ההחלטה
הוראת סעיף 1 לחוק גמלאות לנושאי משרה ברשויות השילטון, תשכ"ט1969-, (להלן: חוק הגימלאות) קובעת כי:
"לנושאי המשרה המפורטים בתוספת ושאיריהם ישולמו, מאוצר המדינה גמלאות ותשלומים אחרים נוספים כפי שייקבע בהחלטות הכנסת והיא רשאית להסמיך לכך ועדה מוועדותיה".
במסגרת סמכותה, המעוגנת בהוראת החוק האמורה, יצאה מלפני ועדת הכנסת החלטת גמלאות לנושאי מישרה ברשויות השילטון (חברי הכנסת ושאיריהם) (הוראת שעה), התשנ"ט1999-, שנוסח סעיף 1 בה הוא כך:
"לצורך חישוב זכותו לקיצבה של חבר הכנסת הארבע עשרה שנבחר עם ראשית כהונתה ולא נבחר לכנסת שלאחריה, יראו את תקופת כהונתה של הכנסת הארבע עשרה כתקופה הקבועה בסעיף 8 לחוק יסוד: הכנסת".
בהחלטה נוספת של ועדת הכנסת - החלטת גמלאות לנושאי משרה ברשויות שילטון (חברי הכנסת ושאיריהם) (תיקון מס' 2), התשס"א2001-, מיום 9.7.2001 - הוחלט (כאמור - בנגוד להמלצת ועדת אלוני) להותיר את הוראת השעה הנזכרת על כנה.
...
גם אני סבור איפוא כי כוחם המצטבר של הפגמים שנפלו בהחלטת ועדת הכנסת וחוסר הסבירות הטבוע בה (כשהם נבחנים לאור רף הביקורת השיפוטית שהגדרנו לעיל) מחייבים את המסקנה כי ההחלטה נגועה באי-חוקיות.
עם זאת, גם אני סבור כי ראוי למתן את תוצאות הצו שאנו עושים באופן אותו מציע חברי השופט מ' חשין.
נחה דעתי, כדעת שני חברי, כי על רקע אופיה ותכנה של ההחלטה, ובהתחשב במצב של חשש ניגוד עניינים בו עמדו חברי הוועדה כשהחליטוה, ראוי שבית משפט זה יפעיל את סמכותו ואת זכות הביקורת השיפוטית המוקנית לו לביטול ההחלטה.