא מצאנו כי מקרה זה נמנה עליהם.
סוף דבר לאור האמור הערעור נדחה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

כמו כן, נקבע כי "אין נפקות משפטית לטענת הנתבעת כי רק כאשר הגיעה התובעת לגיל פרישה עברה לתוכנית עוז לתמורה שכן כל עוד התובעת לא פרשה ולא השלימה 35 שנות עבודה, השכר הקובע אם היא בפנסיה תקציבית הוא כפי שמשולם למורים שהצטרפו לעוז לתמורה בתקופה הרלוואנטית" (שם, סעיף 13).
כמו כן, "רק בהסכם הקבוצי משנת 2020... נקבע כי עובדי הוראה המועסקים בשירות המדינה ובוטחו בפנסיה תקציבית יקבלו את גמלתם על פני 2 תקופות (ערב הכניסה לאופק חדש או עוז לתמורה ולאחר הכניסה לאופק חדש או עוז לתמורה). אין מחלוקת כי הסכם זה לא חל על התובעת כיוון שהיא איננה עובדת מדינה. משכך, כל עוד לא הוסכם כי מורים חברי ארגון המורים תעשה בעבורם חלוקה ל-2 תקופות בחישוב הפנסיה התקציבית, על הנתבעת לשלם את שכרה של התובעת על פי שכרה האחרון" (סעיף 17).
...
לאחר שעיינתי בפסק הדין, בבקשה ובתגובות לה, הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להתקבל, למעט ברכיב תשלום שכ"ט עורך דין והוצאות משפט.
נוכח שילוב בין סיכויי הערעור לבין מאזן הנוחות הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להתקבל, למעט ברכיב תשלום שכ"ט עורך דין והוצאות משפט, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר – דין הבקשה להתקבל, למעט ברכיב תשלום שכ"ט עורך דין והוצאות משפט, ובכפוף להפקדת 140,000 ₪ בקופת בית הדין בתוך 30 ימים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו