הקביעה השנייה כלפיה מופנית בקשת הרשות לערער היא דחיית בקשתה של המבקשת לעיין במסמכים הנוגעים לדיוני ועדת חוק מסים עקיפים בעיניינה (פרוטוקול הדיון; החלטת הועדה; חומר רקע/תקציר התיק שהוכן לקראת הדיון בועדה, וכל מידע אחר שעמד בפני חברי הועדה).
במישור העקרוני, יש ממש בטענת המבקשת, כי על פי פסיקת בית המשפט העליון "נקודת המוצא לעניין גילוי מסמכים היא גילוי מירבי ורחב ככל האפשר של המידע הרלוואנטי למחלוקת" (בג"צ 844/06 אוניברסיטת חיפה נ' עוז (14.5.08), בפיסקה 9 לפסק הדין).
...
ברוח זו פסק בית המשפט העליון (בג"ץ 497/81 רובינוביץ' נ' הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה – מחוז המרכז פ"ד לו(2) 210 (1982), בפסקה 6), כי "אמנם אין חובה לגלות לאזרח את חוות-דעתו של היועץ המשפטי, שנועדה לרשות מקומית, אך שונה המצב, כאשר מודיעים לאזרח שעל סמך חוות-דעת זו הגיעה הרשות למסקנה, שעליה הוא מתלונן. במקרה כזה אפשר, כמובן, לפרט את הנימוקים עצמם, הכלולים באותה חוות-דעת, ללא ציון, שהם מהווים חלק מייעוץ משפטי, אך יש ויש לנמק, על שום מה נדחית טענתו או התנגדותו של האזרח". לא למותר להוסיף, כי גם מעיון בחוות הדעת עולה, כי תוכנה רלוונטי במישרין למחלוקות הענייניות בין הצדדים, הנוגעות לסיווג הטובין נשוא ההתדיינות.
בחוק חופש המידע, התכלית הינה "שקיפות המנהל". מדובר במסלול בו "יצעד ככלל בעל עניין בפעולת הרשות ותקינותה". בהתדיינות אזרחית, התכלית הינה "הכרעה בסכסוך ספציפי". מדובר במסלול בו "יצעד ככלל בעל זכות תביעה, כגון המגן על קניינו". צוין עוד, כי "בשני נתיבים עסקינן", אשר "יש שוני מובנה ביניהם: הנתיב האזרחי מותנה, בין השאר, ברלבנטיות לתיק, ויש בו חסיונות שבדין; ואילו נתיב חופש המידע העומד לרשות הכול, ללא צורך בהסבר ובהוכחת זכות עמידה ורלבנטיות, כפוף למגבלות מסוימות בדין, הנובעות מתכליתו של חופש המידע". עולה מכך, כי הוראת סעיף 9(ב)(4) אינה חלה על העניין שבפניי (למסקנה דומה, לפי סעיף 9(ב)(4) לחוק חופש המידע אינו יוצר חיסיון בהליכי גילוי מסמכים, ראו גם ת.א. (מרכז) 6549-01-11 קיבוץ גבעת ברנר, אגודה שיתופית נ' הקרן הקיימת לישראל (כב' השופט ב' ארנון, 23.5.16)).