מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גילוי מסמכים המכילים סודות מסחריים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, המסמכים והמיילים שצורפו בגילוי המסמכים אינם מכילים כל כיתוב כי הם סודיים או כל דבר דומה לכך.
סוף דבר: לאור טענות החברה כי המסמכים שצורפו לתצהיר גילוי המסמכים מכילים סודות מסחריים שלה ומידע פרטי אודות עובדים שלה שאינם צד להליך, טענה שלאחר עיון במסמכים מצאתי כי הונחה לגביה תשתית ראייתית מספקת בשלב מקדמי זה של ההליך, נקבע בזאת כדלקמן: מזכירות בית הדין תמשוך מתיק בית הדין במערכת "נט המשפט" את תצהיר גילוי המסמכים שהוגש ביום 16.12.18 והמסמכים שצורפו לו. התצהיר על מלוא נספחיו, יועבר ללשכתי במעטפה סגורה.
...
כחלק מכך, מקובלת עליי גם טענת החברה, כי ככל שתתקבל טענת ב"כ המנוחה, אזי שהליכים רבים בבית הדין לעבודה, בין עובד למעסיק, היו מתנהלים בדלתיים סגורות מחשש לפגיעה בשם הטוב של מי מהצדדים.
לפיכך, בקשת ב"כ המנוחה לחסות את ההליך כולו, נדחית.
סוף דבר: לאור טענות החברה כי המסמכים שצורפו לתצהיר גילוי המסמכים מכילים סודות מסחריים שלה ומידע פרטי אודות עובדים שלה שאינם צד להליך, טענה שלאחר עיון במסמכים מצאתי כי הונחה לגביה תשתית ראייתית מספקת בשלב מקדמי זה של ההליך, נקבע בזאת כדלקמן: מזכירות בית הדין תמשוך מתיק בית הדין במערכת "נט המשפט" את תצהיר גילוי המסמכים שהוגש ביום 16.12.18 והמסמכים שצורפו לו. התצהיר על מלוא נספחיו, יועבר ללשכתי במעטפה סגורה.

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יתרה מזאת – וזה העיקר: אני סבורה כי אף אם נניח שקיימת חובה כללית של מבקש המעוניין בגילוי מסמכים לפנות לחברה לפני הגשת בקשתו, הרי במקרה דנן לאור נסיבותיו– ניתן לקבוע כי המבקש פטור מחובה זו. כך, בהתאם לסעיף 194(ד) לחוק, גם מבקש העומד להגיש בקשה לאישור תביעה נגזרת (שלגביו אין מחלוקת כי קיימת חובת פניה מוקדמת לחברה), פטור מלעשות כן כאשר לאורגן החברה המוסמך להחליט על הגשת התביעה יש עניין אישי בהחלטה.
גם כאשר בית-המשפט מוצא כי מיסמך מסוים מכיל סוד מסחרי, עליו לערוך איזון בין האנטרס של גילוי האמת לבין הפגיעה האפשרית באנטרס המסחרי של החברה (ר' למשל רע"א 2376/13 רמי לוי שיווק השקמה תיקשורת בע"מ נ' דהן (8.7.2013)).
...
לכן, לאור כל האמור לעיל, אני סבורה כי לא הוכח שהמבקש חסר תום-לב באופן המצדיק את דחיית הבקשה.
אני סבורה כי יש לדחות את עמדת החברה בהקשר זה. הפרוטוקולים עשויים להיות רלוונטיים לבחינת עילת התביעה עצמה (ולא רק טענות הגנה אפשריות כנגדה).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני מורה לחברה לגלות למבקש תוך 21 יום את המסמכים הבאים - תזרימי מזומנים חזויים עליהם נסמכו החלטות החברה; מסמכים שההנהלה הסתמכה עליהם לגבי התזרים החזוי והמקורות והשימושים ביחס למזומנים של החברה; פרוטוקולים של ישיבות הדירקטוריון בהן נדונה החלוקה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

לעמדת המבקשים, מיסמכי ההיתקשרות ומסמכי המבקשים (כהגדרתם לעיל) רלוואנטיים להוכחת עילת התביעה שביסוד בקשת האישור; ובנגוד לקביעה בהחלטת הגילוי, מסמכים אלה אינם מכילים סודות מסחריים של המשיבות ואף אין בגילויים כדי לפגוע בפרטיותם של הסוכנים.
על מבקש הגילוי לעמוד ביתר התנאים והמגבלות שחלים באופן כללי על הליכי גילוי מסמכים, ובהם כי המידע או המסמכים שגילויים מתבקש מצויים בידי בעל הדין שכלפיו מופנה הצוו לגילוי ועיון; כי מתן הצוו יביא לפישוט ולייעול ההליכים; וכי אין בו כדי להכביד באופן בלתי סביר על הצד שכנגד (רע"א 8649/17 חברת פרטנר תיקשורת בע"מ נ' תגר, פסקה 17 (16.4.2018); רע"א 8224/15 תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ נ' זליכה, פסקה 11 (29.3.2016), להלן: עניין תנובה; רע"א 10052/02 יפעת נ' דלק מוטורס, פ"ד נז(4) 513, 519 (2003)).
...
בעניין זה יבואר כי סעיף 1(8) לצו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), התשס"ט-2009 מורה באופן מפורש כי לא תינתן רשות ערעור על "החלטה בעניין הטלת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין ושיעורם, למעט אם ניתנה לאחר מתן פסק הדין ואינה נבלעת בו"; ועל יסוד האמור אין מקום לכאורה להידרש לבקשת רשות הערעור ככל שזו נוגעת להוצאות שהוטלו על המבקשים במסגרת החלטת הגילוי – ודינה להידחות על הסף (ראו: רע"א 7146/18 קידום ד.ש. (השקעות ופיננסים 1992) בע"מ נ' ששון, פסקה 17 (22.10.2019); רע"א 9519/17 מיקרוסופט ישראל בע"מ נ' גורודיש, פסקה 11 (7.7.2019)).
ואולם משהגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את הערעור בחלקו, סבורתני כי יש להורות גם על ביטול ההוצאות שהוטלו על המבקשים על ידי בית המשפט המחוזי במסגרת החלטת הגילוי.
סוף דבר התוצאה היא שבקשת רשות הערעור מתקבלת, והערעור שנדון לפי הרשות שניתנה מתקבל באופן חלקי, במובן זה שהמשיבות יגלו למבקשים את "מסמכי המבקשים" כהגדרתם לעיל בתוך 45 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף לגילוי המסמכים כמפורט, ביקשה הנתבעת גם להורות על חיסיון המסמכים שהגיש התובע לתיק בית הדין, מסמכים שלדבריה מכילים סודות מסחריים שלה ונתונים על צדדים שלישיים.
...
כל תעודה מקצועית או הסמכה שיש לתובע: הבקשה נדחית.
הבקשה נדחית.
בקשת התובע לגילוי מסמכים ספציפיים מתקבלת בחלקה ובקשת הנתבעת לגילוי מסמכים ספציפיים נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הטעם השני נעוץ בטענתם כי מדובר בדרישה גורפת לגילוי מסמכים המכילים סודות מסחריים של הנתבעת והתובע אינו זקוק להם להוכחת רכיבי תביעתו.
...
על כן אני מורה כדלקמן: על הנתבעים להעביר לעיון התובע את המסמכים לחישוב הבונוס הכלולים בנספח ה' לתצהיר גילוי המסמכים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו