מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גילוי ראיה שהוטל עליה חיסיון חוקי

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

החלטה זו ניתנה אמנם ביחס לעתירה לגילוי ראיה שהחיסיון עליה הוטל מטעמים של טובת המדינה לפי סעיף 44 לפקודת הראיות.
...
בעקבות דברים שנאמרו במהלך הדיון שהתקיים במעמד המשיבה בלבד הודיעה המשיבה, ב"הודעת עדכון מטעם המשיבה" שהוגשה ביום 3.12.20, כי המשיבה שבה ובחנה את האפשרות של הוצאת פרפרזה, והיא מציעה למסור להגנה פרפרזה שלפיה: "נמסר מידע על אחד הנחקרים, מידע זה נמצא בחומר החקירה הגלוי". אני סבור, כי די בפרפרזה שנמסרה על ידי המשיבה, וכי בשל הטעמים העומדים ביסוד החיסיון יש להותיר אותו על כנו.
אני סבור, כי די בפרפרזה שנמסרה על ידי המשיבה, ובשל הטעמים העומדים ביסוד החיסיון יש להותיר אותו על כנו.
סוף דבר החלטותיי ביחס לכל אחד מהעניינים מושא העתירות הובאו לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לקלטות ולתמלילים שצוינו בתצהיר גילוי המסמכים, אין מדובר בראיות חסויות אלא מדובר במסמכים שהוכנו לצורך הגשה עתידית במסגרת ראיות התובעים והם יגולו במהלך ניהול התיק, לאחר קבלת תצהירי הנתבעים, בכדי שלא יתאמו גרסה לאחר שיראו את החומר האמור.
יתכן ולתובעים שאלות טובות בנידון לנתבעת 1 ו/או ליתר הנתבעים, אך זאת עליה לעשות ולברר במסגרת חקירה נגדית (כשנטל הראיה מוטל עליה) תוך מטרה להסיט את מאזן ההסתברות לכיוון גירסתה.
...
ביום 18.4.19 התקיים דיון קדם משפט ראשון ובמסגרתו נקבע בהחלטתי כדלקמן: "לאחר ששמעתי את הצדדים, ולנוכח המחלוקות שביניהם, החלטתי לקבוע את התיק להוכחות, תוך הגשת תצהירים כדלקמן:
דין הבקשה להיפוך סדר הבאת הראיות להידחות, משאינה ממלאת את הוראות הדין והפסיקה והתובעים לא הצביעו על טעם מיוחד להיענות לה. יצוין כי הבקשה הוצנעה בתוככי הבקשה למתן צו לגילוי מסמכים נגד נתבעת 1, כלומר היא בגדר הרחבת חזית הבקשה.
בכל הקשור לטענת התובעים בדבר היפוך נטל הבאת הראיות, בכך שהנתבעת 1 תתחיל בהבאת ראיותיה – לא שוכנעתי מטענה זו. טענות הנתבעים בתגובותיהם נגד טענה זו (המתומצתות לעיל) מקובלים עלי.
לסיכום נקודה זאת - בשלב זה, כשהנתבעים, ובראשם התבעת 1, מכחישים את תוקפו המשפטי של ההסכם נספח א2, ובכלל מכחישים את זכויותיהם של התובעים בכל החלקה נשוא התובענה והמקרקעין, נותר נטל הראיה על כתפי התובעים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפני הפסיקה בעיניין פלוני נהגה גישה אשר לא ראתה בכך בהכרח "נוהג שיש להמנע ממנו" אלא אף מצאה כי יש לקבוע באופן מוחלט כי הבקשה לגילוי ראיה שהוטל עליה חיסיון תישמע בפני המותב הדן בתיק העקרי.
...

