מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גילוי מסמכים ומענה על שאלון בתביעת רשלנות רפואית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הנידרש לנדון המשיב, אסיר בשירות בתי סוהר (להלן- שב"ס) המרצה עונש מאסר בשל עבירת רצח על רקע אלימות במשפחה, הגיש כנגד המבקשת והמשיבה 2 (להלן- המשיבה), תביעת נזיקין ובה עתר לפצוי עקב נזקים גופניים שנגרמו לו עת נחתך בידו במסגרת עבודות בחדר האוכל של הכלא ובגין רשלנות רפואית בטיפול בפציעתו.
נביא לעניין זה מדבריו של כב' הש' א. גרוניס בעיניין רעא 1690/14 - כפיר בן אדוה נ' חברת דואר ישראל בעמ,(2014) – "...דעתי היא, כי ההחלטה שניתנה על ידי בית המשפט המחוזי נכנסת בגדר החריגים המנויים בסיפה לסעיף 1(10) לצוו בתי המשפט, שכן עסקינן בטענה להפרת צו עיון במסמכים שנזכרו בכתבי טענות, ולפיכך ניתן לראותה כהחלטה בעיניין עיון במסמכים. ודוקו, ער אני לכך כי אין מדובר בהשגה על החלטה המורה על מתן צו לעיון, אלא בהשגה על החלטה בה נדונה טענה להפרה של צו שניתן בעבר. להשקפתי, שני המקרים המתוארים באים בגדר החריגים שנקבעו בסיפה של סעיף 1(10) לצוו בתי המשפט, שכן מדובר בהחלטות "בעיניין... עיון במסמכים...". משכך, איני סבור כי הוראות צו בתי המשפט חלות במקרים מסוג זה" (וכן ראו רעא 9989/17 - ניו ספורט אנד מרקטינג בעמ נ' עוד עמית זילברג, (2018), ממנו עולה כי בתי המשפט דנים כדבר שבשיגרה בבקשות רשות לערער שעניינן מחיקת כתבי הגנה ע"פ תקנה 122 לתקנות) ולגופם של דברים – מחיקת כתב הגנה- קיצורו של דין סמכותו של בית המשפט להטיל סנקציה על בעל דין שהפר צו ולרבות צו בעיניין גילוי ועיון במסמכים ומענה על שאלון, קבועה בתקנה 122 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן- התקנות) המורה: "בעל דין שאינו מקיים צו להשיב על שאלון, צו לגילוי מסמכים, צו לעיון במסמכים או צו למתן פרטים נוספים לפי תקנה 65, הרי אם הוא התובע ימחק בית המשפט או הרשם את תובענתו, ואם הוא הנתבע ימחק בית המשפט או הרשם את כתב הגנתו ודינו כדין מי שלא הגיש כתב הגנה, אלא שרשאי בית המשפט או הרשם להאריך את המועד לקיום הצוו." בצד זה הובהר בפסיקה כי עסקינן בסנקציה חריפה ומרחיקת לכת הפוגעת בזכות הגישה לערכאות ועל כן היא שמורה למקרים חריגים וקיצוניים בלבד, כאשר ניכר כי בעל הדין פעל בזדון ובזלזול כלפי בית המשפט, ואולם במקום שקיימות אינדיקאציות לכך שבעל הדין פעל בתום לב או מתוך חוסר הבנה ואפילו מתוך רשלנות, יימנע בית המשפט משימוש בסנקציה חמורה זו. כך הובהר, כדוגמה, ברע"א 9989/17 ניו ספורט אנד מרקטינג בע"מ נ' עמית זילברג (2018) (להלן- עניין ניו ספורט): " הסנקציה של מחיקת כתב תביעה או כתב הגנה היא חריפה ומרחיקת לכת שכן היא נושאת בקירבה פגיעה בזכות הגישה לערכאות ובזכותו של בעל דין להליך הוגן ... משכך, הלכה מושרשת היא כי השמוש באמצעי זה שמור למקרים קצוניים – רק כאשר ניכר כי בעל דין פעל בזדון או הביע זילזול בבית המשפט...ואכן, סקירת הפסיקה של בית משפט זה בנוגע לתקנה 122 מעידה כי השמוש בה נעשה במשורה, בנסיבות חריגות בלבד; וככל שישנן אינדיקאציות כי בעל הדין פעל בתום לב או מתוך חוסר הבנה – ולוּ ברשלנות – יימנע בית המשפט ממחיקת כתב התביעה או כתב ..."(הדגשה שלי – צ.ו) עוד נפסק, כי אין דומה עניין מחיקת כתב התביעה (שאינו מהוה מעשה בית דין) לעניין מחיקת כתב הגנה המהוה למעשה מתן פסק דין כנגד הנתבע.
...
בנסיבות הנדון, אני סבור כי על אף שנפלו פגמים של ממש בהתנהגות המבקשת וכי מצופה היה מהמדינה לפעול ביתר נחישות לקיום צווי בית המשפט באופן מלא ובמועד, הרי שעל אף שכך ראוי היה בנדון לנקוט בסנקציה פחות קיצונית ומרחיקת הלכת של מחיקת כתב הגנתה ולהסתפק בהטלת הוצאות לשיכמה של המבקשת.
מחיקת כתב ההגנה בשלב זה והותרתה של המבקשת ללא כל הגנה נחזית להיות קיצונית בנסיבות אלו, וזאת אף שאני מקבל את הטענה כי התנהלות המבקשת בנסיבות העניין הייתה לא ראויה, ואולם אינני סבור כי היא הגיעה עד כדי זדון.
סוף דבר נוכח האמור, הריני מקבל את הבקשה ומורה על ביטול החלטתו של בית משפט קמא בדבר מחיקת כתב הגנתה של המבקשת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת התובע למתן צו לגילוי ועיון במסמכים ספציפיים ומענה על שאלון, בטענה כי הן תצהיר גילוי המסמכים, הן תצהיר התשובות לשאלון שהעבירה הנתבעת, אינם עונים על דרישות החוק.
אשר לטיוטת נוהל יחידת החילוט בעיניין ניהול תיק ניירות הערך, טוען התובע כי מדובר במסמך רלוואנטי לטענת הרשלנות העומדת ביסוד התביעה, וככל שימצא כי התיק נוהל בנגוד לאמור בטיוטת הנוהל, עשוי הדבר להוות הודאת בעל דין ברשלנות הנתבעת ולחזק את גרסת התובע.
פירוט תאור ותאריך של המסמכים הכלולים בסעיפים 106-107 לתצהיר גמ"ס: כידוע, גם אם תוכנם של המסמכים חסוי, כפי שטוענת הנתבעת בעניינינו, אין הדבר פוטר אותה מלציין את המסמכים הרלוונטים בתצהיר גילוי המסמכים מטעמה.
קיומו של חיסיון או אינטרס נוגד אחר לגילוי, נוגע אך ורק לזכות העיון במסמכים ולא לגילוים ועל כן, למעט במקרים חריגים, מחויבת הנתבעת בפירוט כאמור שעניינו עצם קיומו של מיסמך כזה או אחר, מבלי לחשוף כמובן את תוכנו [(ראו למשל: רע"א 6753/14 סופר נ' פרל, פס' 11 (מיום 20.1.15); רע"א 8221/05 המגן חברה לביטוח נ' שירותי בריאות כללית, פס' 4 (מיום 15.11.05)].
...
לעניין זה מתייחס גם האמור בסעיף 60 (א) לתקנות סד"א תשע"ט-2018 הקובע כי "הליכי גילוי ועיון נאותים מהווים תנאי בסיסי לקיומו של הליך שיפוטי ראוי והוגן". על רקע האמור ולאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לבקשה ובמסמכים שנטען לגביהם החסיון כאמור, מצאתי לקבל את הבקשה חלקית, באופן המפורט להלן.
מדובר בשלש תכתובות בין גורמי הנתבעת לבין עצמן, ונחה דעתי כי מדובר בתכתובות דוא"ל המהוות תכתובות פנימיות שאינן מחויבות בגילוי.
סוף דבר, מתקבלת דרישת התובע לפירוט ותיאור המסמכים הכלולים בסעיפים 106-107 לתצהיר גילוי המסמכים מטעם הנתבעת, ונדחות יתר מרכיבי הבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים בפני תביעת נזיקין בעילת רשלנות רפואית (שיניים).
בדיון שנערך במעמד הצדדים בתאריך 12.5.2019 הושמעו בקשות וטענות הנוגעות להשלמת ההליכים המקדמיים כדלקמן: ב"כ התובע המלומד, טען כי על מנת להתקדם בתיק, נידרשות החלטות שיורו על: השלמת המענה על השאלונים.
בעיניין גילוי מסמכים : על כל צד לגלות למישנהו את כל אותם המסמכים, אשר סביר להניח כי הם כוללים מידע אשר יאפשר לצד האחר, במישרין או בעקיפין, לקדם את העניין נושא התובענה.
...
סבורני שבנסיבות העניין בתיק זה, לא ניתן לומר שהתביעה "פספסה" את המועדים שבתקנות, והסברי ב"כ התובעת מקובלים עליי.
לאור כל האמור לעיל ולאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים ונסיבות הסוגיה שבגדר המחלוקת ובכדי לקדם ההליכים בתיק, הריני מורה כדלקמן: בעניין הגשת חוות דעת נגדית : על מנת שלא לפגוע בזכותם של הצדדים להליך הוגן, ולאפשר לצדדים להגיש חוות דעת מטעמם, ההגנה תוכל להגיש חוות דעת נגדית מטעמה, בכפוף לכך שהמומחה שייבחר על ידה לא עבד בזמן האירוע הנטען ולא עובד היום באחת ממרפאותיו של הנתבע 1.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

כל זאת – תוך זיוף מסמכים, מירמה, ואף גזלה של כספים בהם זכו המבקשים בתביעת רשלנות רפואית שהופקדו בנאמנות בידי עו"ד ג'אבר.
המחזיקה מוסיפה כי בבקשתם לגילוי מסמכים ולמענה על שאלון חרגו המבקשים מיגדרי המחלוקת הרלוואנטית, עד כדי "מסע דיג" שתכליתו לאפשר להם להגיש עוד ועוד תביעות ובקשות סרק כנגד עו"ד ג'אבר וכנגד מי ששמו נקשר בשלו.
...
בשקלול האינטרסים הללו הוא קבע לכן כי אין להיעתר לבקשת הגילוי בכללותה.
מאחר שמדובר במידע בעל חשיבות לבירור המחלוקת, בית המשפט החליט להורות על גילוי המסמכים הנוגעים לסכום זה – ובדין עשה כן. לאור מכלול האמור לעיל, מאחר שבית המשפט בחן את השיקולים הרלוונטיים ואיזן ביניהם כהבנתו, וכאשר אין מקום לקבוע כי האיזון שנערך על ידיו מצדיק התערבות חריגה של ערכאת הערעור בשיקול דעתו, אני סבורה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתביעה נטען, בין היתר, כי וייס מוכרת את מוצרי החברה ללא איבחון מקצועי תוך הפקרת בריאות הציבור באופן העולה כדי רשלנות והפרת חובות חקוקות שונות ונטען כי עקב כך נגרם לחברה אבדן רווחים של כ-600,000 ₪.
ברשימות בקשות שהגישה ביופור עובר לישיבת קדם המשפט הראשונה בתיק הועלו דרישות לגילוי מסמכים מסוימים וכן למענה על שאלונים.
טעמים נוספים למסקנה זו הם טענתה של וייס שנתמכת במסמך בדבר המניע הזר של ביופור בגילוי מסמכים אלה ושהתביעה בגין תאור כוזב הוגשה בטענה שיש לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק למרות שסעיף 12 לחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 אינו מאפשר פסיקת פיצוי ללא הוכחת נזק בעילה זו. דרישות מס' 10, 11 ו-21: מענה לשאלות בדבר רכישת מוצרי ביופור מקוסמטיקאיות בדרישות אלה (10 ו-11 במסגרת תביעת לשון הרע הראשונה ו-21 במסגרת תביעת ביופור) התבקשה וייס להשיב אם היא רוכשת מוצרי ביופור מקוסמטיקאיות ואם כן מה שמותיהן.
...
באשר לעילת התיאור הכוזב טענה ביופור שיש במסמכים כדי ללמד על היקף המכירות, אך לעניין היקף המכירות התבקשו כאמור חשבוניות של רוכשים ונעתרתי לדרישה זו לעיל, בעוד שהמסמכים שמבוקש גילוים בדרישה הנדונה מתייחסים לרכישות של וייס ולא למכירות כך שהרלוונטיות שלהן היא לכל היותר שולית ועקיפה, והיא נדחית מן הטעמים שפורטו לעיל ביחס לדרישה מס' 15.
הדרישה נדחית אפוא במלואה.
בהיעדר טענה מדוע אין להיעתר לדרישות אני מורה כי וייס תשיב לדרישות אלה בתצהיר כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו