לשון המסמכים בנספח 4 מלמדת שהאמור בהם מופנה למבוטחים ולא לסוכנים שכן נאמר שם "צרף את ילדיך עוד היום לביטוח רפואי פרטי" וגם "תפקידנו כהורים, הוא להבטיח את הטיפול הרפואי הטוב והמתקדם ביותר עבורם".
בפרסומים שבנספח 4 מופיעה ההטבה תחת הכותרת "מה חשוב לדעת" משמע גם המשיבה סברה כי מדובר בעיניין מהותי.
סעיף 3(א) בחוק תובענות ייצוגיות קובע כי "לא תוגש תובענה ייצוגית אלא בתביעה כמפורט בתוספת השניה". התוספת השנייה בחוק מאפשרת הגשתה של "תביעה נגד מבטח, סוכן ביטוח או חברה מנהלת, בקשר לענין, לרבות חוזה ביטוח או תקנון קופת גמל, שבינם לבין לקוח, לרבות מבוטח או עמית, בין אם התקשרו בעיסקה ובין אם לאו" (ר' פרט 2 בתוספת השנייה).
אני מקבלת את טענת המשיבה, באשר לשני המסמכים הנוספים שצורפו לנספח 4, כי הם אינם חלק מהצעת הביטוח, וגם אינם המסמכים שנדרשו על פי חוזר המפקח נספח 5 לבקשה (שהוגדר כבר לעיל – כ"חוזר") לשם גילוי נאות, משני טעמים:
החוזר קובע כללים להצגת "סקירה של תוכנית הביטוח" לענייננו כמופיע בלוח 1.
...
על כן אני קובעת כי התובענה מעוררת שאלות מהותיות של עובדה ומשפט המשותפות לחברי הקבוצה, קרי - האם המשיבה מחויבת להמשיך ולאפשר למבוטחים ראשיים, רכישה של פוליסות לילדים שהם "ילד רביעי ואילך" ללא עלות גם לאחר יום 31.1.2016 – ושיש אפשרות סבירה שאלה יוכרעו לטובת הקבוצה.
התקיימות התנאי שבסעיף 8(א)(2) בחוק תובענות ייצוגיות
אני סבורה כי בנסיבות העניין כפי שהן מתוארות לעיל, והיות השאלות המשותפות, משותפות לחברי הקבוצה, ניהול תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת.
התקיימות התנאים שבסעיפים 8(א)(3) ו-(4) בחוק תובענות ייצוגיות
לא הוכח כי עניינם של חברי הקבוצה לא ייוצג וינוהל בדרך הולמת או בחוסר תום לב.
סוף דבר
אני מאשרת את בקשת האישור כנגד המשיבה.