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם זאת לא שוכנענו כי יש להורות על השבתה לעבודה אלא על פסיקת פיצוי כספי בשל פגמים אלו, הכל מהנימוקים שיפורטו: ראשית, עיון במכתב הזימון לשימוע מעלה כי לא צורפה לו כל ראיה או מיסמך ולא הוצג בו כל פירוט המבהיר מכוח מה אבד האמון של מנכ"ל הנתבעת בתובעת.
התובעת אף פנתה עובר לשימוע למנכ"ל הנתבעת באמצעות ב"כ והבהירה לו כי זכות הטיעון שלה נפגעת, נוכח מגבלותיה החוקיות: "קיום השימוע בעיתוי הנוכחי בו מנועה מרשתינו על פי חיסיון שהוטל עליה מכוח החוק, לפרוש את גירסתה וטיעוניה וכן להציג את מלוא המסמכים שמוכיחים את גירסתה, מהוה פגיעה בזכות הטיעון העומדת לזכותה ומרוקנת את השימוע מתכליתו" (ר' סעיף 8-10 לנספח 19 לתגובת הנתבעת).
יפים לעניינו הדברים שנכתבו בסיום מאמרה של ד"ר רינת קיטאי ,כמצוטט: " מובן כי היתנהגות בלתי הולמת של נושא משרה ציבורית שאינה מהוה עבירה פלילית, יכולה להעיד על אי התאמתו לתפקיד צבורי מסויים. לא כל היתנהגות בלתי תקינה מהוה עבירה פלילית. עצם העובדה כי אדם נוקה מחדש במישור הפלילי, בין שלמכתחילה לא הניבה החקירה בעקבותיה כתב אישום ובין לאחר זכוי במשפטו, אינה יכולה להקנות לו "חסינות" מפני מתן הדין במישור הצבורי על ליקויים שהתגלו – אם התגלו בעבודתו ומפני בחינה של מידת התאמתו לתפקיד.
...
ביום 17.12.15 מנכ"ל הנתבעת מר ניסים פרץ הוציא לתובעת מכתב זימון לשימוע בטרם קבלת החלטה על סיום עבודה בחברה, כמצוטט:" 1. הריני להודיעך כי אני שוקל את המשך עבודתך בחברה. בטרם אקבל החלטה בעניינך, הינך מוזמנת לשיחת שימוע שתתקיים במשרדי, ביום חמישי 24.12.15 בשעה 17.30 בפני ובהשתתפות גב' סיגל ראובן בלוך, מנהלת אגף משאבי אנוש. סיום עבודתך בחברה נשקל מן הטעמים שלהלן: 2. הינך מועסקת בחברה בתפקיד מ"מ יועץ משפטי ומנהל היחידה המשפטית. על פי החוזה האישי שנעשה איתך, מדובר בתפקיד בכיר ביותר, המצריך אמון אישי רב. במסגרת תפקידך זה ניתנו לך סמכויות רבות, ובהתאם חלה עליך חובת נאמנות מוגברת. לא בכדי, החובה למלא את תפקידך במסירות ובנאמנות צוינה מפורשות בסעיף 3 לחוזה העבודה שלך. 3.כפי שנודע לחברה, מזה מספר חודשים מתנהלת חקירה של פרשות שחיתות בהן היו מעורבים לכאורה, עובדים בכירים בחברה. על פי החשד עובדי החברה ביצעו עברות פליליות שונות, ביניהם הטיית מכרזים והעברת עבודות לספקים תמורת קבלת שוחד. חומר החקירה הובא על ידי משטרת ישראל בפני בית המשפט השלום, וביום 2.11.15 הוצא צו הרחקה נגדך, אשר מנע את עבודתך בחברה למשך 38 ימים. 4. בנסיבות אלו קיים חשש ממשי שהפרת באופן חמור את חובותיך על פי החוזה ועל פי הדין. מדובר במעשים חמורים ביותר בהיבט הפלילי, הציבורי והמשמעתי כאחד. כמו כן מדובר בניצול לרעה של תפקידך הבכיר ושל מעמדך כעובדת גוף ציבורי.5. המצב שנוצר מקשה מאד על המשך העסקתך בחברה. ברמה האישית, נוצר אצלי משבר אמון ביכולתך לתת שירות טוב ומסור לחברה, מעבר לכך, המשך העסקת עובד בתפקיד כה רגיש, במצב בו מתנהלת כנגדך חקירה פלילית בחשדות כה חמורים פוגע גם באמון הציבור ביכולתה של החברה לתת לו שירות מיטבי. 6. משכך אני שוקל את המשך העסקתך בחברה. לצורך כך הינך מוזמנת לשימוע. מטרת השימוע היא לתת לך הזדמנות נאותה להתייחס לכל האמור לעיל, להגיב על השיקולים הנוגעים לסיום העסקתך, ליתן הסברים ו/או להעלות שיקולים נוספים, בטרם אקבל החלטה בדבר סיום ו/או המשך העסקתך בחברה. בנוסף , ומאחר שלאור משבר האמון האישי החמור בינינו לא ברור אם תוכלי לחזור ולבצע עבודה כלשהי בחברה, הרי שבנסיבות מחמירות אלו שוקלת החברה לשלול ממך את זכאותך לדמי הודעה מוקדמת. במסגרת שיחת השימוע תוכלי להשמיע את תגובתך גם לכוונה זו. 7. ככל שהינך מעוניינת בכל, את רשאית לשלוח את טענותיך לשימוע בכתב עד למועד השימוע, וזאת במקום להתייצב לשימוע , בע"פ. ככל שתחליטי שלא להתייצב לשימוע בע"פ ולא להעביר את טענותיך בכתב, החברה תראה אותך כמי שויתרה על זכות השימוע והחלטה בעניינך תתקבל על סמך הנתונים הנמצאים בפניה.8. לידיעתך, הינך רשאית להיות מלווה בשימוע ע"י נציג מטעמך, לרבות עורך דין...." (ר' נספח 17 לתגובת הנתבעת).
התוצאה איפוא כי תביעת התובעת להשבה לעבודה נדחית ותביעתה לפיצוי כספי מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 150,000 ₪.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות שכר טרחת עו"ד בסך 10,000 ₪ בצירוף מע"מ כדין.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 339/17 לפני: כבוד השופט י' דנציגר העותרות: 1. פלונית 2. פלונית נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל עתירה לגילוי ראיה חסויה בתפ"ח 24290-02-16 המתנהל בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשם העותרת 1: עו"ד מוחמד ענבוסי בשם העותרת 2: עו"ד פאדי חמדאן בשם המשיבה: עו"ד חיים שוויצר ][]החלטה
במידה ונימצא כי הראיה רלבאנטית להגנת הנאשם, אך קיים צידוק ביטחוני להטיל עליה חיסיון, יערוך בית המשפט איזון – המותווה בסעיף 44(א) לפקודת הראיות – בין השיקול הבטחוני לבין זכותו של נאשם להליך הוגן [ראו למשל: בש"פ 6344/16 קנדיל נ' מדינת ישראל, פסקה 2 (3.11.2016); בש"פ 8519/16 פלוני נ' מדינת ישראל (6.12.2016)].
...
על כן, העתירה בהקשר זה נדחית.
באשר לבקשת העותרות כי תועבר להן רשימה של פרטי החומר החסוי; לאחר שעיינתי בקפידה ברשימה, לא מצאתי מקום להיעתר לבקשה.
אשר על כן, ונוכח הסכמת המשיבה למסירת הפראפרזה, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו