אילמלא רשלנות הנתבע, היו התובעים מוכיחים כי שילמו במשך שנים ארוכות את התשלומים למנזר במועדים שונים מבלי שהמנזר טען דבר וחצי דבר כנגד כך.
הטענה כי התובעים סירבו לכל הצעת פשרה, הנה כללית, בלתי מפורטת ולא מגובה בראיות כלשהן.
לעניין זה ראו פסק הדין בעיניין ע"פ 236/88 אברהם איזמן נ' מ"י (פורסם בנבו):
"עורך הדין אכן מייצג את לקוחו, כאשר הוא משמיע טענה בשם מרשו, אין נפקא מינה, אם הוא חוזר ומדגיש שהוא אומר דברים בשם אומרם או שהוא משמיעם במישרין מבלי לצרף הסתייגות מילולית, נלווית וקבועה, לכל משפט מדבריו שעניינו הטיעון העובדתי, המבהירה מחדש בשם מי הוא טוען.
במה דברים אמורים: מי שעורך בעצמו מיסמך עבור הלקוח או מעורב באופן אישי ובמישרין במעשה או במחדל של הלקוח, באופן שהוא רוכש ידיעה ברורה על מערכת הנתונים העובדתית, איננו יכול לאחר מכן להכחיש, למשל, את קיומו של המסמך או להעלימו או לטעון טענת שקר אחרת מתוך הסתמכות על המעמד הייצוגי שלו; אם עורך הדין מודע לכך שדבריו הם דברי שקר, הרי הוא גם מודע לכך שהוא מטעה את בית המשפט בנושא עובדתי; בנסיבות כאלה איננו מוקנה לו חיסיון, ודברי שקר, ביודעין, של עורך-דין, דינם כדין דברי שקר של כל אדם אחר לפני בית המשפט"
לכן, בימ"ש דוחה הטענה שעדות עו"ד צח כי הנתבע נהג באופן רשלני, העומדת בנגוד לדבריו בשם בעל הנכס בכתב בי דין, בזמן אמת, כאשר ידע שהדברים אינם נכונים, מוכיחה רשלנות הנתבע.
עו"ד אייל הסביר מדוע לא היה צורך בניהול הליכים מקדמיים בעמוד 163 משורה 26:
"ת: מה זה במקרה? אני לא מכיר במקרה, עוד פעם, הדברים האלה, העבודת רקע בדרך כלל, אם נקרא לה ככה, הייתה שלי, אני מניח שהיו סיבות טובות, אני כן זוכר אגב, זה היה התביעות האלו היו חלק מסדרה של תביעות נגד מחזיקים בנכס, אני, מחזיקים אחרים שלא יוצגו על ידינו, אחד המחזיקים שאני באמת לא זוכר מי זה, יוצג על ידי משרד ש. פרידמן בחיפה והייתי איתו בקשר טלפוני עם אותו עו"ד שגם אותו אני לא זוכר מי זה היה, אבל ממשרד ש. פרידמן, הייתי איתו בקשר טלפוני של מספר פעמים שבהם החלפנו מידע וגם החלפנו מסמכים שהוא החזיק ולא היו לי, אני מאמין שכל הנושא של גילוי מסמכים וכולי, אם לא עשינו אותו כאן, לא היה בו כל כך צורך."
הנתבע הפנה בסעיף 19 לסיכומיו לכך שאלי העיד בעמוד 83 כי לא סיפר לנתבע על תשלומים נוספים כי "לא ראיתי את זה רלבאנטי באותו רגע" ולאחר מכן העיד "למה אני צריך לרשום את זה בכלל".
עו"ד אייל נישאל האם אלי טען שהיו תשלומים שלא הובאו בחשבון ועל כך ענה בעמוד 163 בשורה 18 כי לא זכור לו שאלי העלה טענה זו.
כמו כן, הנתבע טען שגם אם הליך מקדמי היה חושף תשלום של עשרת אלפים ₪, לא היה בכך כדי להועיל שכן סכום החוב היה עדיין גבוה באופן משמעותי.
...
בימ"ש דוחה טענת התובעים לקשר סיבתי בין מחדל או מעשה של הנתבע לפינוי
לנוכח כל האמור לעיל, בימ"ש דוחה טענת התובעים בסעיף 17 לסיכומיהם כי "הקשר הסיבתי חד וברור" וקובע שאם היה קשר בין עיכוב השיקים להגשת התביעות, או כל רשלנות נטענת אחרת באופן ניהול ההגנה, דחיית עצת הנתבע להגיע לפשרה ניתקה הקשר הסיבתי והיא שגרמה למתן פסק דין לפינוי.
טענה זו מחזקת את המסקנה, כי לולא השאננות של התובעים, אם היו מסכימים להסדר הפשרה שהוצע להם, ומשלמים הדרוש במסגרת הסדר בזמן, היו ממשיכים להחזיק בנכס עד עצם היום הזה, ככל שהיו מתקנים דרכם ומתחילים לשלם דמי שכירות כסדרם.
סוף דבר
בימ"ש דוחה התביעה ומחייב התובעים לשלם לנתבע שכ"ט בא כוח הנתבע בסך של 50,000 ₪ צמוד בתוספת ריבית כדין ממועד מתן פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל.