מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גישור בפני רשם האגודות השיתופיות

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מנגנון זה כולל קיומו של הליך גישור ובהמשך פניה להליך של בוררות בפני רשם האגודות השיתופיות.
...
כפי שיובהר, דינה של עתירה זאת להידחות על הסף משורה של טעמים שעניינם בכללי הדיון המנהלי, סדרי הדין המנהליים והסמכות המנהלית.
בכפוף להמלצה דלעיל, דינה של העתירה להידחות, וכך אני מורה.
סבור אני כי במקרה זה ראוי לחייב את העותרים בהוצאות המשיבים.
בהביאי בחשבון את הכללים כפי שפורטו מחד, ותוך תקווה שהצדדים הרלוונטיים למחלוקת יעדיפו בעתיד את ההדברות על פני ההתדיינות, אני מחייב את העותרים לשלם למשיבים הוצאות כדלקמן: למשיבים 1 ו- 2 (ביחד ולחוד) ישולמו הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 6,000 ₪; למשיבים 3, 4, ו- 5 ישולמו הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 6,000 ₪ לכל אחד מהמשיבים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לחלופין טען הקבוץ, כי בהתאם להוראת סעיף 113א לתקנון האגודה, כל סיכסוך בין חבר של הקבוץ לבין הקבוץ צריך להתברר במסגרת המוסד לבוררות וגישור של התנועה הקיבוצית, או בפני רשם האגודות השיתופיות בהתאם להוראת סעיף 52(2) לפקודת האגודות השיתופיות.
...
הנתבע טען מנגד, כי יש לדחות את הבקשה.
בהקשר זה טען הקיבוץ כי התובע לא הגיע לפגישות, נמנע מלהופיע לישיבות המזכירות ואף לא ערער על החלטות המזכירות, וזאת בניגוד להוראת סעיף 113 לתקנון ובניגוד להוראת תקנה 2 לתקנות האגודות השיתופיות (יישוב סכסוכים בקיבוץ), תשס"ו-2005 הקובעת כי "ישוב סכסוך בקיבוץ ימוצה תחילה, בכפוף לכל דין והוראות התקנון, במוסדות הקיבוץ המוסמכים לכך, בהליך ראוי והוגן". דין טענה זו להידחות.
סוף דבר סוף דבר, הבקשה למינוי בורר מתקבלת.
בהתאם לכך, אני ממנה את עו"ד שלמה כהן, כפוף להסכמתו, כבורר בין הצדדים לצורך הכרעה במחלוקות ביניהם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תמצית טענות המבקש (הקבוץ) יש לעכב את הליכי התובענה וממילא להורות על סילוקה על הסף, מהנימוקים הבאים: יש לעכב את ההליכים בתובענה ולהעבירם לבוררות בפני המוסד לבוררות וגישור של התנועה הקיבוצית ולחילופין, בפני בורר שימונה על ידי רשם האגודות השיתופיות - מאחר ואסף ומאיה הם חברים לשעבר שהודיעו לקבוץ על עזיבתם (ביום 26.4.2013), דין הסיכסוך בין הצדדים להתברר בהליך בוררות, בהתאם לסעיף 113 לתקנון הקבוץ, החל על סכסוכים בין הקבוץ לבין חברים לשעבר.
...
אציין, כי במסגרת החלטתי מיום 25.12.2021 התבקשו התובעים להבהיר מדוע לא יופנה הסכסוך בינם ובין המבקשת למנגנון בוררות, בהתאם לקבוע בתקנות האגודות השיתופיות.
אכן, כטענת התובעים, אותה החלטה ניתנה לאחר שהתובענה הוגשה לבית המשפט, אולם בהינתן שכאמור, עוד בשנת 2017 הפנה הקיבוץ את התובעים לפעול במסגרת מנגנוני יישוב הסכסוכים בקיבוץ ובכך הביע נכונות והסכמה לפעול באמצעות אותם מנגנונים, אני סבור כי אין נפקות של ממש לעובדה שהחלטת ועד ההנהלה, המהווה יישום של אותה נכונות עקרונית מצד הקיבוץ, ניתנה לאחר פתיחת התובענה.
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי בענייננו, אין מדובר במחלוקת המהווה עניין חוקתי מובהק, אף בהיותה קשורה לנושא של שיוך דירות ולכן, אין טעם מיוחד להותרת הדיון בתובענה בבית המשפט.
סוף דבר לאור האמור לעיל, מתקבלת הבקשה.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כן מציין המנהל המיוחד שטענת המערערים לפיה פסק הדין המאשר את הסכם הגישור (ראו פסק דיני מיום 10.5.20, הנמצא בעירעור בבית המשפט העליון) מתבסס בין היתר על כך שאין נושים לאגודה וממילא המערערים הם שיהיו זכאים לסכום שיתקבל בקופת הפרוק, איננה מדויקת בלשון המעטה.
במקרה דנן תביעת חוב בהליך של פירוק בפני רשם האגודות השיתופיות מוגשת ישירות אל המפרק ועל כן יש להסתמך בעיניין זה על האמור בדוחות המפרק.
...
המערערים היו שותפים ויכלו ליטול חלק בהליכי הגישור עם ה"ה אשכול ואחרים; המערערים נטלו חלק בדיון אישור ההסדר והביעו התנגדות פוזיטיבית; בעת אישור ההסדר הזכרתי במפורש בסעיף 19 את הערעור התלוי ועומד שהגישה עיריית תל אביב, כך שהיה ברור לכל כי במידה והערעור מתקבל – עיריית תל אביב הינה נושה בתיק זה. לפיכך יש לדחות את הטענה בדבר "העדר" תביעת חוב או בדבר הסתמכות/שינוי מצב קיים.
משכך – וגם אם ברגע נתון כלשהו בשנת 2006 היה מצוי בחשבון האגודה סכום כסף נכבד, איני יכולה לקבוע נורמת התנהגות המחייבת את העירייה לעקוב אחר מצב החשבון על בסיס יומי/חודשי ולגזור את המסקנה שהעירייה התרשלה בפעולותיה.
מכל הנימוקים הללו; לאור החלטות קודמות של בית המשפט העליון ובית משפט זה; לאור היקף ההתערבות של בית המשפט בהחלטות בעל תפקיד; לאור היקף ההתערבות של בעל התפקיד ב"תביעת חוב מנהלית"; לאחר שמהמנהל המיוחד השתכנע בקיומו של חוב ובגובהו, והפחית את שיעור הריבית על פי הפקודה; מאחר וגם אם תביעת החוב הוגשה באיחור אזי הדבר לא יצר חוסר שיוויון בין נושים ודבר הגשתה היה ידוע עוד בטרם אושר ההסדר (התלוי ועומד בבית המשפט העליון), הנני מורה על דחיית הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

ביחס לסכסוך בנוגע לבקשת התובע לצאת לחופשה מיוחדת טוען הקבוץ כי יש לפנות למוסד לבוררות וגישור של התנועה הקיבוצית, בהתאם לסעיף יישוב הסכסוכים בתקנון – סעיף 113א. לחילופין יש להורות כי הסיכסוך בנושא חופשה מיוחדת יתברר בפני רשם האגודות השיתופיות, בהתאם לסעיף 52(2) לפקודת האגודות השיתופיות.
...
בנסיבות אלה יש לדחות את הבקשה למינוי בורר בידי בית המשפט.
סוף דבר הבקשה למינוי בורר נדחית.
התובע ישלם לקיבוץ הוצאות משפט ושכ"ט, בסכום כולל של 10,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו